JPG Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Czy ktoś próbował przemalować, lub w jakiś inny sposób zmienić kamuflaż na oporządzeniu np. kamizelce? Mi przychodzi do głowy tylko farba w spreju, ale jak to będzie wyglądać? Może macie jakiś inny patent? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Sa do tego specjalne farby co sie zwia Krylon (tez w formie sprayu) dostepne czasem na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Banks Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 A ja polecam montane, jest tansza a maluje identycznie, duzy wybor kolorow. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Ja nieawno przemalowałem moją kamizelkę z cordury, własnie przy pomocy spreju samochodowego- zalezało mi na czarnym, a że działałem spontanicznie, sięgnołem po pierwszą puszkę którą znalazłem :) Ogólnie efekt jest bardzo zadowalający- po powtornym sprejowaniu uzyskałem jednolitą czerń. Farba jak narazie się nie wykrusza ani nie brudzi ubrania. Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 o boze 8O malujecie swoje oporzadzenie zwyklym sprejem 8O a swoją drogą to gdzie moge kupic farbe czarna do aeg'a? (tak zeby zatuszowac odpryski) Quote Link to post Share on other sites
madmax Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 A powie mi ktoś czy cordure dokładnie ortalion kletniczy zafarbuje barwnikiem do tkanin, takim jak się używa do farbowania juty przy ghille :?: :?: :?: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 A powie mi ktoś czy cordure dokładnie ortalion kletniczy zafarbuje barwnikiem do tkanin, takim jak się używa do farbowania juty przy ghille :?: :?: :?: pozdrawiam Raczej nie, bo te barwniki są przeznaczone do tkanin naturalnych, a kodura to poliester. Ale dopóki nie spróbujesz, nie będziesz miał pewności. Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted December 1, 2005 Author Report Share Posted December 1, 2005 o boze malujecie swoje oporzadzenie zwyklym sprejem No skoro cordura i pochodne to tworzywa sztuczne to czemu nie? Poza tym nie wydaje mi się żeby taki Krylon miał jakieś magiczne składniki. Mimo wszystko czekam na opinie ludzi którzy znają się na tym lepiej ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 5, 2005 Report Share Posted December 5, 2005 Krylon kryje wszystko..zwykłą cordurę szybko i sprawnia gorzej z kodurą..zaleznie od jej jakości może się wchlaniać w material i nie dawać zadowalających efektów..ale generalnie jest to najlepszy sosób na maskowanie wszelkiego rodzju sprzętu..polecam Quote Link to post Share on other sites
rooster Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Chciałem zapytać gdzie najtaniej można dostać krylon lub jego pochodne, chce zapytać czy po pomalowaniu materiał w jakikolwiek sposób niesztywnieje itp Quote Link to post Share on other sites
Banks Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 Krylon czasami jest na allegro, ale jak nie ma to spytaj bosskiego. Kiedys malowalem zwyklym spreyem to zwykly nylon stal sie sztywniejszy. Nie wiem jak jest z orgnalna cordura. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts