bartek początkcujący Posted December 29, 2020 Report Share Posted December 29, 2020 Kupiłem replike glocka 17 jako uszkodzoną i mam takie pytanie z czego moze wynikać zachowanie tego glocka. Na początku wogóle niestrzełam potem wymieniłem dysze i juz strzelał z blowbackeim na 20cm a teraz robi fullauto i nic video-1609255940.mp4 video-1609255942.mp4 Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 Na pierwszym foto to wygląda jakby kawałek zamka został w prowadnicy dolnej części repliki przy mechanizmie spustowym (nie znam się na glockach ale wygląda na to, że tam jest jakiś ubytek na tej wypustce- może to wyrwany zblokowany kawałek zamka). Na 2 foto (lewy dolny róg zamka) masz ubytek -czy to nie ta część tkwi w prowadnicy na pierwszym foto? Sorry, że tak troszkę od d..y strony to piszę ale tak to najprościej umiem opisać ;) . Może ten kawałek zamka w prowadnicy robi problem. Albo jeśli to nie zamek w prowadnicy to poprostu uszkodzona część mechanizmu. Zobacz fotki glocków gbb w tym samym systemie gazowym na Googlach w zakładce grafika i porównaj ze swoim. Albo poszukaj na YT filmiku z rozkładania repliki w dobrej jakości, żeby to sprawdzić . Może to rozjaśni co jest "nie tak" z pistoletem. Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 12, 2021 Author Report Share Posted January 12, 2021 Cześć niestety niema nigdzie już zamówiłem zamek I zobaczę czy to zamek czy może obudowa zbijaka ale to już nie idzie kupić Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 13, 2021 Report Share Posted January 13, 2021 (edited) A oglądałeś czy jakieś odłamki zamka nie wpadły do mechanizmu spustowego? To może robić sporo dziwnych akcji przy strzelaniu. Btw tak jak pisałem nie znam się na glockach ale najczęściej przerywacz (ten dynks w mechanizmie spustowym odpowiedzialny za powrót zbijaka zaworu w magu) zgrywa się z pracą zamka, kiedy zamek cofnie się na odpowiednią odległość, zamek przeciąga przerywacz i pozwala to bodaj na prowadzenie ognia na semi. Jeśli ten kawałek oderwany zaczepiał o jakąś część mechanizmu spustowego w celu np przerwania ognia ( a teraz tego niema ) to może jest powód serii fullauto . W glockach automatycznych selektor ognia (g18c) jest z tyłu zamka ... Edit. Na taiwangunie były kompletne mechanizmy spustowe do glocków APS. Wyglądało to jak tzw "drop in", tylko nie wiem czy to podejdzie do raven'a. Edited January 13, 2021 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 14, 2021 Author Report Share Posted January 14, 2021 Właśnie wiem że są na taiwangun wyglada niby tak samo ale się różnią tylko 1 kształtem jakiegoś małego trójkątnego elementu Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 14, 2021 Report Share Posted January 14, 2021 To nie znaczy, że nie będą pasowały. Poza tym można wymienić niekompatybilny element w aps'ie na taki z mechanizmu ravena. Nawet jeśli trzeba będzie przerabiać (coś lekko przeszlifować) to chyba nie takie straszne ;) . Trzeba tylko ostrożnie działać, często pasować część czy już śmiga. Musisz uważać, żeby nie przesadzić i nie z niszczyć elementu, który szlifujesz. Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 19, 2021 Author Report Share Posted January 19, 2021 nowy zamek stoi w miejscu i gas poleci czasami sie cofnie a jak juz to strzeli 1 potem 2 strzały nic bo niedopycha do konca o 2 mm Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 19, 2021 Author Report Share Posted January 19, 2021 nwm może za dużo smaru ?? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 19, 2021 Report Share Posted January 19, 2021 "Dopchnij" ręką maga i strzel przytrzymując go, może za mało gazu dochodzi do dyszy. Ewentualnie sprawdź czy dysza jest dobrze poskładana jeśli ją rozbierałeś, najpierw sprężynka, zaworek otworem do wylotu dyszy, blokada zaworka ( też musi być wsadzona w odpowiedni sposób), jak ją ustawisz na miejscu to jest mała śrubka lub bolec, który ją trzyma (zależy jakie rozwiązanie producent zastosuje). Pozbądź się smaru i psiknij olejkiem silikonowym. Ostatnia rada to sprawdź czy po odciągnięciu kurka, zbijak zaworu też się cofa i czy po naciśnięciu spustu zbijak zbja za każdym razem ( bez zamka i maga ) patrzysz w miejscu gdzie powinien być w magwelu zaworek maga ustalony- tam jest zbijak. Powinien działać tak jak wewnętrzny kurek, odciągasz to i zbijak powinien odskoczyć, wciskasz spust zbijak z kurkiem wracają na pozycję wyjściową. Kurek w glockach bodaj ma łożysko do gładkiego prowadzenia w pistoletach asg ( nie wiem jak w ostrych ;) ) Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 20, 2021 Author Report Share Posted January 20, 2021 dysza sie nie cofa i nieładuje kulki Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 20, 2021 Author Report Share Posted January 20, 2021 (edited) Błąd przy dodawaniu zdjecia Edited January 20, 2021 by bartek początkcujący Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 20, 2021 Report Share Posted January 20, 2021 A da się ręcznie jak w sprężynowym pistolecie przeładować i strzelić? Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 21, 2021 Author Report Share Posted January 21, 2021 da sie Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 21, 2021 Author Report Share Posted January 21, 2021 zamek sie cofa ale bez dyszy tak jakby i albo stzrelam na pusto albo wlg nie dopycha zamka Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 21, 2021 Report Share Posted January 21, 2021 A dobrze zakładasz sprężynę powrotną? Są jakieś opory przy przeładowaniu? Jeśli nie to może zdejmij dyszę i zobacz uszczelkę na tłoku czy nie jest uszkodzona i czy jest dobrego rozmiaru względem dyszy . Powinna się uszczelniać na dyszy. Jeśli tak nie jest to znalazłeś problem. Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 22, 2021 Author Report Share Posted January 22, 2021 dysza orgina z pudeka z replik wszystko jest dobrze zadnych oporow sorry za pisownie klawiatura ENG Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 23, 2021 Report Share Posted January 23, 2021 No to albo mechanizm spustowy albo zaworek w magazynku... Musiałbym to chyba zobaczyć, byłoby łatwiej... Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 28, 2021 Author Report Share Posted January 28, 2021 chyba go sprzedam bo czegos dostane Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 28, 2021 Report Share Posted January 28, 2021 Zobaczyłem 1 filmik jeszcze raz. I tak sobie myślę, że za mało gazu ładujesz do maga. Syknięcie było nie długie i słabe przy "syfonie". Nabij 3-4x po 5s , mag do góry nogami tak żeby gaz z butli przelewał się do magazynka, dopiero po nabiciu gazem załaduj kulki i sprawdź jak to strzela... Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted January 31, 2021 Author Report Share Posted January 31, 2021 niestety nadal to samo Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 To w sumie co się dzieje na tę chwilę? Zasięgu nie ma? Blowback szwankuje? Nie ładuje kulek? Syfonie co chwilę? ;) Opisz dokładnie i powoli co się dzieje... Jeszcze raz, opisowo, wkładasz maga załadowanego kulkami i gazem, przeładujesz, naciskasz spust ... I ? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Jeszcze jedno jakiego gazu używasz? Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted February 1, 2021 Author Report Share Posted February 1, 2021 smart gas Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted February 1, 2021 Author Report Share Posted February 1, 2021 Wkładam maga przeładowywuje naciskam spust kulka leci potem klikam jeszcze raz i jest pusty strzał bo podczas strzału widac jak dysza zostaje w miejscu zamiast sie cofac zeby kulke zebrac Quote Link to post Share on other sites
bartek początkcujący Posted February 1, 2021 Author Report Share Posted February 1, 2021 Dobra wystawiłem go. Zamykam temat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts