Westie Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 LINK Nie wiem, czy to jakiś chiński spisek mający na celu puszczenie TM z torbami, ale jeśli za cztery stówy można mieć M4 z normalnym g-boxem, to tylko brać. Zresztą ciekawe rzeczy tam wypisują... "Producent narzuca cenę 170$, ale my pierwszą partię sprzedajemy za 99$! Tak samo jak kałach Matrixa i MP5 UTG zejdzie jak tylko dotrze!" EDIT: wyszperałem, że to coś produkuje, uwaga trzymajcie się gaci, Well. Ten sam Well, który jest odpowiedzialny za różnorakie katastrofy po 100-150 złociszy. Rewolucja czy jaki czort? EDIT po raz kolejny: kto w naszym absurdalnym kraju handluje WELL'ami? Oczywiście Airsoftguns.pl , którym rzeczonego linka podrzuciłem. Pytając, czy coś wiedzą i czy przypadkiem nie mają jakichś planów co do tego modelu. Pan ze sklepu, zda się, zrobił karpika i odpisał tak: Dziękuję za infromację - zapoznamy się z nią i o ile byłby popyt na ten model sądzę, że w pewnym okresie czassu bylibyśmy w stanie sprowadzić ten model prosto z fabryki.Pytanie, co na Evike jest faktem, a co propagandą? Fakt to niewątpliwie metalowy g-box v2 i regulowany hopek. To, że przyznają się, że magazynki od TM nie pasują, to raczej też fakt (aż zajrzałem na airsoftg..., żeby obadać magazynki do starych WELLi - podobne i też hi-cap 250 sztuk). W 300 fps nie uwierzę, obstawiam góra 250 na kulkach .20g .A o popyt się nie martwię, ilu do czorta mamy młodych wychowanych na Helikopterze w Ogniu, Delta Force, Far Cry, SWAT'ach czy Max Payne'ach? Jak airsoftg... do zachwytów i kreatywnego miernictwa doda drobną uwagę "a Classic Army to kosztuje trzy razy więcej :roll: ", to z "malucha" WELL stanie się airsoftowym Jianglingiem*. *Jiangling - chińska firma motoryzacyjna produkująca samochód Landwind, będący dość wierną kopią Opla Frontery. "Też jest mocny, też wszędzie wjedzie, ale badziewniej wygląda i trochę częściej się psuje. Za to kosztuje trzy razy mniej." Link to post Share on other sites
Westie Posted November 8, 2005 Author Report Share Posted November 8, 2005 Kolejna wiadomość od naszych ulubionych sprzedawców chińszczyzny ;) Mamy bezpośredni kontakt do fabryki firmy Well. repliki z tym geraboxem będą w przyszłym roku. Do połowy 2006 docelowo 3 modele.Czyli zapewne M4, MP5... Na jakim gearboxie jest robiony G36 i SIG552? Bo standardowy Kałach (TM/CA) ma wstawioną "trójkę", a chyba nie będą projektować własnego zagospodarowania wnętrza, mogąc je zerżnąć z TM? :PEDIT: Amerykański dystrybutor WELL'a, www.cymawell.com , zapowiada XM8 (pod nazwą XL1) z metalowym gearboxem ( :!: ). W dziale Automatics jest już możliwość zamówienia M4 (w przedsprzedaży) i zapowiedź XM8. KocaShop z kolei reklamuje obok siebie model MB-R6 (czyli to M4) i MB-R5, który jest repliką MP5, ale niepokoi mnie jedno zdjęcie: http://www.kocashop.com/shoppic/mp54.jpg Pytanie: czy to metalowy g-box błyszczy się jak psujajca i przez to jest biały, czy może po prostu zrobiono go z plastiku? Sądząc po cenie identycznej z M4, raczej to pierwsze. Wracając do samego M4: zabawka ma zdejmowalną rączkę transportową i kolbę. [ Dodano: 09.11.2005, 0:56 ] Goście z airsoftguns.pl mnie przerażają. Ostatniego maila dostałem, jak śpiewa Iron Maiden, "Two Minutes To Midnight". Same konkrety: pierwsze repliki z metalowym gearboxem mamy już zamówione. Każdy transport ze wschodu płynie do Polski od miesiąca do półtora, stąd też spodziewamy się ich na przełomie roku. Gwarantuję, że ceny będą konkurencyjne.Z kalkulatorem w łapie, przelicznikiem walut na Yahoo (z juanów - cena w KoCa Shop - na złotówki) i przeszłym doświadczeniem w zakupach u tej firmy doliczyłem się, że "konkurencyjna cena" to minimalnie 280 zł, maksymalnie jakieś 350, cztery stówy jak naprawdę chcą zedrzeć. Tyle to TM chce za długą sprężynę.Zagadka Powdera: co z body urwie się najszybciej? :P Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 Czytajcie dalej!!! motor: eg 1000 battery 8,4 1100 8O Link to post Share on other sites
Westie Posted November 9, 2005 Author Report Share Posted November 9, 2005 Ja myśle, że trzeba poszukać na niemieckich stronach i z tamtąd też kupić, ponieważ przesylka bedzie kosztowała ~10oiro.I tak wyjdzie mniej więcej równowartość stu dolców, więc po diabła kombinować. Zwłaszcza że ja za przesyłkę MP5SD zapłaciłem dwie dychy. A poza tym pytałem na Begadi o UTG, to barany odesłały mnie do sprężynowych pompek CyberGuna, a na wieść, że UTG robi elektryki, stwierdzili, że nic o nich nie wiedzą.fajny opis tego XMa....16 strzałów na minutę...Oj Asteriksie, ale głupi ci Amerykanie :P - pewnie im się cosik pochrzaniło, przy M4 mają 16 na sekundę.Czytajcie dalej!!! motor: eg 1000 battery 8,4 1100A myślałeś że co, będą popychać metalowego gearboxa rachitycznym silniczkiem od samochodzika i baterią 4.8V? ;)I dobrze, że mi przypomniałeś, bo zapomniałbym uprzedzić: ostatnio nastąpił wysyp zabawek z plastikowym g-boxem, ale baterią 8,4V. Przykładem jest "metalowy kałach" robiony przez Matrix (jest na Evike). Zagadka Powdera: co z body urwie się najszybciej? Lufa A całkiem możliwe, w VB'ku urwała się, kiedy znajomy sprzedawca chińszczyzny wyjmował zabawkę z bagażnika. Link to post Share on other sites
Kinko Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 Ja znalazłem na ebay'u niemieckim : LINK Cena nie jest zachęcająca, ale są fotki tego co dostajemy i metalowego gearboxa :] Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Westie Posted November 10, 2005 Author Report Share Posted November 10, 2005 Cena nie jest zachęcającaBardziej "nie zachęcająca" jest informacja "dozwolone od lat 14", mimo, że mocy to ten sprzęt ma (w teorii) tyle, co normalne AEGi z półki "dozwolone od lat 18", a sprzedawca prowadzi sklep z serii "mydło und powidło" pokroju Tanich Militariów czy Airsoftg... Szczęściem gearbox jest metalowy, Czoper wstawił w niego normalną sprężynę i wszystko działa (co ciekawe StaticZero na Arnie's twierdził, że na mocniejszych sprężynach ma tendencje do zacinania się). Link to post Share on other sites
Czoper Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 To coś z niemieckiego ebaya to dokładnie to, co dostałem do testów. W środku jest ten sam gear box, co w MP5 Wella. Identyczne są wszystkie części. Egzemplarz, który katuję nie tnie się. Nie jestem jeszcze gotowy do wypowiadania na jego temat ostatecznych sądów, ale nie jest to model porównywalny z MP5. Ten ostatni jest moim zdaniem pełnowartościowym elektrykiem za b. sensowne pieniądze. Tymczasem eMka to coś pośredniego pomiędzy tanią repliką (za wygląd) a "dorosłym" aeg-iem (za konstrukcję i podzespoły). Niemniej nie mając widoków na kasę rzędu 750 - 800 PLN (najtańsza obecnie "dorosła" eMka) być może bym się zdecydował ze względu na podzespoły i możliwość upgrade'u. W końcu np. body można kiedyś wymienić. Ściskam, Czoper Link to post Share on other sites
Westie Posted November 10, 2005 Author Report Share Posted November 10, 2005 W końcu np. body można kiedyś wymienić. Pewnie można, tylko jeśli wymienisz, to będziesz też musiał zmienić magazynki (a wydaje mi się, że pasują te od tanich Welli, za 20 zeta sztuka w airsoftguns). Za to podoba mi się rozwiązanie regulacji hopka - tak "pancerne", że nie ma szans przypadkiem go rozregulować (w MP5 "lewarek" sterczy przy dźwigni przeładowywania - można przypadkiem zahaczyć nim np. o ubranie). Link to post Share on other sites
AirSoftGuns.pl Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 Witam, W naszym sklepie pojawiła się już oficjalnie w sprzedaży replika Well R-6. W rzeczywistości prezentuje się okazale, osiągi także przyzwoite. Cena także jest dość konkurencyjna. Gdy będzie popyt na replikę sprowadzimy więcej tego modelu. Pierwsza wysyłka tego modelu będzie organizowana w środę, 16 listopada. Gdy wybierzesz dostawę kurierem, replikę możesz otrzymać na 17 list (czwartek). Acha, wkróce kolejne modele. Za około 1,5 tyg wprowadzamy 3 firmowe repliki w niesamowicie dobrej cenie (narazie modele pozostaną niespodzianką :) Zapraszam na naszą stronę www.AirSoftGuns.pl Pozdrawiam Paweł Zalewski AirSoftGuns.pl Link to post Share on other sites
mig Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 Warto wiedzieć: Do M4 wella wchodzą hicapy od emek cyberguna (marui nie pasują) źródło: http://www.airsoftinsider.com/wells_r5_r6.htm Link to post Share on other sites
Salieri Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Ten well na zachodzi jest sprzedawany po nawet 130$ więc wydaje mi się, że airsoftguns bardzo dobrze się spisał :) : - http://www.affordableairsoft.com/ProductDe...ductCode=A16-R6 - tutaj macie fotki, tekst niestety po hmm... nie naszemu http://www.kocashop.com/list.asp?id=358 ... ja jednak poczekam na MP5... rzecz gustu :wink: - no i jeszcze fotki MP5 tego Well'owskiego UTG'a :wink: http://www.kocashop.com/list.asp?id=357 Link to post Share on other sites
Armendariz Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Poprawicie mnie jezeli sie myle ale na tym zdjeciu widac ze spust i piny sa metalowe (zreszta domyslic sie mozna ze ten napis po chinsku wlasnie to oznacza). http://www.kocashop.com/shoppic/20059818261064675.jpg Jezeli to prawda to coraz bardzej przekonuje sie do wellowskiego m4a1 Link to post Share on other sites
kernest Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 dokładnie piny oraz język spustowy są wykonane z metalu, tak pisano na zagranicznych forach jedyną rzeczą którą teraz mnie martwi, to te napisy (made in china :? i WELL) oraz JAK TO STRZELA :D Link to post Share on other sites
PONS Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 napisy to nie problem szpachla samochodowa i czarny mat :) Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Metalowy gearbox - OK, posiada Hop Up - ok jednym slowem działa :wink: jednak jeśli sposob połączenia body z kolbą jest taki sam jak w spreżynówkach i pseudo elektrykach Well'a (a wszystko na to wskazuje) to... ocencię sami :? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
tofik___ Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 Nie doczytałem się wszystkiego, ale czy ten model posiada metalowe zębatki ? bo szczerze mówiąc wolałbym porządne zębatki (chociażby stalowe jak w CA) nic metalowy gearbox. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Westie Posted November 13, 2005 Author Report Share Posted November 13, 2005 Mam takie OffTopicowe pytanie. Jaka waluta jest na kocashop.com ?Chiński juan. Przelicznik: 1 CNY = 0,42 PLN. Cena nie obejmuje wynajmu kontenera, transportu drogą morską i VAT'u. ;)swój entuzjazm do czasu aż ktoś kupi i przetestuje w boju.Czoper mówi że testował, niedługo pewnie rzuci opis do zbrojowni. Jest to ten sam mechanizm, co w MP5 Well/UTG.Mooooooderator!!Właśnie. Poprosimy. ;) Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 Otóż Kerneściku w normalnych modelach M4 Well'a kolba mocowana jest za pomocą plastikowych zatrzasków... I obawiam sie że i w tym "metalowym" M4 tak samo rozwiązano tę spraę... A przez takie ułamanie się zatrzasku stracilem M4A1 RiS :| Pozdrawiam Link to post Share on other sites
kowalst6 Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 Jak myślicie komora HU jet metalowa? Link to post Share on other sites
Czoper Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Komora Hop Up jest dwuczęściowa i plastikowa. Niemniej nie ma to większego znaczenia - Marui stosuje dokładnie to samo rozwiązanie - 2 części i plastic. Gear box i wszystkie jego elementy są identyczne jak w przypadku MP5 Wella/UTG - więc strzela ok. 250 fps na 0,2g, ale ma potencjał na dużo, dużooo więcej. Tyle, że w przypadku MP5 jestem pod wrażeniem całości. Tymczasem M4 robi z zewnątrz (podkreślam "z zewnętrz") gorsze wrażenie. Za to na pewno świetnie nadaje się pod "malowanie". Z kolbą faktycznie mogą być problemy - przetestuję. Jakiś szczegółowy opis w Zbrojowni dopiero pod koniec tygodnia. Ściskam, Czoper Link to post Share on other sites
xasistis Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Z innej beczki - na stronie: http://www.airsoftinsider.com/wells_r5_r6.htm da się zauważyć wpis "Size 0.95 " Przy prawie wszystkich modelach w tym miejscu wienieje "Size 1.0 " a na dokładke w kolumnie "Descriptions" jest jescze jeden wpis: Size "1:1". Przy produkcie WELL-a nie ma takiego wpisu. Wnioskuję z tego iż te egzemplarze (bo opisywane są tam modele MP5 i M4A1) są wykonane w skali "1:0.95". Jeżlei ktos posiada już replkę WELL-a prosiłbym o zweryfikowanie moich pryzpuszczeń. Na margineise dodam że na tej samej stronie opisywany jest jescze model MP5 UTG i tez chyba nie trzyma skali... Link to post Share on other sites
tarnus Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Kilka fotek tego modelu http://cgi.ebay.com/WELL-R6-High-End-Airso...1QQcmdZViewItem Link to post Share on other sites
tarnus Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Na pudełku widnieje napis skala 1:1 [ Dodano: Wto Lis 15, 2005 12:44 am ] Kolejny link do produktu UTG AK - 47 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...Y_BID_Stores_IT Link to post Share on other sites
Cyrek Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Pasuja hi-capy cyberguna na 300 bb ktore sa dostepne na military za 69 zl- Juz bylo to chyba 100 razy walkowane!!! Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
Witia_PL Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Ale to jest mag do sprezynówek. Niewiedziałem że hicapem do sprezyny można strzelać z elektryków. Troche zchrzanili sprawe z tymi magami... ja osobiście wolałbym do tego magi stara na 30 naboi a nie jakiś naciągany hi-cap... Ale wiadomo - kwestia gustu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts