Westie Posted November 15, 2005 Author Report Share Posted November 15, 2005 Ale to jest mag do sprezynówek. Niewiedziałem że hicapem do sprezyny można strzelać z elektryków. A mnie się czepiają, że farmazony wypisuję... Jest magazynek do sprężynówek za 39 zł, a zaraz pod nim jest magazynek do M4 i Kitekata (elektryka), kosztujący, jak napisał Cyrek, 69 zł. Nawet ma typową okrągłą "szyjkę" do elektryka. Link to post Share on other sites
Salieri Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Wiec tak, trzymałem dzisiaj w rękach tego WELLA R6... niestety jakiegoś piorunującego wrażenia nie robi - jak dla mnie. Wg. mnie o wiele lepiej prezentuje się Well R5 (mp5). W M4 gdy się nieco nagnie lufę można odnieść wrażenie, że przy użyciu większej siły (upadek?) cała replika się złamie. Oczywiście nie wiem jak jest w praktyce i czy naprawdę tak jest i jak jest w innych replikach, ale lufa jednak mogła zostać nieco nagięta. Oczywiście nie staram się tutaj negować słuszności zakupu, bo jednak posiada tego metalowego gearboxa.... i całą resztę.... a sam nie jestem obeznany w temacie AEG, wiec to są tylko takie wywody kogoś kto się nie zna i to widział na własne oczy :wink: Link to post Share on other sites
tarnus Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 A jak jest z gwarancją na te cacka?? Link to post Share on other sites
Br0QL Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Ale to jest mag do sprezynówek. Niewiedziałem że hicapem do sprezyny można strzelać z elektryków. Gdybyś powiększył zdjęcie to byś zabaczył napis "for electric Colt XM-177 e2. Prawdopodobnie, jak to jest napisane na zagranicznych stronach hi-cap będzie pasował. Link to post Share on other sites
barbie Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 WItam! Jest problem z magazynkami do tego m4... podobno pasuja tylko od kittyketa czy jakos tak... A Well wczesniej wypuscil m4 (o symbolu D94) moze magazynki od niego pasuja do tego m4 z matalowym gearbox'em? Jesli tak to problem rozwiazany bo taki magazynek kosztuje 25 zl. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72117877 <--- link do magazynku. Jesli sie nie myle to "airsoftguns.pl" sprzedaje je, wiec prosze o zbadanie tej sprawy!!! Najlepiej by bylo gdyby sprzedawca przymierzyl magazynek od D94 do tego nowego well, miejmy nadzieje ze jest kompatybilny!!! Jesli tak to jest to super giwera, bedzie czym wypchac kamizelke.... Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
AirSoftGuns.pl Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72117877 <--- link do magazynku. Jesli sie nie myle to "airsoftguns.pl" sprzedaje je, wiec prosze o zbadanie tej sprawy!!! Najlepiej by bylo gdyby sprzedawca przymierzyl magazynek od D94 do tego nowego well, miejmy nadzieje ze jest kompatybilny!!! Jesli tak to jest to super giwera, bedzie czym wypchac kamizelke.... Pozdrawiam! Niestety po sprawdzeniu okazuje się, że żadne magazynki z tańszych replik nie pasują. magazynki od D-94 są mniejsze i mają wylot kulek w innym miejscu. Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Jeśli magi od kitty kata pasują to ok tylko taki mag kosztuje 69 ZŁ .... http://military.pl/s/m/CG185102.html Link to post Share on other sites
Pikace Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Zamiast szukac dziwacznych magazynkow, niech ktos lepiej sprawdzi, czy da sie wstawic standardowa komore hop-up z TM i powinno byc po problemie... Link to post Share on other sites
Salieri Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Tutaj dodałem film prezentujący strzelające M4: - http://rapidshare.de/files/7863222/M4.wmv.html (należy wybrać FREE i poczekać ileś tam sekund) Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Z recenzji wynika, ze tak :) szczegolnie, ze nie ma problemu z wrzuceniem mocniejszej sprezyny :P a ta nie jest szczegolnie droga :) Ogolnie przy tym filmiku mozna zauwazyc, ze na poczatku jest napis 120 pdi, reszta jest po chinsku ale wnioskuje, ze mozemy ogladac model juz podkrecany :P Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Z recenzji wynika, ze tak :) szczegolnie, ze nie ma problemu z wrzuceniem mocniejszej sprezyny :P a ta nie jest szczegolnie droga :) Ogolnie przy tym filmiku mozna zauwazyc, ze na poczatku jest napis 120 pdi, reszta jest po chinsku ale wnioskuje, ze mozemy ogladac model juz podkrecany :P Nie 120 tylko 110 i nie PDI tylko M110 czyli guarder, hurricane lub systema... A to już jest odpowiednik 130-140PDI Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 No przepraszam za male niedopatrzenie :) no czyli widzimy jak wali po upgradzie :P Ale i tak wydaje sie, ze warto zaplacic te pieniadze za taki karabinek :) Link to post Share on other sites
Cyrek Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Oj napisy napisy, troche papieru sciernego drobnoziarnistego (nie wiem czy tak to sie fachowo nazywa) ze sklepu z lakierami samochodowymi i po sprawie. Link to post Share on other sites
barbie Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 A jesli napisy sa wytloczone, (takie wglebienia) to troche szpachli (takiej do samochodow) zalatwie sprawe. Farba i nie bedzie widac, ewentualnie mozna sobie kamuflarz zrobic... Link to post Share on other sites
rzuf Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 ja mam ten sprzet juz w domu wiec ewentualnie moge pomoc, lecz z gory zaznaczam ze jest to moj 1 aeg, wiec jesli ma ktos pytania to prsze pisac lopatologicznie :wink: pozdrawiam Link to post Share on other sites
Cyrek Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Siema Rzuf, moglbys podac zasieg skuteczny (czyli z jakiej odleglosci trafiasz czlowieka za kazdym razem, przyjmujac, ze dobrze celujesz), zasieg calkowity, na ile strzalow starcza bateria (posadzam, ze podobnie jak u TM, ale spytac mozna). Prosilbym o podawanie zmierzonych odleglosci. Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
rzuf Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 replike dostalem wczoraj wieczorem wiec nie mialem kiedy strzelac na dworze. teraz jestem na etapie ladowania baterii. jutro postaram sie podac zasiegi. Link to post Share on other sites
milo222 Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 wiecej zdjęć http://www.1v1.cn/Article_Show.asp?ArticleID=993 Link to post Share on other sites
cromat Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 A ja faktycznie zastanawiam się co z magami... I czy zmiana komory HU by naprawiła problem, czy może wynika on z innej budowy gniazda (przykro mi ale nie miałem styczności z magami od tego guna a tylko od TMek) Tym bardziej, że MG ma nowy smakołyk dla posiadaczy rodziny m4 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1192 Jeśli ktoś miałby możliwość to prosiłbym o sprawdzenie tej komory HU... Pozdrawiam Link to post Share on other sites
PPone Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Najwazniejesze czy pasuja graty od TM np. jakbym chcial zmienic kiedys body na metalowe czy jakies inne czesci - jak widac nie jest to idealna kopia TM jak wspominany mp5.Interesuje mnie czy pasuje preclufa, kolba stala czy inne elementy zewnetrzne a takze osiagi tego malenstwa takie jak zasieg skuteczny i zachowanie guna na ciezszych kulkach 0.25 czy 0.28. Link to post Share on other sites
barbie Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Mam takie pytanie.... Czy jaka sprezyne mozna zalozyc zeby zwiekszyc osiagi dobrze ale zeby nie zmniejszyc drastycznie wytrzymalosci? Chodzi mi o taki zloty srodek. Link to post Share on other sites
Westie Posted November 22, 2005 Author Report Share Posted November 22, 2005 Czy jaka sprezyne mozna zalozyc zeby zwiekszyc osiagi dobrze ale zeby nie zmniejszyc drastycznie wytrzymalosci? Chodzi mi o taki zloty srodek. Wg Czopera, 140%-150% działa bez zaciachów, co na tak tani sprzęt pozytywnie zaskakuje. http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=235197#235197 Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Tyle, że nie wiesz, czy za tydzień, albo miesiąc sięnic nie spieprzy?? Czy działa bez "zaciachów" to będzie można powiedzieć za kilka(naście) tysięcy kulek co najmniej... Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Westie a czy nie zauwazyles takiego malego szczegolu ze Czoper wsadzil ta sprezyne do MP5 ? Nie mozna w tej chwili jeszcze powiedziec ze trwalosc i wykonanie tych replik stoi na takim samym poziomie, wiec moze nie porownujmy tych 2-ch replik, zwlaszcza ze cena moze juz cos sugerowac ( M-ki czolowych producentow sa zazwyczaj drozsze od MP5 a tu jest na odwrot) Pozdrawiam Bocian. Link to post Share on other sites
Salieri Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Hmm ale z tego co wiem one posiadają identyczny gear box (mp5 i m4)... tylko M4 ma nie tak doskonałe body. Link to post Share on other sites
Recommended Posts