zientek106 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 A jak odkręcić korpus w cymce? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 śrubokrętem :-F ? Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 śrubokrętem :-F ? No tak ;-) Tylko tak dokładniej które śruby bo odkręcam i odkręcam, gear box'a już widać a to nadal nie chce odejść... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Wszystkie, nie zapomnij o komorze HU, śrubce w chwycie pistoletowym i selektorze. Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Wszystkie, nie zapomnij o komorze HU, śrubce w chwycie pistoletowym i selektorze. A czy wiąże się to z otwarciem gear box'a? Bo to mi złamie gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) eee nie:P Tak w ogóle, to gwarancji się nie "łamie" tylko się ją traci :P Edited June 29, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 eee nie:P Tak w ogóle, to gwarancji się nie "łamie" tylko się ją traci :P Łamie się zasady a otwierając gear box'a łamię tą zasadę... czy jakoś tak Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Z innej beczki: miał ktoś może do czynienia z tym chińskim PBS-1? Jak się to prezentuje? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=903 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 STAL!! Za ciężki... szukaj wersji z aluminium. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Wizualnie jest jak ten od g&g. Pewnie będziesz miał problem z osiowością - lufa/tłumik/tor lotu kulki...ale wygląda bardzo dobrze...lepiej niż silesia. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 STAL!! Za ciężki... szukaj wersji z aluminium. No właśnie Gunfire ma u siebie 2 wersje- stalową i aluminiową. Co prawda sygnowane jako Element, ale to pewnie jeden chińczyk... Ale dzięki za radę, poczekam na aluminiowy. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 No i nie koniecznie aluminiowy może ważyć o wiele mniej niż stalowy. Przecież do wyrobu produktu o takiej samej wytrzymałości trzeba użyć mniej stali niż aluminium. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 bzdura na kółkach, tak to mogło by być w prawdziwej broni ale też nie zawsze ( patrz glock - Tworzywo ). Poza tym, tutaj ( w tłumikach ) masz taką samą konstrukcję zmienny jest tylko materiał. Nie wiem czego wszyscy się tego aluminium czepiają. Ja robie tłumiki płomienia na zamówienie tylko z Alu i wszystko gra. Myślę, że opinia że Al pochodzi od folii aluminiowej :P Aha, żeby tłumik z AL był tak samo ciężki musiał by mieć 2.5x większą objętość. Pamiętając jednak, że własności mechaniczne(wytrzymałościowe) nie są liniowe więc porównanie ciężarów nic tu nie wnosi. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Nie kućta się. Pany. Poszukuje AKSa ze stalową kolbą com go puścił jakiś czas temu w naród. Dobry kolega rekonstruktor PRL-owego WPD poszukuje. Słyszał kto co? Widział może niedawno? Jego fotka: http://img354.imageshack.us/img354/690/dscn7273cv5.jpg Edited February 12, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Taki misz-masz. AKS robiony dla kolegi. W zasadzie był to remont kapitalny. Ma założone okładki od AKMa - co ciekawe, że z litego, prawie czarnego drewna i kolbę od AKMSa. Dorobione również odłamane skrzydłka osłony muszki. Oto zdjęcia : Niebawem korpus będzie wymieniony na matalowy. Zatrzask kolby dorobiony ze stali - 6 godzin piłowania pilnikiem :) . Quote Link to post Share on other sites
ues Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 (edited) Walczyłem z tym. Ale w końcu się zdecydowałem. Przynitowałem szynę do AKMa ;) http://img392.imageshack.us/img392/7914/f10zi4.jpg I powstał AKMŁ. http://img508.imageshack.us/img508/4945/f2gs5.jpg How to strip Your baby: http://img186.imageshack.us/img186/5648/f5oc2.jpg http://img399.imageshack.us/img399/3577/f4nd2.jpg Edited February 12, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Fiedotow: ta kolba jest tak tylko położona, czy w rozłożonym połozeniu jest trochę pochylona w dół? A tak w ogóle ta kolba kiedyś była moja:P Wierzę, że kałaszek będzie ładny, ale i tak mój aks będzie ładniejszy(zostalo mi jeszcze tylko zamontować kolbę). Jakoś w sierpniu wrzucę foty:) Ues: ta kolba od aks'a jest srockowa czy od ostrego? Quote Link to post Share on other sites
ues Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Ues: ta kolba od aks'a jest srockowa czy od ostrego? Od AKSa ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Rudy102 - obmacasz u Szamana :). Oto Panowie finał prac nad AK 47 CM028 kolegi Krzysztofa. Całość prac objęła (już pisałem poprzednio ) wymianę korpusu i frontu z ABSowego na aluminiowi King Armsa, oryginalne, sklejkowe (na razie mam nadzieję) łoże z nakładką, wycior oryginalny, wymiana GBoxa na DBoyiwski, zamianę chwytu pistoletowego na drewniany chyba z GF, wymianę baterii na Fire Foxa 9,6/1400, wymianę rygla zatrzasku pokrywy komory zamkowej (wyrób Krzysztofa) i wymianę kolby na drewnianą. Jak widać mało Cymy w Cymie zostało :D . W opracowaniu inne, stalowe mocowanie kolby. Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Witam do mojej 47 chcialem zalorzyc montaz boczny, wiem ze trzeba przewiercic dziury, a czy do tej czynnosci trzeba wyjmowac GB?? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Po długich bólach ;) kbk AKMS. Oczywiście "jedenastka" nie jest umieszczona w tradycyjnym owalu, z wiadomych względów. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 dobra robota :ok: całość robiona na bazie akm cm 036 ? tylko te drewna takie dziwne jakieś, ja bym dał zwykłe polskie od AKM bez zadnych bejc i lakierów Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Tak, akm cymy. Ale GB Dboy'a, do tego precka i gumka silikonowa Guardera. Drewna przerabiane z VFC, bo oryginalne łoże trochę nie chciało się przypasować ;) a nie miałem już ochoty na dłuższe dłubanie. BTW, w rzeczywistości tak się nie świecą, lampa błyskowa trochę przekłamuje. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Czemu one są Polish? Takich magów używa się do amunicji 7,62 prawda? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts