therhplus Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 No dobrze, a jaką kaburę nabyć? M93r - ni pies to ni wydra, pistolet już niby nie średnich rozmiarów, a dużych jeszcze nie. Zastanawia mnie czy taka kabura http://www.allegro.pl/item120041532_kabura..._pistolety.html będzie do niej pasowała :?: Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Biodrowa jest niewygodna gdy nosisz kamizelkę :| A co do kabury, którą therhplus pokazałeś. To są dwie wersje: mała/średnia i średnia/duża. Napisz maila do tego kolesia i zapytaj, czy to jest ta większa czy mniejsza. Bo mniejsza NAPEWNO nie pasuje. (Przymierzałem obie). Quote Link to post Share on other sites
therhplus Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Dopasowanie do uda to małe piwo, choć szczerze mówiąc też wolę kabury biodrowe. Pytam natomiast rozmiar kabury... Czy replika kontraktowej "Bianchi" się nadaje do "dziewięć-trójki"? A jeśli chodzi o udowe to czy nabyć taką do średnich pistoletów (jak hmm... beretta 92) a może do dużych (np. Desert Eagle)? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Porównywałem moją m93 do f92 special forces (czy jak tam sie to pisze) i moja była sporo większa. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Bierz kaburę od Deserta. 93R jest sporo większa od swoich sióstr ;) Nie zmieści się ona w kaburach dedykowanych "92"ek Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Ja mam kabure Strike Systems z MG na "średni/mały" pistolet. Nosiłem w niej sprężynke M92, Colta jedenastke, a teraz nosze w niej 93rc. Nie czuje żadnego dyskomfortu że jest za mała czy coś. Fotki Beretty 93rc w tej kaburze zamieściłem na pierwszysch stronicach topika tego. Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Wracając do uszkodzeń - mi zjechała się śróbka do regulacji hop-upa, kiedy ja nawet go dibrze nie ustawiłem. Macie jakiś rady, pomysły :?: Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 ja uzylem srubokreta torx (jakiegos malego, nie pamietam 6 czy 8 czy co) jako ze sruba jest miekka BARDZO to go... wbilem w lepek :P Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Superrzuf jesteś geniuszem :D Quote Link to post Share on other sites
kicowy Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 chciałem zakładać nowy temat w związku z tą berettą ale znalazłem to i można powiedzieć ,że nie mam więcej pytań. Dzięki^^ Quote Link to post Share on other sites
IrkaceK Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Witam Na poczatku hu dzialal bardzo ladnie i kulki 0,2g lecialy w niebo, ale po pownym czasie zauwazylem spadek zasiegu. Myslalem ze sie gumka nasmarowala, ale po wytarciu do sucha daje bylo to samo. Po maxymalnym podkreceniu hu 0,2 leca prosto, a moze nawet lekkim lobem. Wykrecilem calkiem srubke i 0,2 leci dalej tak samo :? . Mial ktos taki problem ? Gwarancji juz nie mam :| Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Mozliwe że gwint w plastikowej części tego ściskadła do hu się zjechał . Być może próbowałes za mocno podkręcić i poszło, przecież to plastikowa część Quote Link to post Share on other sites
IrkaceK Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Pewnie tak :/ Na samym poczatku srubka byla zapieczona, ale to dluga historia. Pewnie sie spieprzylo. Nowa komora hu + lufa = 50zl :/ Jak sie dostac do wnetrza komory hu i tego badziewia ? Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
therhplus Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Panowie czy któryś byłby tak dobry i wrzucił zdjątko śrubki regulacji hopup'u? Takie z dużą czerwoną strzałką - TO JEST TA ŚRUBKA itd. Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Mówisz masz: http://img216.imageshack.us/my.php?image=d...f13126toje1.jpg Pozdrowiszon Quote Link to post Share on other sites
therhplus Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 :D :D :D Wspaniałe!!! Dzięki stukrotne! Czy ja się dobrze doczytałem i czy do Beretty 93r STTI pasują magi od innych beretów? Wczoraj przymierzałem magazynek od 92, co prawda nie STTI i niestety nie pasował. :roll: Quote Link to post Share on other sites
SIDIOUS Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 Mam mały problem. Otóż, rozwaliła mi się sprężynka od spustu. Czy ktoś wie, gdzie i za ile można zdobyć nową, ew. czym ją zastąpić :?: Byłbym też wdzięczny za dokładny opis co rozkręcić, żeby dostać się do rzeczonej sprężynki :P EDIT: Już nieaktualne. Mam za to drugie pytanko. Czy przy temperaturze 8-10 stopni i dużej wilgotności syfon z gazu UltrAir zielonego to rzecz normalna :roll: Quote Link to post Share on other sites
therhplus Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Zastanawiam się nad zainwestowaniem w propan - zima idzie itd. Używa ktoś propanu w swoim modelu? Jak sprawują się części? Jestem pełen obaw, że ze względu na cenę repliki STTi części mogą nie podołać sile propanu... :?: Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 wiecie może jak poprawić działanie systemu pozostawiającego w tylnym połozeniu zamek po ostatnim strzale przy ogniu ciągłym prawie nigdy nie zostaje a przy pojedynczym czasami :? pistolet jest regularnie smarowany więc to nie tego wina Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 sprężyna w magazynku jest za słaba (w magu jest mechaizm za to odpowiedzialny-ten kawałek plastiku nad sprężyną co podaje kulki ma wypustkę, która przesuwa do góry dźwignię od blokady zamka, tak mi się wydaje ) możesz to sprawdzić w ten sposób że odciągasz zamek i trzymasz, mag siedzi w gnieździe, dalej naciskasz dźwignię zwalniacza zamka i sprawdzasz czy w magazynku ten kawałek plastiku co podaje kulki przesuwa się w dół wraz z dźwignią kiedy ją naciskasz-wtedy będziesz miał pewność że to ten mechanizm jest za to odpowiedzialny(musiałbyś wyjąć sprężynę i wsadzić między ten plastik a sprężynę 1-2 kulki lub poprostu rozciągasz nieco sprężynę, powinno wystarczyć) Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 taaa tylko jak dostać się do tej spręzyny, ktoś próbował już to robić??? czy trzeba ściągnąć tą dolną część od maga??? wygląda to na dojście jak w moim starym waltherze P99 spręzynówce ale chce się upewnić czy nie rozczelnie maga lub coś w tym stylu Quote Link to post Share on other sites
Nox Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 moze ktos zeskanowac instrukcję tej beretty? Niedawno stałem się b.szczęsliwym jej posiadaczem... ale nie otrzymalem instrukcji. Łącząc to z faktem, iż to moja pierwsza gazówka i nigdy nie napełniałem zadnego magazynka zadnego gazem, prosilbym o napisanie lub umieszczenie skana instrukcji w ANG, lub POL (iel)skim jezyku. Z gory dziex :? Quote Link to post Share on other sites
BeniO Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Proszę Cię bardzo: STR1: STR2: STR3: STR4: Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 czy ktos wie czy ten magazynek http://machinegun.home.pl/sklep/product_in...193993c0e4f8d35 pasuje do tej beretty 93 stti?? Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Mam mały problem z moją berettą mam już ją od ponad roku i jak by teraz powoli traciła zasięg i siłę czym może to być spowodowane? najpierw myślałem że to HU się rozregulował ale z mocą mi coś nie pasowało (HU nigdy nie regulowałem bo wszystko było ok, i nawet nie wiem jak to się robi w tej broni xD, jeżlei ktoś wie to te ż prosze o info) teraz po 15m kulka po prostu spada blow back też jest słabiutki co robić??? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts