Dr Klauss Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Witam Jak w tytule. Przy czym, chciałbym prosić o poradę. Co wybrać z pistoletów by pasowała do okresu drugiej wojny i inwazji na Afganistan? Czy takie połączenie jest możliwe? :) Sprawdzone modele i producenci? Quote Link to post Share on other sites
Grisza1122 Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 Z Radzieckich to chyba tylko TT-33 mimo wprowadzenia w latach pięćdziesiątych Makarowa TT utrzymał się w służbie jeszcze długo po upadku Związku Radzieckiego. A co do producenta replik ASG to jest dwóch WE i SRC(SRC wypuścił dwie wersje na green gas i CO2) ale osobiście nie miałem z nimi do czynienia więc w tej kwestii się nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Gdzieś czytałem, że nieco Browningów HP też przeszło przez ręce oficerów ACz., ale czy dotrwały aż do Afganistaniu nie podpowiem. Quote Link to post Share on other sites
Meister Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Tak jak pisał Grisza, TT-33 będzie pasować najlepiej. Również nie miałem, ale celowałbym w SRC, bo to solidna marka. Za to miałem parę klamek od WE i nie jestem zadowolony. Hopek słabo lub w ogóle nie podkręca. Magi potrafią się rozszczelnić po 2 strzelankach. Taka tendencja utrzymuje się przy wszystkich ich replikach, które nie są Glockami. Z innej beczki, jakbyś jednak chciał dwie klamki kupić to Makarow od KWC jest moim zdaniem solidnym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Nawet nie wiedziałem, że SRC wypuściło wersję na CO2. Mam na GG i niestety jak jest chłodno to się nie spisuje a tu wszystkie gry z frontu wschodniego są w zimne pory lekko mówiąc :) . Winowajcą jest zapewne malutki magazynek, który przez to się mocno wychładza przy strzałach. Przypadłość podobna jak w 1911. Quote Link to post Share on other sites
Bullet 83 Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 Dołączam się do słów Marqa mam tt src na gg nie ukończyła żadnej imprezy bez syfonu może ta na co2 daje rade mogę pochwalić wyroby kwc mam 1911 i makarowa bez blowback-a działają bez zarzutu ale pogodzić te dwa teatry działań mogła by tylko tt Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts