Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam nie dawno wpadłem na pewien pomysł, mianowicie na doszyciu do munduru lub spodni kilku guzików w odpowiedniej konfiguracji tak ażeby popinać w te miejsca własno ręcznie uszyte kaszenie. Sam już wykonałem jedną taką kieszeń na rękawie od bluzy DPM. U mnie spełnia ona role miejsca na trzymanie magazynku od pistoletu. Dla mnie sprawa jest super bo w każedej chwili można odpiąć tę kieszeń i jedenym śladem po niej jest para guzików :) Następną zaletą takiego sposobu jest przypinanie dowolnej wielkości kieszeni według naszych zapotrzebowań do dowolnego miejsca poprzednie przygotawenego przyszyciem guzików. Dzięki takiemu rozwiązaniu twój mundur staje się odzwierciedleniem twoich potrzeb :D Wykonanie takiej kieszeni nie jest drogie około 6 zł a efektem jest dowolna ilość miejsca tam gdzie tylko tego chcesz :D Co o tym sądzicie i czy ktoś wpadł na coś takiego?

Pozdrawiam Gumiś.

U mnie nie mo takiego problemu chociaż magazynek troche waży a sama kieszeń jest przyszyta czteroma guzikami. A jeżeli są jakieś problemy to oczywiście można je porostu przyszyć:D Uwierz gdy takie mocowanie wykona sie precyzyjnie nic złego sie nie dzieje:) Chciałem jescze wspomnieć że guziki trzeba przyszyć w odpowiedniej odległości tak żeby kieszeń po przyczepieniu była napięta i to tyle :D I jeszcze jedno gdy kieszeń jest przypinana a nie przyszyta to zawsze można ją odpiąć i mieć swobodniejsze ruchy :wink:

Nie. Pierwszym moim skojarzeniem było wykonanie czegoś takiego w celu zastapienia molle lub innych kamizelek takim właśnie sposobem ponieważ nie każdy ma odrazu na kamizelke za 300zl :wink: A wykonanie takiej kieszeni kosztuje o wiele mniej ten sposób może być wykonany przez młodych maniaków lub dobiero zaczynających zabawe z asg :D Taka jest moja opinia.

Taj jak poprzednik wolę kamizelki. Mocowanie może wydawać się mocne, ale nie sądzę, że guziki wytrzymają większe obciążenie połączone z szybkim ruchem i zwyczajnym pechem. Jeśli mogę coś zaproponować, to pomiędzy guziki daj kawałek rzepu (najlepiej przy krawędzi kieszeni i na jej środku). Wtedy kieszeń będzie siedziała sztywniej i guziki będą o wiele mniej obciążone.