Skenieinioly Posted August 3, 2020 Report Share Posted August 3, 2020 Cześć, Tematu takiego nie ma w google więc postanowiłem zadać pytanie na forum, dział też wydaje mi się odpowiedni bo tyczy się to jak najbardziej zasad ASG. Otóż posiadam replikę pistoletu (wiatrówkę) na śrut stalowy kulisty 4,5mm, moje pytanie brzmi, czy jeśli używałbym śrutu plastykowego 4,5 mm (nazywa się to śrutem, po prostu są to kulki plastykowe jak w ASG tylko o mniejszym kalibrze), to mógłbym strzelać się tym pistoletem na strzelankach ASG? Dlaczego o to pytam? Chcę zobaczyć czy mi ten sport odpowiada, uważam to za najlepszę opcję na takie sprawdzenie bo nie muszę wydawać na profesjonalną replikę ani bawić sie w pożyczanie. Ogólnie strzelam wiatrówkami i ASG chciałbym traktować jako odskocznie i trening taktyczny raz na jakiś czas, niekoniecznie łądując w to pieniądze. W ogóle spotkał się już ktoś z takim rozwiązaniem? Jeśli tak to proszę o podzielenie się zdaniem. Ten "śrut" plastikowy: 5707843057059103200 Śrut plastikowy BB ASG Blaster 4,5 mm 1000 szt Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted August 4, 2020 Report Share Posted August 4, 2020 ASG to ASG, to jest wiatrówka o nieznanej mocy. Imo nie ma mowy o dopuszczeniu tego do gry Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 4, 2020 Report Share Posted August 4, 2020 Były takie tematy, można też użyć szukajki na forum nie tylko googel np: https://wmasg.com/pl/forum/topic/169425-wiatrówka-jako-asg-bersa-thunder-pro-9?tab=comments W skrócie: Żaden organizator nie dopuści wiatrówki do rozgrywki, nawet jak jakimś cudem będzie to się mieściło w limitach dżuli ASG. Pójdź na strzelankę gdzie można wypożyczyć replikę. A czy słyszałem o takich rozwiązaniach? Tak, w Rosji się z wiatrówek strzelają, w Polsce może to się skończyć donosem na policję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts