Filozof_XD Posted November 4, 2021 Report Share Posted November 4, 2021 Siema Kilka dni temu zakupiłem kolimator viper optics flex (dla perfekcjonistów replikę kolimatora) i mam problem z kropką. Zamiast jednej kropki widzę małe kropeczki które tworzą taką jakby plamę w miarę przypominającą kropkę, przy celowaniu z dwóch oczu problem jest mniejszy ale nadal nie jest to normalna kropka. Miał ktoś podobny problem albo wie co z tym zrobić?Mam jeszcze czas na zwrot dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 4, 2021 Report Share Posted November 4, 2021 To są tylko repliki. Mam kopie T1 od G&P i Buckler Dexter (też jakaś kopia T1, którą podobno można używać na broni) i choć oba kolimatory biją na głowę jakością jak i jasnością i wyrazistością kropki wszystkie te kolimatory za 150-200 zł, to jak się dobrze przyjrzeć to też widać że punkt celowniczy to jest zbitek małych kropek. Quote Link to post Share on other sites
Filozof_XD Posted November 4, 2021 Author Report Share Posted November 4, 2021 w moim przypadku te kropki nie tworzą idealnego koła tylko taką plamę, w zależności z jakiego kąta się spojrzy wygląda trochę inaczej. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 4, 2021 Report Share Posted November 4, 2021 Ty nie patrz na szkiełko kolimatora tylko na cel. Kolimator ma być na linii pomiędzy okiem a celem. Masz widzieć pozorny obraz kropki na celu (tak jakby świecił tam laser). Wtedy będziesz widział kropkę. Masz tak patrzeć, żeby obraz celu był dla ciebie wyraźny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts