PelsonBMW Posted June 3, 2021 Report Share Posted June 3, 2021 Siema ! mam zwykłą wersję KJW Kp-01 E2 do której dokupiłem magazynek C02 , niczym się nie różni od wersji C02 oprócz tego, że zwykły ma magazynek na GG , w środku są identyczne . Mam problem związany z tym, że na C02 zamek za praktycznie każdym razem zostaje z tyłu (tak jakby się skończyły kulki) i albo muszę dopchać zamek albo nacisnąć zwolnienie blokady zamka lub trzymać ją palcem żeby nie zaskakiwała, a w pewnym momencie i tak się zamek zablokuje tak, że muszę i nacisnąć zwolnienie zamka i go dopchnąć. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić ? podkładki pod sprężynę dać żeby bardziej ściągała zamek ? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 3, 2021 Report Share Posted June 3, 2021 (edited) Mocniejsza sprężyna powrotna albo tak jak pisałeś podkładki ale ciężko będzie coś znaleść. Ja jak potrzebowałem spodkładkować prowadnicę sprężyny w m9 to kupiłem wężyk gumowy w mrówce i odcinałem na odpowiednią długość . Zamek miał dalej możliwość zrobić pełne cykle ale sprężyna była bardziej ściśnięta. Ważne żeby wężyk po założeniu na prowadnicę miał średnicę podobną do zewnętrznej średnicy sprężyny, na prowadnicy był ciasno wsunięty do końca prowadnicy i dopiero dawałem sprężynę. Tanio i działa . Przy okazji robi za swoisty amortyzator :) . Edited June 3, 2021 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
PelsonBMW Posted June 3, 2021 Author Report Share Posted June 3, 2021 6 godzin temu, sjzmisiek napisał: Mocniejsza sprężyna powrotna albo tak jak pisałeś podkładki ale ciężko będzie coś znaleść. Ja jak potrzebowałem spodkładkować prowadnicę sprężyny w m9 to kupiłem wężyk gumowy w mrówce i odcinałem na odpowiednią długość . Zamek miał dalej możliwość zrobić pełne cykle ale sprężyna była bardziej ściśnięta. Ważne żeby wężyk po założeniu na prowadnicę miał średnicę podobną do zewnętrznej średnicy sprężyny, na prowadnicy był ciasno wsunięty do końca prowadnicy i dopiero dawałem sprężynę. Tanio i działa . Przy okazji robi za swoisty amortyzator :) . Mam trochę węży różnej średnicy, jutro spróbuję :) dzięki za podpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 3, 2021 Report Share Posted June 3, 2021 Sprawdź i napisz co się udało zdziałać, będziemy myśleć dalej jeśli nie będzie efektu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts