Cyku Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Na AUTO mag starcza na ok 40 kulek, na SEMI ok 60-70, wiec nie jest zle Moze problem lezy w zaworku? Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Matko fifi99 jak tak bardzo zależy Ci na tej oszczędności to kup propan z przejściówką... Na dłuższą mete opłacalne. Mi tam 1L gazu starczył na wystrzelenie koło 1500 kuleczek, co itak dla mnie jest wystarczające. Quote Link to post Share on other sites
kuchar Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 a ja wlasnie dzisiaj zgubilem magazynek od tej berettki ;/;/;/;/;/;/;/;/ JAPIER**** Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 to masz niekolorowo. Mi butla starczyła (butla tego niby mocniejszego białego green gazu 1,1l) na okolo 1500 kulek :D Gazozernośc nie powala ale mała nie jest... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Nie wiem co wy musicie robic zeby wam tak gaz zarła. Mnie butla wystarczyła na grubo ponad 2000 kulek i jeszcze mi troszke zostalo Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 np jak strzelanka trwa 12 godzin to kurz, piach i błoto powoduja zwiekszanie tarć i oporów i zuzycie wzrasta :/ Dopiero w domu czyszczę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Także tryb ognia ma b. duże znaczenie na zużycie gazu... Nie każdy używa tego samego i w takich samych ilościach więc macie odpowiedź... Gdy na semi można wystrzelić 2 magazynki na burst'cie można wystrzelić 1 maga. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 dokładnie i wokol tego kręci się sprawa :) Chlopcy sie nie chca przyznac ze lubia sie bawic w Rambo :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 ja nie lubie. wale tylko na semi. Mam straszliwą satysfakcję gdy trafiam pierwszym strzalem w kolesia z 25m w krzokach i on nawet nie wie skąd i od kogo dostał... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Acha, szybkie naciskanie spustu daje podobne efekty gazożerności jak na auto... wiesz niektórzy mogą tego nie wiedzieć... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 oj pidzefjat, ameryke odkryles Quote Link to post Share on other sites
sever18 Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 mam male pytanko czy w arsenale ktory sie wybiera jest ta beretta bo albo jestem slepy albo nie ma jej;p?? Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 jest tylko firma to OMEGA ;) jedno i to samo... Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Na tej styropianowej wytłoczce napis "OMEGA INDUSTRIES CO" widnieje. Tak więc racje ma obywatel Cromat. Zamieszanie jest troche z tymi firmami wszystkimi, wszyscy firmują wyroby innych, hehe. Sie okaże jeszcze że ta Omega to polska firma jakaś do Kulczyka należąca :wink: Pozdrowiszony Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 ja mam pytanie: ma ktos zbedną :D sprezynke ta na osi jezyka spustowego? ta co "odbija " spust :/ bo mi sie złamała :( Taka albo podobna pasujaca bym kupil... tylko za ilee? przekopalem całą chałpę i nie znalazlem :D wiec jesli ktos trafi na taka to niech sproboje czy pasuje ta sprezynka i sie do mnie odezwia. Z góry dzieki!!! Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Ewentualnie poproś Krakmanów, moze oni mają takie cos na składzie (w koncu betki mają, nie?) Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 cyku mieć na składzie pistolet nie oznacza mieć do niego części :ściana: radze zajrzeć do asgshopu pamiętam, że oni mieli sprężynki do spustów (czy do stti będzie pasować to nie wiem, ale zawsze można sprawdzić.) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 W sumie co chcialem wiedziec to wyczytalem ale pozostalo mi jedno pytanie czy ta beretka M93r STTI z taiwanguna to jest dokladnie to samo co to: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=182 Bo tu pisze ze to KJ-works i ja juz zglupialem! Quote Link to post Share on other sites
Violento Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 dołoże coś od siebie, nie wiem czy ktoś to pisał czy nie: co do tej berty to ma zasadniczą wadę, bez adapteru i propanu nie podjeżdżaj, sprężyna napinająca spust jest krucha, na auto po 30 kulkach robi sie z gnata lodowiec, przy auto jej celnośc jest wieksza od groszka wystrzelonego z słomki a tak ogólnie ma to coś, jest kawał krowy którą trzymając czujesz się świetnie :P Fakt że tym ciężko trafić w cel odddalony o 30 metrów strzelając seriami ale tak jak móiłem ma to coś w sobie. Przednia rączka nie jest paskudna tylko z tego co widziałem to ktoś o mniejszych gabarytach ma problemy z trzymaniem tego. Nie jest moża ciężka ale jak idziesz minutę tzrymając rękę nacelowaną na okna potrafią łapy opaść. OVER. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 Ravic, tak to są dwa te same pistolety. Tylko taniemilitaria mają go jak na razie taniej. A co do celności itd. Ja tego pistoletu używam jako broni bocznej i jestem z niego zadowolony. Tym bardziej, że nie chce gazówki z 500fpsami, bo chociaż teraz jestem pewien, że nikomu krzywdy nie zrobię jak za blisko stanie :wink: Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 mineło już trochę czasu od kiedy ta betka była hitem. czy komuś się coś popsuło (tak na poważnie, a nie takie rzeczy jak nieprzesmarowanie)? czy po dłuższym używaniu nadal chwalicie tego guna? czy może ktoś z was wybrałby jednak coś innego? szukałem berety, no i prosze: a tu za 2 stówy taka perełka. aha, jeszcze jedno pytanie: czy po ewentualnych przeróbkach możnaby zamontować te okładziny: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=58 Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Gdybym miał wybierać drugi raz, kupiłbym ją bez wachania. Sprzedałem ją jakiś czas temu i drugiemu wlaścicielowi służy bez zarzutu. Jedyne czego wymaga to naprawde dbałości o nią, częstego czyszczenia i smarowania. stosunek cena/jakość to moim zdaniem 10 na 8, a to ze względu na problem z kiepskimi sprężynami- spustową i zatrzasku zamka. Ja osobiscie nie miałem awarii z nimi związanej, ale na forum było kilku takich użytkowników. Polak potrafi, po zabawie z pilnikiem bądz jakąś piłką powinny dać się zamontować. No i będzie wyglądać cacy :) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 stosunek cena/jakość to moim zdaniem 10 na 8 Chyba raczej 8 na 10 ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 niewazne, wiadomo o co chodzi :P Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Mam te okładziny na Beretce z UHC, i tak patrze i patrze i mi się tak widzi że rozmieszczenie śrubek jest ciutke inniejsze. Wg mnie niewarto sie bawić. Dodam jeszcze, że te okładziny są fajne dość, wygodne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts