Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK 47

Recommended Posts

o patrz :) przegapiłem:)

OJJ to nam się krakman nie popisał:

"Wiadomości zaczerpnięte z internetu na temat ostrej wersji AKM. Karabin AKM o kalibrze 5,45 mm jest zmodernizowaną wersją 7,62 mm karabinka AK47, przystosowaną do strzelania nową amunicją. "

Oj oj oj :)

Edited by SoP-PeL
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No dobra ale na tej aukcji jest kolba od AKM (przynajmniej wnioskuje tak z porównania dwóch zdjęć na Wikipedii - bo się nie znam) Wychodzi na to, że jak chce wsadzić drewno oryginalne to się zbliże do AKM a ja wole AK-47(bo to jego wszędzie pełno ;) ) Czyli zostaje mi zakup tego P&J ewentualnie SRC? Naprawdę są aż tak złe? Nie moge znaleźć tego zdjęcia możesz podać linka :-F

Ok rozumiem że czarny chwyt nie występował w AK-47 a innego koloru nie widze w sklepach ASG -możnaby pomalować "szprejem"? Ale jaki wtedy wybrać kolor?

Przepraszam że jestem taki upierdliwy ale jak już przerabiam na oryginał to chciałem żeby był nim w każdym detalu(nie czepiać się że strzela kulkami :) )

A ciężko dostać ten bakielitowy?

Bakelitowy nie występował w AK47

nawet nie występował w AK74 ani AKMie

Nie ma bakelitowego.

Jest jedynie ebonitowy ;)

Ale on występował w AKMie i AK74 ( W niektórych krajach - np. DDR)

W AK47 tylko drewniane były ( z tego co mi wiadomo)

Edited by SoP-PeL

W starej pracy mieliśmy AKGNSy (z grubsza to AK tylko zmodyfikowany do strzelania złomem nakładanym na dokręcaną tutkę) z bakielitowymi chwytami. Jeden nawet miał chwyta od bieryla. A to dlatego, że drzewniane się spsuły przy skokach i je "zbrojmistrze" na warstacie zastąpili takimi jakie mieli...

Pod koniec życia każdy AK (z tych co je miałem w swojej karierze w łapach) miał inny chwyt, łoże od np. AKMa, zdarzały się czernione suwadła i te nie czernione, z frezem i bez.

W BOT w Zamościu lotałem z kombajnem. (baza - AK, kolba stała AK, osłabiacz podrzutu AKM, łoże AKM, rura gazowa AKM i pokrywa też, suwadła już nie pamiętam) Taki składak na potrzeby BOT. A kumpel miał AKSa z kolbą od AKMSa. Fajne były :mrgreen:

szef3k dogadaj się z kimś i na Gunfire kupcie drewna do AK. Będziesz miał drewniany chwyt.

Poza tym gość sprzedający na allegro drewna, które podałeś, nie zawiódł mnie. Brałem już to od niego . Polecam. Towar spod igły.

To dobrze w takim razie wezmę od niego ale co z tym chwytem?Możesz rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem?

Dołozyłem "drewienko" na rurę gazową, zastanaiwiam się, czy nie majdnąc go na czarno, ale chyba zostawię. Dojdzie dłuższa lufa zewnętrzna, zrobiłem stopke kolby. Jeszcze trzeba pozmieniać śruby mocujące blachę na krótsze, bo wystaja z drugiej strony, no i chyba trzeba będzie wyciąc otwór do regulacji HU. Leży jak aug, jest fajne :F

Edited by hellmans