Promant Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 wiem że do samej pokrywy to lepiej nic nie kręcić ale tamto było mocowane czymś w stylu imadełka do body przy kolbie i jakims zatrzaskiem przy celowniku , a to jest troche przebajerzone i drogie jak diabli. naprawde niema nic prostszego co nie wymagało by wiercenia repliki??? E, trzeba było pisać, że to ta od Beryla... ...a z tańszych rzeczy nie wymagających żadnych przeróbek to jest jeszcze montaż JUST do AK. Albo jego chiński odpowiednik czasem dostępny na allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201694946 Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Dzięki za pomoc rzeczywiście super rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
.Marvin. Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 mozna prosic o wymiary kolby od RPK 74? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Na red allience ( znajdziesz w google)na forum jest wymiarówka. W dziale o upach i customach - wymiary tam są podabe w calach jeśli dobrze pamiętam. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 sylwester77 przeszukaj forum jest temat o rpk nawet chyba 3! http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=35032&st=20 Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Po wielu miesiącach wyrzeczeń finansowych (głównie w postaci niejedzenia cheesburgerów i mniejszej ilości tankowanego piwa ;-) )udało mi się wreszcie doprowadzić moją cyme do stanu który mnie w pełni zadowala. Wiem że znajdą się tacy co zechcą mnie zlinczować za chwyt od ak74 ale raz że z gróbsza przypomina nasze bakeliciaki, a dwa że chropowaty chwyt po prostu wygodniej mi się trzyma. Ożesz w mordę - pięknie to wygląda - możesz wypisać jakie to części, gdzie je kupiłeś i za jaką cenę? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 (edited) -WoKo Nie żebym ci sylwester ubliżał ale to zwykłe drewno od kałacha które mozna dostać w cenie 50 zł za komplet na allegro :) z tego co widzę jest jeszcze przebejcowane :) półmetek mojej pracy: żeby nie zanudzać to napiszę czego brakuje: - dekiel tłoczony - selektor ognia P&J - nie ma zamocowanej muszki(muszkę już mam) - na zdjęciu nie widać ale nie ma suwadła, tłoczyska i urządzenia powrotnego ;/;/ Ale całośc do łapy można chwycić i pomacać, w zewnętrznej kostrukcji 0 plastiku!! No i ten AKM jest nie fotogeniczny w rzeczywistości dużo ładniejszy(na zdjęciu nie widać ładnych atrap nitów) ;p Edited August 2, 2007 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Zamiast sylwester ma być kotylion, sorry pomyliło mi się a już nie moge zeedytować. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Arghhh ... piękny ten AKM, właśnie do takiego efektu dążę. Chwilowo jednak stanąłem w miejscu, bo body na asgshopie ani widu ani słychu. Słuchajcie mam problem. Kupiłem sobie sticka 9,6, który według sklepów powinien mieścić się w giwerze po wstawieniu metalowej przedniej części korpusu. Wstawiłem taką a stick nie wchodzi :???: Wiecie, może, co źle zrobiłem? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Ten stick to się nie mieści na szerokość czy jak? Myślę, że pilnik nie zaszkodzi... Gdzie mogę kupić żebrowaną pokrywę zamka do AKM'a ? Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Ten stick to się nie mieści na szerokość czy jak? Myślę, że pilnik nie zaszkodzi... Gdzie mogę kupić żebrowaną pokrywę zamka do AKM'a ? Ja swoją dorwałem na allegro za 25 złotych na kup teraz od kolesia o nicku pstrowski. Często je wystawia. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 od oryginału u mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 pstrowski - hehe od niego prawie wszystko kupiłem... Ale ta pokrywę chcę mieć ASG version bo ta od ostrego niezbyt pasuje... Trzeba doklejać a i tak jest za krótka w innym miejscu... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 jest od bety na taiwanie jesli dobrze pamiętam... tylko trzeba zaslepic otwory :P i na asgshop za bagatela 129 zł od guarder'a ;P Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 - ta od bety- nie chce mi się za te pieniądze pieprzyć z jakimiś otworami - ta guardera jest za droga - no jest jeszcze na taiwangun ta od ak 74 cymy za 80 zł ale jakością nie powala.. Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 -WoKo Nie żebym ci sylwester ubliżał ale to zwykłe drewno od kałacha które mozna dostać w cenie 50 zł za komplet na allegro :) z tego co widzę jest jeszcze przebejcowane :) A masz może jakieś linki do takich części (bo widziałem tylko na TaiwanGunie za jakieś 300 zł)? I czy te części pasują do replik czy trzeba je jakoś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 http://www.allegro.pl/item218942408_ak_loze_dolne.html u tego samego gościa kupisz jeszcze kolbę i rurę z nakładka, wyjdzie Cię to ok 50 zł bez przesyłki drewna trzeba przerabiać... Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Właśnie się zdziwiłem SideR że mam takiego pięknego kałacha :) (właściwie to pracuję aby tak wyglądał i drewienka juz kupiłem u tego goscia co polecasz rzeczwiście świetna firma tym bardziej że bez trudu mozna je jeszcze przelakierować na jaki się chce kolor.. a co do pokrywy zamka CYMY z AK 74 to może jakością nie powala ale nie przesadzajmy jest całkiem porządna mam taką i nie narzekam stalowa dobrze się trzyma nie ma żadnych luzów i innych zgrzytów Quote Link to post Share on other sites
WoKo Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Dociążał ktoś sobie kałacha od CYMY? Jeśli tak, to gdzie, jak i czym? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 po co dociążać kałacha od Cymy? lepiej wstawić części od prawdziwka i od razu waga wzrasta :] Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Ja pierniczę... wstawiłem batkę, ale musiałem spiłować występy atrapy obsady lufy i wydupcyć w cholerę tą plasticową prowadnicę atrapy suwadła :D Nawet cieszę się, że mogłem się jej pozbyć ;) Ja swojego Marujacza na samym początku dociążyłem o jakieś 400g. Wstawiłem ciężarek pod pokrywę komory zamkowej (wtedy batkę trzymałem jeszcze w kolbie). Jeśli wrzucisz full metal body i drewienka z ostrego, to powinieneś docisnąć do jakiś 4 kilo albo i więcej razem z batką i magiem. Sylwester77, Ta pokrywa Cymy jest chociaż matowa, czy świeci się jak psu jaja? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Ja się obawiam żeby mój AKM nie był cieższy od ostrego.. wstaw stalową lufę, metal body przód i tył, drewna, duża baterie, suwadło, toczysko, urządzenie powrotne, dorzuć bagnet(0,5 kg) i masz całośc pod 5 kg Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Dociążał ktoś sobie kałacha od CYMY? Jeśli tak, to gdzie, jak i czym? Po dodaniu elementów od ostrego, waga wzrasta, jak już pisano ;) Ja jeszcze zastosowałem taki ciekawy element z repliki firmy JG- za 1 zł na Allegro kupiłem suwadło z całym tym montażem. Znajduje się tam dość ciężki kawałek metalu ( w miejscu gdzie w ostrym jest sprężyna a w Cymie "S" bateria ) Wszystko do Cymy pasuje idealnie ;) Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Moja pokrywa jest matowa może się rzucić że troche z cieńszej blachy, ale wygląda ok QLIG jak wstawiłeś suwadło bo jakoś mgliście to opisałeś.Możesz wstawić zdjecie?? Tak mi wpadło jescze do głowy, jak masz kłopot z barwą / fakturą broni nie myslałeś o farbach do broni. Ja osobiscie nie jestem skłany malować mojego kałaszka, ale ludzie robią takie rzeczy z fajnym efektem. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 pokrywa jest faktycznie z cienkiej blachy, wygnę ją w rękach, ta z AK 47 jest duzo mocniejsza Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts