Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z strzelaniem

Recommended Posts

witam mam oto taki problem że moja "sunia" cm 045 stojac przy scianie osunela sie o spadla nie było żadnych problemow dopoki poszedlem postrzelac i replika strzelala 3-6 razy i przestał działaś spust po podłączeniu baterii ponownie stało sie to samo potrząśnąłem nia i strzelila 6 razy i znowu tak samo. po klepnięciu w chwyt mozna oddac 3 strzaly kiedy znowu przestaje dzialac. prosze o pomoc bo to moj pierwszy aeg i nie wiem totalnie co zrobic

Jest reakcja na spust? Jakiś zgrzyt lub luźno pracujący silnik? Zbyt mało informacji, by cokolwiek wywróżyć. Najprawdopodobniej coś się rozregulowało i wystarczy dokręcić śrubki, w gorszym przypadku mogło coś pęknąć. Jeśli rozkręcenie repliki z youtubowym poradnikiem cię przerasta pozostaje oddanie repliki do serwisu.

2 minuty temu, krobug napisał:

Jest reakcja na spust? Jakiś zgrzyt lub luźno pracujący silnik? Zbyt mało informacji, by cokolwiek wywróżyć. Najprawdopodobniej coś się rozregulowało i wystarczy dokręcić śrubki, w gorszym przypadku mogło coś pęknąć. Jeśli rozkręcenie repliki z youtubowym poradnikiem cię przerasta pozostaje oddanie repliki do serwisu.

żadnej rekacji nie ma poprostu jakby nie było żadnego zasilania  żadnego zgrzytu żadnej pracy silnika, nie przerasta mnie rozkręcenie ale boje się ze rozkręcę i nie z skręcę
nie wiem też co by mogło ewentualnie sie poluzować 

Teraz, Jemas33 napisał:

żadnej rekacji nie ma poprostu jakby nie było żadnego zasilania  żadnego zgrzytu żadnej pracy silnika, nie przerasta mnie rozkręcenie ale boje się ze rozkręcę i nie z skręcę
nie wiem też co by mogło ewentualnie sie poluzować 

i mam też dalej gwarancje ale nie chce mi sie wysyłać repliki bo mam w piątek strzelankę 

Zdejmij klapkę z chwytu pistoletowego i zobacz, czy nie spadł któryś z zacisków kabla do silnika.

Bez rozkręcania repliki możesz jeszcze sprawdzić wtyczkę i gniazdo baterii, czasami odpadnie kabel, a nie widać pod termorurką.