SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) o patrz :) przegapiłem:) OJJ to nam się krakman nie popisał: "Wiadomości zaczerpnięte z internetu na temat ostrej wersji AKM. Karabin AKM o kalibrze 5,45 mm jest zmodernizowaną wersją 7,62 mm karabinka AK47, przystosowaną do strzelania nową amunicją. " Oj oj oj :) Edited January 28, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Ciekawe skąd on to "zaczerpnął" :-F Swoją drogą ciekawe nowości u Krakmana się pojawiły. Edit: Nie wie ktoś gdzie znaleźć bakielitowe trzydziestki 5.45mm? Edited January 28, 2008 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ciekawe skąd on to "zaczerpnął" :-F Swoją drogą ciekawe nowości u Krakmana się pojawiły. Edit: Nie wie ktoś gdzie znaleźć bakielitowe trzydziestki 5.45mm? Ja mam po 52 zł Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ues, miałeś mi wysłać "co masz"... To, jeśli możesz podeślij mi co masz z drewna do AKMa :-) - Proszę:-) Ahh i ostry mag... w jakiejś dobrej cenie by się przydał:-) Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 No dobra ale na tej aukcji jest kolba od AKM (przynajmniej wnioskuje tak z porównania dwóch zdjęć na Wikipedii - bo się nie znam) Wychodzi na to, że jak chce wsadzić drewno oryginalne to się zbliże do AKM a ja wole AK-47(bo to jego wszędzie pełno ;) ) Czyli zostaje mi zakup tego P&J ewentualnie SRC? Naprawdę są aż tak złe? Nie moge znaleźć tego zdjęcia możesz podać linka :-F Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 No dobra ale na tej aukcji jest kolba od AKM (przynajmniej wnioskuje tak z porównania dwóch zdjęć na Wikipedii - bo się nie znam) No to fakt. Kolba jest z AK Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ok - przecież mówie że się nie znam :-F To znaczy że wszystkie te części są od AK-47 i po mniejszych lub większych przeróbkach będą pasować do mojego TM'a? Łoże dolne Nakładka na rure Kolba Czyli potrzebny jeszcze "chłyt" tak? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) z grubsza tak:) ues, nie dopiekaj koledze:) Kolba od AK47 ma montaż na dolny "ogon" od AKM'a jest montowana tylko u góry. Edited January 28, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ok rozumiem że czarny chwyt nie występował w AK-47 a innego koloru nie widze w sklepach ASG -możnaby pomalować "szprejem"? Ale jaki wtedy wybrać kolor? Przepraszam że jestem taki upierdliwy ale jak już przerabiam na oryginał to chciałem żeby był nim w każdym detalu(nie czepiać się że strzela kulkami :) ) A ciężko dostać ten bakielitowy? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Bakelitowy nie występował w AK47 nawet nie występował w AK74 ani AKMie Nie ma bakelitowego. Jest jedynie ebonitowy ;) Ale on występował w AKMie i AK74 ( W niektórych krajach - np. DDR) W AK47 tylko drewniane były ( z tego co mi wiadomo) Edited January 28, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
ues Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 W starej pracy mieliśmy AKGNSy (z grubsza to AK tylko zmodyfikowany do strzelania złomem nakładanym na dokręcaną tutkę) z bakielitowymi chwytami. Jeden nawet miał chwyta od bieryla. A to dlatego, że drzewniane się spsuły przy skokach i je "zbrojmistrze" na warstacie zastąpili takimi jakie mieli... Pod koniec życia każdy AK (z tych co je miałem w swojej karierze w łapach) miał inny chwyt, łoże od np. AKMa, zdarzały się czernione suwadła i te nie czernione, z frezem i bez. W BOT w Zamościu lotałem z kombajnem. (baza - AK, kolba stała AK, osłabiacz podrzutu AKM, łoże AKM, rura gazowa AKM i pokrywa też, suwadła już nie pamiętam) Taki składak na potrzeby BOT. A kumpel miał AKSa z kolbą od AKMSa. Fajne były :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 wariaty :P Ja chce tego cymowskiego AKMa kupić, zrobić na AKMSa i wbić "moje" numery z woja :] Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ja to zrobię z AKSem :-P szef3k dogadaj się z kimś i na Gunfire kupcie drewna do AK. Będziesz miał drewniany chwyt. Poza tym gość sprzedający na allegro drewna, które podałeś, nie zawiódł mnie. Brałem już to od niego . Polecam. Towar spod igły. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) tylko kto mnie poratuje zatrzaskiem kolby... :( Wiem że to ma być tuning ale: tutaj pięknie pokazane miejsce w które trzeba sie wpasować z numerem... jak by gotowe do tego:D http://www.junglegun.com.tw/forum/viewthread.php?tid=1534 Edited January 28, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 szef3k dogadaj się z kimś i na Gunfire kupcie drewna do AK. Będziesz miał drewniany chwyt. Poza tym gość sprzedający na allegro drewna, które podałeś, nie zawiódł mnie. Brałem już to od niego . Polecam. Towar spod igły. To dobrze w takim razie wezmę od niego ale co z tym chwytem?Możesz rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 chodzi mu o to, żebyś znalazł kogoś kto zechce kupić resztę drewien:) Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 No ale wtedy będemiał troche inny odcień rączki a inny reszty nie? Jak znajdę kogoś kto będzie chciał same okładziny przednie?? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Prototyp numer 1. Niech każdy przygotuje miskę :-F Bullpup :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 (edited) Hmm... noo ee szeroko:P Edited January 29, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Chyba zaburzyłem metabolizm niejednego rusofila :F Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Ktokolwiek widział - ktokolwiek wie- POSZUKIWANY Zatrzask kolby AKS'a - może być uszkodzony -ale kompletny! Btw. co z tym Bull-pupem;P Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Jeśli będziecie się strzelać w pobliżu jakiejś wody, można użyć do pontonu zamiast wiosła :lol: . Czekam na dalsze efekty. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Dołozyłem "drewienko" na rurę gazową, zastanaiwiam się, czy nie majdnąc go na czarno, ale chyba zostawię. Dojdzie dłuższa lufa zewnętrzna, zrobiłem stopke kolby. Jeszcze trzeba pozmieniać śruby mocujące blachę na krótsze, bo wystaja z drugiej strony, no i chyba trzeba będzie wyciąc otwór do regulacji HU. Leży jak aug, jest fajne :F Edited January 31, 2008 by hellmans Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Dawaj fotki, bo mnie Wepr chodzi po głowie od długiego czasu :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts