gobbo Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 WITAM! Zauważylem ze na tym forum nie ma (moge sie mylic) zadnego tematu odnosnie repliki M16A3 firmy WELL. Otoz zamowilem sobe te replike na AirSOftGuns.pl i czekam teraz na paczke. Prosilbym o podanie jakichs pomyslow na tuningowanie tej repliki. Jak dostane juz paczke to zamieszcze tutaj recenzje. Acha jeszcze jedno: co to jest ta zywica i szklo? (wiem co to ale jak tym mozna wzmocnic bebechy) i gdzie to kupic? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam, Gobbo Quote Link to post Share on other sites
maciekhirsz Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 ...żywica, pewnie chodzi o żywice epoksydową, to rodzaj bardzo mocnego i twardego kleju, jak już dostanesz swojego guna, to najpierw polecam dorobiene HU a klej zostaw sobie na póznej jak już ci sie zacznie replika sypać! Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 Chodzi mi o zestawy naprawcze które zawierają żywicę epoksydową i włókno szklane. Takie coś jest przydatne przy wszelkiego rodzaju pęknięciach i wzmocnieniach. Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted November 14, 2005 Author Report Share Posted November 14, 2005 acha. Dzieki za odpowiedzi. Czyli na poczatek kupie lufeobi zrobie HU i wloze groszowke do tloka. A gdzie da sie kupic takie zestawy naprawcze? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Sklepy chemiczne, motoryzacyjne, budowlane itp. Quote Link to post Share on other sites
maciekhirsz Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 ...zamiast groszówki, radze włożyć coś lżejszego, np. podkładke z gumy albo tektury, dobrze też dać drugą podkładke pod oparcie sprężyny, do mniejwięcej 5 mm nic niepowinno się popsuć, bynajmniej mi sie nie popsuło a mam M16a4... ale to wszystko i tak tylko wellszajs! Quote Link to post Share on other sites
ac1987 Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 ...a ja nie radze niczego wkladac, jesli chcesz postrzelac troche dluzej. Tez mam ten model. Wymien lufe i dorob HU.(Wlasciwie sam HU wystarczy) Jesli zrobisz to dobrze, w co watpie, efekt przewyzszy twoje oczekiwania. A to ze bebechy sie sypia to juz inna sprawa. Mi wystarczyly narzedzia, srubki i super klej. Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted November 19, 2005 Author Report Share Posted November 19, 2005 Dostalem ten gnat. Bylem na strzelance i sie swietnie spisuje. Zasieg skuteczny okresle na 15-20m a maksymalny 25-30. Jest bardzo celny ale lamliwy. Polamal mi sie ale skleilem super glue i dziala :lol: . Bardzo dobry karabinek i bardzo polecam tym ktorzy nie maja kasy :D Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Super glue to tymczas. Użyj distalu i włókna szklanego. Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Odswieze nieco topik i zadam (moze nieco upierdliwe ale wazne dla mnie ;) ) pytanie uzytkownikom tego guna - Czy górna i dolna "szyna" pod montaz akcesoriów na foregripie jest wykonana jako jeden odlew z gripem, czy tez jakoś przykręcana do niego? Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted February 1, 2006 Author Report Share Posted February 1, 2006 grip ma taki przycisk i go zsuwasz. Ale jak chcesz latac po lesie to tego nie kupuj. Dla takiego co lezy w okopie i nic nie robi to ok. Mi sie non stop łamał wiec kupilem od kumpla za 10 zl G36 DE wymienilem na bebechy z m16 i dziala pieknie. Tez radze ci kupic cos takiego. Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Nie chodzi mi o grip tylko o "szyny" montazowe (do zestawu dołączona jest latarka, rączka, i cuś jeszcze - chodzi mi o szyny gdzie montuje sie te duperlne akcesoria :) ) - czy sa zdejmowane czy na stałe połączone z gripem? (jako jeden odlew?) A co do lamliwości - wiem doskonale o tym ;) (mam M4A1 Wella i 3 razy poszła mi kolba i spust - po utwardzeniu Distalem, wpuszczeniu metalowych kołków i gwozdzi i dorobienu nowgo zaczepu do kolby nie ma prawa sie juz nic połamac :P) A choc G36 jest solidny to jak dla mnei zbyt futuristik - ot i co ;] A mysle o kupnie M16A2 lub 3 ale bez bajerów...i pobawienie sie w tuning mocowy :) - stad tez pytanie o szyny bo mi bedą szpecic guna :) Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted February 2, 2006 Author Report Share Posted February 2, 2006 Acha ok. Da sie. Są tam takie śruby. Tylko lepiej sciągnąć te nakładki kiedy sie odkręca szyny :wink: Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 No to gicor ;]. Tego mi było trzeba - dzieki za info :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts