homik Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 tak wiec gumki hopup do aeg'ow pasuja do niej ? Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 tak wiec gumki hopup do aeg'ow pasuja do niej Bardzo dobre pytanie :!: Może ktoś wie skąd wziąć gumki :?: Quote Link to post Share on other sites
homik Posted April 5, 2006 Report Share Posted April 5, 2006 co trzeba zakupic zeby podlaczyc optyke? trzeba jakies szyny kupowac czy same pierscienie wystarcza? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted April 5, 2006 Author Report Share Posted April 5, 2006 szyne z MG. za 69 zl badz dorobic samemu Quote Link to post Share on other sites
homik Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 zamowilem usr na asgshop.pl i bylem mile zaskoczony gdy wlasciciel napisal mi ze do kazdej vsr dodaja dystanser bo w stocku nie posiada. [ Dodano: 23.04.2006, 16:06 ] Ja u siebie pin blokujacy odkrecenie glowicy cylindra po prostu wyjalem palcami :> Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Dystanser można od biedy zrobić z izolacji od kabla, ktoś pytał o "test puszki" po wyciągnięciu ciężarków. Jednym strzałem przebija puszkę na wylot a w drugiej ustawionej za pierwszą robi duże wgniecenie. Nie wiem czy tak jest we wszystkich ale u mnie uszczelka tłoka była nieszczelna, musiałem pod nią nawinąc trochę nitki aby lepiej dociskała do ścianek cylindra. Pozdrawiam Soldat Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Jako że replika jest już trochę "na rynku" mam pytanie: Jak jest z jej trwałością? Czy "podstawowy" tuning do 380 fps obciąza bardzo replike? Quote Link to post Share on other sites
1337 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Nie, wogóle jej nie obciąża. Odciąża jedynie ciężarki z tłoka :D Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Czyli nie pojawiają się jakieś wady "konstrukcyjne" itp? Bo zważywszy na obecną cene (390 zł) to całkiem ciekawa propozycja. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 16, 2006 Author Report Share Posted November 16, 2006 nic sie nie psuje, uzywam jej intensywnie od ok 8 miesiecy, wszystko jest tak jak powinno byc Quote Link to post Share on other sites
Lukew Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Yo PO co skracac airbreake w tloku ? co to daje? Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 O jakim airbreak'u mówisz? A tak poza tym to myślę że to się przyda wielu osobom. Filmik pokazuje jak dobrać się do cylindra i ściągnąć te nieszczęsne ciężarki z tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted June 10, 2007 Author Report Share Posted June 10, 2007 (edited) airbrake to taki wystajacy kawalek plastiku z glowicy tloka Laylaxa, ktory wchodzi w dziure w glowicy cylindra, powoduje on zmniejszenie FPS. Obciecie go powoduje zwiekszenie FPS. Edited June 10, 2007 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 Mój pierwszy post, więc niniejszym chciałbym się przywitać. 8) Małe pytanko: Czy ten zabieg odnosi się TAKŻE do VSR-10 Real Shock Tokio Marui? Wiem, że USR-11 HFC to dokładna kopia tej pierwszej (więc powinien), ale wolę się upewnić. Z góry dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Maćq Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Oprócz zwiększenia fps, prawdopodobnie zauważysz wrost głośności guna - airbrake wyhamowuje tłok, przy jego skróceniu głowica tłoka z większą siłą uderza w głowicę cylindra. I nie tylko tłoki Laylaxa mają airbrake... Vimes - można to zrobić także w VSR-10 Real Shock, z tymże będzie to chyba nieco bardziej czasochłonne ze względu na nierozbieralny cylinder. Poniżej link do niezłego poradnika. Jest po angielsku, ale nie wymaga zbyt wysokiego poziomu znajomości języka. No i zdjęcia wiele tłumaczą. http://groups.google.com/group/asgar/web/disassembly-guides Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts