brok Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 Na wstepie chcialem powiedziec ze przeszukalem forum i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Chodzi o to ze nie jestem pewien czy pokrowiec od hełmu pasgt bedzie pasowal do tego helmu (http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=363) I chociaz z tego co jest napisane w opisie tego produktu ze sa do niego pokrowce (http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=504) to mam pewne watpliwosci gdyz nie ma tam fasunku ktory zostal zastapiony przez gabke a z tego co wiem to pokrowiec mocuje sie paskami do fasunku. Tak wiec jesli ktos posiada takowy helm to prosze zeby napisal czy pokrowiec pasuje czy tez nie. Z gory wielkie dzieki Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 mam i ten hełm ze specshopu oraz pokrowiec ( czarny nie ten który ty podałeś w kolorze woodland ) niestety niepodchodzi pokrowiec nienadaje sie do tego hełmu :cry: Quote Link to post Share on other sites
Franc Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 org. pokrowiec da sie zamontować do tego typu hełmów lub też kasków:P:P;).Masz dwa rozwiązania, albo wyjmiesz cały gąbkowo-styropianowy fasunek załorzysz pokrowiec na hełm, paski od pokrowca wrzucisz do środka hełmu i spowrotem włorzysz fasunek. Albo załorzysz pokrowiec na hełm a paski od pokrowca które są zakończone rzepami przyczepisz do fasunku. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 w opisie tego hełmu widnieje zdanie: "Dostępne pokrowce w kolorze czarnym lub kamuflażu woodland." dziwne, czyżby sami nie wiedzieli co sprzedają ? Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 org. pokrowiec da sie zamontować do tego typu hełmów lub też kasków:P:P;).Masz dwa rozwiązania, albo wyjmiesz cały gąbkowo-styropianowy fasunek załorzysz pokrowiec na hełm, paski od pokrowca wrzucisz do środka hełmu i spowrotem włorzysz fasunek. Albo załorzysz pokrowiec na hełm a paski od pokrowca które są zakończone rzepami przyczepisz do fasunku. no niestety aby gąbke wyjąć nalezy ją rozpruć.... co prawda ja tak zrobiłem z ta która jest koło ucha ale dalej niemoge zamontować tego pokrowca, także coś jest nie tak :roll: Quote Link to post Share on other sites
Franc Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 no niestety aby gąbke wyjąć nalezy ją rozpruć.... co prawda ja tak zrobiłem z ta która jest koło ucha ale dalej niemoge zamontować tego pokrowca, także coś jest nie tak :roll: no nie wiem co .. mi jakoś udało sie ten pokrowiec nałożyć, a inna sprawa że ja wyciąłem ta gąbke koło uszu. Ale i bez tego powinno sie spokojnie udać Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 tak ja też wyciągłem ta gąbke po obydwu stronach, jest możliwość abyś zrobił foty hełmu z nałozonym pokrowcem, a najlepiej środek jak to zamontowałeś? . Quote Link to post Share on other sites
mazak Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Ja zalozylem ten czarny pokrowiec na owy helm. Doszylem tasiemki :) Wyciagnalem srodek - duzy kawal styropianu obszyty czarnym materialem - zalozylem pokrowiec i zwiazalem tasiemki w srodku. Na koniec nalezy spowrotem wlozyc styropian do srodka i luzik :) Quote Link to post Share on other sites
Krazen Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 A czy ten hełm: http://www.rangershop.pl/ar-6234.html różni się czymś od tego ze specshopu, może jest bardziej pokrowiec-friendly? ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts