Leo_111 Posted February 9, 2023 Report Share Posted February 9, 2023 Witam ,nabyłem drogą kupną dwa colty r38 . Niby podobne a jednak inne . Jeden za kurkiem w miejscu gdzie prawdziwy ma iglice posiada imbusa, drugi(piaskowy na zdjęciu)nabyty jako uszkodzony nie ma nic. Imbus z tego szarego się nie wkręca więc prawdopodobnie nie ma tam gwintu. Doczytałem,że nigdyś był tam "sprężynujacy pin"(czerwone kòłko) . Nabycie go drogą kupną jest niemożliwe,bo nie ,bo żaden sklep go nie ma . Pytanie do ludzi mądrych oraz posiadaczy. Cóż to za tajemniczy "sprężynujący pin" i jak go zastąpić skoro nie da się go wkręcić ? Jaka siła go tam będzie trzymać w środku skoro nie ma gwintu ? Liczę na pomoc, zanim w ogóle zabiorę się za rozbieranie repliki i dochodzenie po co ten pin i jak on tam kiedyś siedział, ponieważ moja wiedza na temat gaziakòw jest bardzo podstawowa. Zdjęcie nr 1 jest moich replik Zdjrcie nr2 jest poglądowe, pokazuje jak to powinno wyglądać Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted February 9, 2023 Report Share Posted February 9, 2023 Może to coś takiego ? Zostało mi po jakimś Colcie od WE. Tulejka z gwintem, wkręcana w BBU przez otwór w zamku. W tulejce siedzi właśnie pin ze sprężynką, imitując iglicę. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted February 10, 2023 Author Report Share Posted February 10, 2023 O wlasnie coś takiego, czyli tulejka z gwintem jest kontrowana od drugiej strony przez ten pin. Wielkie dzięki wątek można zamknąć, a ja piszę na priv czy mi to sprzedasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts