Tadz1k Posted April 8, 2021 Report Share Posted April 8, 2021 Cześć, zdążyłem zrobić małe poszukiwanie informacji o budowie DMR - i wiem, jest post niżej o wyborze bazy, ale jest z 2018r. więc postanowiłem, że założę nowy temat. Po przeprowadzonym researchu, o którym wspomniałem powyżej nie mogę wyciągnąć konkretnych wniosków. Chciałbym zapytać o zdanie / odczucia co do replik stanowiących bazy pod DMR. Na początku myślałem o Krytac z serii Trident - jednak słyszałem opinie o pękającym body, problemami z doborem zębatek, oraz kiepskiej podatności na tuning (użytkownik Krytaca jest skazany na rozwiązania tejże firmy) ICS - nie mam raczej zastrzeżeń, chciałbym zapytać po prostu o opinie - PROLINE XCP-MMR? CXP MARS DMR? G&G TR16 - wiadomo, replika zdobyła trochę sławy dzięki ostatnio pobitemu rekordowi Czy mógłby ktoś pomóc mi w doborze bazy, podzielić się opinią? Oczywiście powyżej wymienione repliki to tylko te, które mi się spodobały, nie zafiksowałem się na którąś z tych (chociaż Krytac najbardziej do mnie przemawiał, dopóki nie spotkałem się z negatywnymi opiniami co do body), jeżeli ktoś jest w stanie polecić fajną bazę, która nie jest wymieniona powyżej, to też byłbym wdzięczny. Budżet to 3000zł Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 8, 2021 Report Share Posted April 8, 2021 (edited) https://wmasg.com/pl/forum/topic/166392-wybór-repliki-pod-dmr/#comments Nic za bardzo się nie zmieniło. ICS czy G>R16 to jednak repliki AR15. Pytanie czy wystarczy Ci DMR z AR15 które może być niedopuszczone na większych imprezach. Żeby nie było, ja mam ICSa na +500 fps, ale zdaje sobie sprawę z tego że wszędzie z tą repliką nie wejdę. Edited April 8, 2021 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Tadz1k Posted April 8, 2021 Author Report Share Posted April 8, 2021 Dzięki za odpowiedź Mógłbyś rozwinąć temat niedopuszczenia repliki na większych imprezach? Nie miałem jeszcze przyjemności brania udziału na takiej. Takie „zbanowanie” repliki na bazie AR15 wynika z tego, że tak na prawdę to nie jest prawdziwe DMRowe body? Zakładając w takim razie, że chciałbym mieć wstęp na zdecydowaną większość imprez (tych dużych) - na jaką replikę powinienem zwrócić uwagę? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 8, 2021 Report Share Posted April 8, 2021 46 minut temu, Tadz1k napisał: Takie „zbanowanie” repliki na bazie AR15 wynika z tego, że tak na prawdę to nie jest prawdziwe DMRowe body? Na przykład: http://misjaafganistan.com.pl/regulamin/zasady Szukaj repliki której pierwowzór korzysta z większego naboju niż 5,56×45 czy 7,62x39. Albo to olej i bierz ICS lub G>R16. Quote Link to post Share on other sites
Tadz1k Posted April 9, 2021 Author Report Share Posted April 9, 2021 No to taki SPR byłby w porządku. Wiesz może coś o Krytacu? Faktycznie mają kiepskie body i nie są podatne na tuning? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 9, 2021 Report Share Posted April 9, 2021 MK 12 SPR to śliski temat, właśnie ze względu że w ASG jest to w sumie M4 ;) Oczywiście jak zrobisz idealną kopie to wszystko będzie ok. Kontaktu bezpośredniego z Krytackiem nie miałem, tylko słyszałem/czytałem o problemach z pękającym body. Coś niby czytałem że w następnych partiach poprawili, ale kto tak na prawdę wie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts