trickers Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Kupiłem ostatnio na allegro MP5 SD3 z uszkodzonym magazynkiem. Mianowicie w magazynku jest juz stara i zużyta sprężyna którą trzeba wymienić. Gdzie moge dostać taką sprężynkę ??(wymiary: śr. 5mm dł. ok~16cm) czy może bardziej mi sie opłaca kupic nowy magazynek?? Słyszałem że podobno do tej broni pasują także inne magazynki niż oryginalne od UHC. Czy pasowałby taki ??http://www.airsoftguns.pl/?v=122&PHPSESSID...b2e91da5cd542a3 Co mi radzicie zrobić ?? Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Siemka. Na Twoim miejscu kupilbym ten magazynek z airsoftguns.pl. Jest trochę bardziej plastikowy, ale ma blokadę "wypadania kulek". Mag pasuje idealnie, tylko jest szerszy od oryginału i trzeba większej siły, żeby go włożyć. Nie ma żadnych luzów i podaje kulki jak oryginał. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted November 18, 2005 Author Report Share Posted November 18, 2005 No to dobra kupie nowy magazynek. Ale mi szkoda tego starego wywalać :cry: czy gdzieś można dostać taką sprężynkę żeby do tego magazynka pasowała ?? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 nie wywalaj, kiedyś może komuś się mag rozwali i Ci sprężynke odpali (i w drugą stronę). Nie pamiętam czy w mp5sd3 jest dwu komorowy mag jak w tm, jeżeli jest jedno komorowy to można spróbować dwie lub trzy sprężynki z tanich magazynków z tanich pistoletów, ale nie ręczę czy się nie będą czasem blokować.. Ps. próbowałeś magazynek nasmarować? Ps2. to "uszkodzenie" jak to ująłeś, to napewno wina sprężyny? w znaczeniu że ona jest już "zużyta", czy może jednak to "uszkodzenie" to wina mechanizmów wewnątrz magazynka? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 poszukaj firmy co robi sprezyny, w ksiazce telefonicznej napewno znajdziesz, u nas w rudzie slaskiej jest taka firma - koszt to okolo 5 - 10zl Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Ja tez mam ten sam problem. Mam "szkielet" ale sprezynka sie posypala :] bede musial poszukac kogos kto robi sprezynki :] na szczescie mam i 2 mag :P Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted November 19, 2005 Author Report Share Posted November 19, 2005 Napewno wina zużytej sprężyny ;] rozkręcałem magazynek ;] Niepotzrebnie wywaliłem starą sprężyne :/ No to poszukam firmy robiącej sprężyny ;] [ Dodano: 19.11.2005, 21:05 ] A i mam jeszcze jedno pytanie u mnie w mp5 jest na stałe przyklejony tłumik przez poprzednego właściciela. Klejony chyba kropelką. Czy jest jakiś sposób aby rozłożyć karabin nie uszkadzając go na trwałe ?? Czy można przełamac te sklejenia tłumika ?? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Powiem ci tak. Ja tez mialem klejony tlumik i pierwsze co zrobilem to go urwalem. Lufa nigdy nie bedzie tak szczelna i prosta jak powinna po klejeniu i moj lepiej strzelal bez tlumika (tego). Potem dokupilem nowy tlumik i osiagi wzrosly :] na tajgunie jest za 40 zeta :P Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted November 20, 2005 Author Report Share Posted November 20, 2005 Tylko że u mnie lufa jest po tuningu i jest jednoczęściowa !! Ja poprostu chcem sie dobrać do bebechó żemy wstawić nową sprężynę i naoliwić wszystko !! Jest jakiś sposób ?? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Zalezy jak jest sklejony :P czy przykleil do polowy body czy do calosci :) sprobuj rozkrecic i sprawdz czy po rozlozeniu 3ma sie tylko na tlumiku czy nie :P Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted November 21, 2005 Author Report Share Posted November 21, 2005 oki zrobie to i napisze jak jest sklejony [ Dodano: 21.11.2005, 9:04 ] No i sprawdziłem. :| Tłumik jest przyklejony całym stylkiem z karabinkiem nie samą lufa :| Lufa jest tak jak myślałem jednoczęściowa i dlatego tłumik przyklejony. Ale na szczęście mam jakotaki dostęp do sprężyny :) Jaka jest stockowa sprężyna w mp5 sd3 ?? Czy jak wsadze 150 - 170 % to bedzie dobry wybór ?? Quote Link to post Share on other sites
Witchdoctor Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 może ci sie połamać zespół spustu. Ja w swojej dawno dawno temu miałem ospowiednik m/w 120% PDI i poszło po kilku strzelankach :/ Quote Link to post Share on other sites
malat Posted December 16, 2005 Report Share Posted December 16, 2005 Myślę że powineneś kupic nowy ... i sądze że ten który proponujesz będzie pasował. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hajduk Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 hmm to jedyny temat do którego pasuje moje pytanie,a nie chcialem zakład nowego więc tutaj napiszę :D Myslę nad zakupem MP5 SD3 jako pierwszego guna ASG http://www.tajgun.pl/?prod=13&cat=18 - o dokladnie tego. Mam mozliwosc nabycia go w sklepie za 250 czyli taniej niz na necie. Czy opłaca się go kupić, jeśli dysponuję kwotą do maks 300 złotych i interesuje mnie broń długa. NIestety nie jestem w stanie uzbierac kolejnych 300 złotych na TM :P jeśli mi go odradzicie to byłbym wdzięczny za jakieś sugestie co do innej broni, głównie interesuje mnie długa, ale dobrą klamką nie pogardze. Za odpowiedzi z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Ja juz chcesz jakąś długą replike to lepiej weź MP5 A3 z TM niż tą MP5 SD3 z UHC. Ta z TM jest o wiele lepiej odwzorowana i ma lepszy zasięg i celność oraz jest mniej wadliwa. No ale jej cena jest wyższa ale w 300 zł sie zmieścisz. Na specshopie masz ją za 299 zł :) . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Jaka ten magazynek ma zabezpieczenie przed wypadaniemkulek? bo w oryginalnym normalnie sie wysypują i jest lejek do wsypywania kulek oraz to ze mozna zablokowaćnaciągnietą sprezyne. A tu jak? Quote Link to post Share on other sites
hajduk Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 ok, dzięki wielkie :) coś jeszcze godnego polecenia ? raz już wtopiłem z repliką z allegro i od tamtego czasu wole 10 razy to przemyśleć. Polecano mi coś z Cyber Guna ale przy tej ilości stuffu to sie w głowie kręci :ściana: Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 Za dzień lub dwa będę szczęśliwym (?) posiadaczem MP5 SD3. Sporo głosów ZA, sporo PRZECIW. Ale szczerze mówiąc nikt nie daje zdecycowanej odpowiedzi - kupić czy nie kupić. Ja się kieruję "sercem". Moja żona (Wera) mówi : jeśli masz miękkie serce - miej twardą D... Jeszcze w polskim filmie :Jak się nie wywrócis to się nie nałucys. Więc nawet czytając opisy posiadaczy naszego upragnionego KM ileśtam nigdy nie będziemy wiedzieli, czy nasz zakup jest OK Quote Link to post Share on other sites
hajduk Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 ostanio na allegro zauwazylem ze sprzedawane jest kilka mp5 zarówno UHC jak i TM. Opłacą się na pierwszy ogień kupować taką używaną ? DO tego tańszą praktycznie tylko 30 złoty ? daję takiego przykładowego linka, liczę, że mili bardziej doświadczeni maniacy doradzą gówniarzowi :P http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77983876 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78904878 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79360043 jak za kazdym razem z góry dziękuję za porady :) Quote Link to post Share on other sites
kozmik Posted December 28, 2005 Report Share Posted December 28, 2005 kupilem nowa mp5 sd3 uhc i bylem z niej bardzo zadowolony, swietnie strzela, brak wiekszych wad jednak proponuje kupic nowa (sam napisales 30zl wiecej a "nowka") swietna bron mialem ja 3 tyg (sprzedalem, dolozylem , kupilem AEGa) ale nie zaluje Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Jeśli masz okazję kupic użyuwana ale różnica w cenie w stosuknu do nowej jest nie wielka to ja jej bym nie brał. Lepiej dozbieraj te 30 zł i kup sobie nową wtedy bedziesz miał pewnośc, że replika jest w dobrym stanie i nic nie jest popsute i i będzie gwarancja. Ale zrobisz jak wolisz bo sam wiem, że czasami trafiają się okazje i wtedy można kupić naprawdę dobry i zadbany sprzęt, ktory będzie służyć nam jeszcze długo. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Coz ludzie sa poprostu zbyt pazerni... Ja swoje mp5 w dobrym stanie sprzedalem tydzien temu za 150zl :P i w takiej cenie juz oplaca sie brac :) Quote Link to post Share on other sites
hajduk Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 i kupiłem dzisiaj za 260 tgo MP5 razem z paczuszką kulek 500 szt. :D więc oszczedzilem 10 zloty a gun jest swietny, Niesie daleko i mocno, rzeczywiscie bardzo dobra rzecz. Jedynie razi mnie naklejka Hop Up na boku bo jak ją ździeram to zostaje ślad ale to tak na marginesie. I dziękuję za poradę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts