Berlin.99 Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 Hej. Mam taki problem Mianowice mam colta od ok. 6 miesięcy i dziś gdy strzelałem sobie do tarczy nagle cały green gas wyleciał przez zamek. Później jak chciałem załadować magazynek, to gaz wylatywał i nie chciał się załadować. Moje pytanie brzmi ile bym musiał zapłacić za naprawę tego i dlaczego tak się w ogóle stało. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 A gaz uciekał dołem czy górą? Pewnie uszczelka pękła, a może się tylko zsunęła. Koszt uszczelki to ~ 1zł. Koszt serwisu nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
Berlin.99 Posted August 26, 2021 Author Report Share Posted August 26, 2021 gaz ucieka górą. Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted August 26, 2021 Report Share Posted August 26, 2021 No to problem tkwi w zaworku strzałowym. Może podszedł jakiś paproch, może padła uszczelka lub zawiesiła się sprężynka. Bez demontażu zaworka to tylko misianie. Rozwiązania są takie : wykręcasz zaworek, rozbierasz go i znajdujesz problem, albo kupujesz nowy zaworek albo oddajesz do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Berlin.99 Posted August 26, 2021 Author Report Share Posted August 26, 2021 Dzięki bardzo za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts