Bocian Posted January 5, 2006 Author Report Share Posted January 5, 2006 a powiedzcie mi tylko jedno gdzie wy wyczytaliscie ze ta szyna jest z plastyku ? bo ja tam wyraznie widze metal Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Soory moja wina spojrzałem i napisałem zamiast spojrzeć przeczytać napisać ale i tak ją kupie za miesiąc ( tatusiek wraca z holandii :D )vsr'ke i dorobie aluminiowy montaż 11mm lunety od wiatrówek są tańsze a nawet stukając na te 60m nie potrzeba mi lunety o powiękrzeniu 9x czy 12x mi wystarczy 7x Ps co do drewna polecam czereśnie Quote Link to post Share on other sites
latos123 Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 A ktore z pierscieni beda najlepsze do tej szyny ktora podaliscie ?? bo niewiem ktore wziasc :roll: i czym sie roznia ( laczej wole niskie :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Każde niskie na szyne 20mm oczywiście tez zależy od wielkości tubusa ja za 3 tyg będe już go zamawiał dorobie troche grubszą lufe zewnetrzną i od razu z szyną 11mm jak do wiatrówki Quote Link to post Share on other sites
buczopl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 A ja mam pytanie co do standardowych przyżądów celowniczych - a mianowicie czy są regulowane i jaka jest ich jakosć? Jak celna jest ta replika i jak duży ma zasięg? Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Wczoraj doszla do mnie ta oto Vsr/Usr jak kto woli. Wykonanie ładne plastik mily dla oka . Przyzady celownicze wykonane poprawnie nie ma odlewow wszystko w pelni regulowane ( gora , boki ) . Zasieg...hmm nie wiem bo nie mierzylem. Stock ma 260 fps lecz po maly zabiegu z naszej strony ( co wiaze sie z utrata gwarancjii ) mozemy miec 380fps ale o tym w innym temacie. Celosc jest dobra , hop up dziala przyzwoicie ( choc na poczatku myslalem ze nie podkreca kulek , ale trzeba bylo go ''przestrzelac'' ) Ogolem dale 10/10 ale to moje zdanie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Ja do swojej dorobiłem (niby prec lufę) mam teraz powtażelność strzalów. Nie wiem jak z zasięgiem bo nie mam gdzie jej przestrzelić Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Ja dzis ide do kolesia i chcemy wsadzic do niej lufe po M15 Rifle i pozadnie nasmarowac. Aha zasieg skuteczny jaki dzis miezylem ( na oko ) to 40-45 m. Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 UWAGA UWAGA. MAŁE ŻÓŁTE RĄCZKI ZAPOMINAJĄ O ZAMONTOWANIU DYSTANSERA DO HOP-UP`U. Jak kupujecie VSR weźcie na wszelki wypadek jeszcze dystanser Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Slusznie prawi nasz kolega Miedza . Po wstawieniu dystansera ( pasuje ten od aegow ) zasieg wzrasta , moze nie o xxx metrow ale na pewno bedzie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 UWAGA UWAGA. MAŁE ŻÓŁTE RĄCZKI ZAPOMINAJĄ O ZAMONTOWANIU DYSTANSERA DO HOP-UP`U. Może ktoś opisać co to jest DYSTANSER DO HOP-UP Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 a może ktoś opisać ten "zabieg" żeby mieć te 380 fps czy ile to tam ma mieć ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Zerknij na artykuł porównujący VSRki na naszej stronie - www.pb.end.pl. Są fotki. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 "Chcąc (podobno) zwiększyć moc swojej repliki oraz wyciszyć odgłos wystrzału w wersjach VSR-10 Real Shock należy usunąć dwie aluminiowe blachy które są przykręcone do tłoka. W tym celu należy w pierwszej kolejności odkręcić dwie inbusowe śruby od spodu repliki aby dostaćsię do cylindra. Po odkręceniu tych śrub należy złapać lufę i ociągnąć ją do góry trzymając w przedniej części. Tym sposbem oddzielamy lufę razem z mechanizmem spustowym od łoża. Kolejną rzeczą jest wydostanie cylindra który jest zaklinowany przez układ spustowy. Z boku mechanizmu spustowego znajduje się bolec który jest popychany do góry przez sprężynkę. Należy odciągnąć bolec w dół i wyciągać cylinder za rączkę przeładowania. Mamy teraz w dłoni cylinder. Z przodu cylindra znajduje się głowica tłoka. Aby ją odkręcić należy znaleźć mały otworek który zalany jest jakimś metalem. Teraz potrzebna jest wiertarka z małym wiertłem. Musimy ową dziurę rozwiercać delikatnie jednocześnie kontrolując czy głowica daje się wykręcić. UWAGA!!! W TYM MOMENCIE JESTEŚMY LŻEJSI O GWARANCJĘ!!! Otwór wystarczy przewiercić na grubość ok 2 mm i należy uważać aby nie przewiercić głowicy tłoka. Do odkręcenia głowicy używamy klucza do rur lub czegokolwiek co zapewnia nam dobry chwyt i jest względnie długie aby zapewnić dobre przekazanie siły na głowicę. Kombinerki mogą być za krótkie. Jak ktoś chce niech używa szmatki aby nie porysować głowicy. Łapiemy za ścianki głowicy lub za wylot głowicy lecz wtedy należy uważać ze ściskiem aby nie zniekształcić wylotu. Kiedy już odkręcimy głowicę naszym oczom ukazuje się tłok z dwoma aluminowymi łupkami. Cztery śruby i blachy zdejmujemy z tłoka. Po zdjęciu złomu wkręcamy śrubki na miejsce (sam nie wiem po co, ja tak zrobiłem) i skręcamy nasz pogwarancyjny sprzęt do kupy. A dalej to już róbta co chceta." to jest to ? Quote Link to post Share on other sites
Miedza Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Tak, to jest to. Jesteś mi winien 500 pln za używanie mojego tekstu bez zgody autora. :wink: Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Miedza 500 ? tak malo :D Może ktoś opisać co to jest DYSTANSER DO HOP-UP To taki maly wałek ktory podczas regulacji zaleznie od tego jak mocno przechylisz dźwignie bedzie podkrecał kulki :) Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 U mnie na tej dźwigni jest na stałe taki pierdulnik który dociska HU. Czy to to :ściana: :ściana: :?: :?: Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted February 21, 2006 Report Share Posted February 21, 2006 Nie ma gumowej rureczki tylko 2 nozki ? :D Witaj w klubie :lol: [ Dodano: Sro 22 Lut, 2006 ] To jest dystanser :wink: Quote Link to post Share on other sites
buczopl Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 A mógłby ktoś powiedzieć jaką ma średnicę lufa wewnętrzna? ECh, nikt z posiadaczy nie ma suwmiarki? Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted March 21, 2006 Report Share Posted March 21, 2006 A moglby ktos z was przedstawic tuning USRki na 380fps w formie obrazkowej? :?: Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 A czy ktoś przeprowadził jakiś poważniejszy tuning?? Więcej niż te 380 fps... :F Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 poważniejszy tuning Tuningujesz jak każdego VSR'a bo części są takie same :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 A to przepraszam:) moje niedopatrzenie :) myslałem że jest w środku coś innego ale widze że się myliłem :):F Quote Link to post Share on other sites
homik Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 robil ktos test puszki po wyciagnieciu ciezarkow? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted April 1, 2006 Author Report Share Posted April 1, 2006 a propo wyciagania ciezarkow z tloka u mnie cylinder byl chyba zle zlozony, gdyz ten bolec ktory trzeba bylo przewiercic by odkrecic glowice cylindra u mnie wystawal na pare mm wiec nie moglem wyciagnac cylindra ciagnac za raczke przeladowania. Musialem odkrecic lufe i raczke by cylinder wyciagnac od przodu, a ten bolec wyciagnalem po prostu kombinerkami bez zadnego wiercenia. pozniej odkrecilem obciazenie i poskrecalem w kupe. EFEKT -> wczesniej na czarne plyty esperanza potrzebowalem 4-5 strzalow zeby ja przebic takie sa twarde a teraz po pierwszym strzale moc wzrosla na tyle ze polowa plytki odpadla :P na razie nie mam puszki pod reka bo nie lubie pic w domu ani na dworze ale jak dorwe to zobacze co robi z puszka :) pozdrawiam Bocan. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts