Michu_Śrem Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Witam Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby z: Tego + to = zrobić coś takiego Oczywiście dodatkowo zrobiony hop up i dłuższa lufa Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 hmmm wg mnie pomysł niegłupi :D wingun moc ma narawdę makabryczną [wiem :D mam :D] no i snajperka na co2 byłaby kuszącym pomysłem! co do body... w sumie sam myślałem, czy by nie wsadzić tego raczej w łoże np Mausera [kolby do kupienia na allegro nawet tanio] lub Mosina... no i zdecydowanie trzeba by dołożyć lufę precyzyjną ok 500mm jak na mój gust [ale mogę się mylić] co do cymy 1089 hmm tak to wieje plastikiem że szkoda by mi było :P już mój Sig90 wygląda a niebo lepiej! aczkolwiek w ramach testów jako swoista baza może wyjść całkeim całkiem :D pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 No to ja tylko zacieram ręce i czekam na efekty ... Jezeli Ci się uda - Zamieśc instrukcje jak to zrobić ;) Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
thegumis Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Na taki sam pomysł wpadł już ktoś inny wcześniej a jego prace można obejrzeć w topiku o lugerze. Był on tam bodajrze włożony do kolby od Mausera właśnie:) Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 napwarde WIEEEELKA kupa roboty, ale to moze dzialac.. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Ja osobiście zostawiłbym magazynek. Ale to kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Teraz jest dostepne psg- 1 sprezynowe, moze do niego by sie dalo spasowac?? Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 psg spring????? gdzie? gdzie?? Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted December 17, 2005 Author Report Share Posted December 17, 2005 może i by się dało spasować ale nie było by to już PSG-1 bo magazynka nie da rady wpasować w oryginalną rączkę a z tą od winguna nie wyglądało by to jak PSG Co do zostawiania magazynka raczej niemożliwe w moim projekcie bo w miejscu gniazda na magazynek będzie lufa [ Dodano: Sob 17 Gru, 2005 ] Oto co udało mi się zrobić wpasowanie mechanizmu winguna do środka i malowanie lufa narazie ma 20 cm Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Niezle to wygląda ;] czekam z niecierpliwościa na efekty dalszego składania. Ciekawe jaki bedze zasięg :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 kolba jakos nie tak wygląda ale to kwestia gustu Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Ile w sumie Cie to wynioslo? Quote Link to post Share on other sites
misha Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 No musze powiedziec ze jestem pelen podziwu! Ile taki wingun wali w stocku?? jak powyzej 50m to juz wiem na co kase przeznacze :twisted: , ma to blowback?? Jak nie to jak przeladowywujesz?? Masz jakis ukryty wajchomat?? Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted December 17, 2005 Author Report Share Posted December 17, 2005 No więc tak Wyniosło mnie to: 200 zł wingun 5 zł rurka alu na lufe 10 zł cymo snajperka od kumpla 5 zł farba Razem 220 zł Wingun w stocku wali na jakieś 40 m a z półprecyzyjną lufa własnej konstrukcji na około 55-60 Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 No musze powiedziec ze jestem pelen podziwu! Ile taki wingun wali w stocku?? jak powyzej 50m to juz wiem na co kase przeznacze :twisted: , ma to blowback?? Jak nie to jak przeladowywujesz?? Masz jakis ukryty wajchomat?? A wiesz, że są takie gaziaki co nie mają blow backa, a strzelają bez ręcznego przeładowywania? :D :D :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
misha Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 misha napisał: No musze powiedziec ze jestem pelen podziwu! Ile taki wingun wali w stocku?? jak powyzej 50m to juz wiem na co kase przeznacze , ma to blowback?? Jak nie to jak przeladowywujesz?? Masz jakis ukryty wajchomat?? A wiesz, że są takie gaziaki co nie mają blow backa, a strzelają bez ręcznego przeładowywania? yyyyyyyyyy......... aha :D , jak bede mial wolna kaske to pomysle, puki co dawaj jakies plany konstrukcyjne. A myslal ktos chociaz o noblu dla micha?? :mrgreen: w koncu snajpa ktora wali na 60m do 300zl. Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted December 17, 2005 Author Report Share Posted December 17, 2005 Planów jakotakich nie ma Wystarczy wyj.... wszystko ze środka odciąc rączkę wyciąż wszystko co przeszkadza w włożeniu winguna wywiercić dziurke w miejscu gdzie jest pin który przytrzymuje zespół lufy i dopsaować odpowiednio dłoższy (np ze śruby , gwoździa) skręcić wszyatko razem i już jest snajpa Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 I tu du.... (ehm pupa ) :mrgreen: bo lufa w wingunie jest na innej wysokości (niżej) niż w replikach cymy itp . Pozostaje tylko ustawić pod skosem i zamast snajpera zabawić się w samobieżna baterie plot :wink: Gdyby było tak prosto Michu .... Niestety jednak jeżeli planujesz tak zrobić to albo lufa będzie ci wystawała gdzieś z dołu foregripa zamiast z flash hider'a albo spust utonie w korpusie :roll: Można co prawda pokombinować jedynie nad użyciem winguna jako samego źródła CO2. Jednak wtedy możemy zapomnieć o ładowaniu kulek do samego winguna :| Pozdro żylet Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted December 19, 2005 Author Report Share Posted December 19, 2005 Oto co wykożystałem z winguna Oto jak wygląda część body po przygotowaniu do włożenia winguna Wingun w części body to co wyżej ale z resztą lufy jak widać linia lufy winguna i cymy identyko na tym samym poziomie A oto cały snajperski karabin wraz z maskowaniem ala Vasilij Zaitsev Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted December 19, 2005 Report Share Posted December 19, 2005 No przyznam, że ciekawie pomysł i wykonane tylko powiedz czy już strzelałeś z tego i jak to się sprawuje ?? Ciekawe jak bedzie z wytrzymałościa tego body. Aha jeśli już strzelałes to podaj jakieś przybliżone parametry tego cudeńka :D . PS. Wstawiaj miniaturki zdjęci do strasznie długo się ładują te zdjęcia i nie można ich obejżeć w całości. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted December 19, 2005 Author Report Share Posted December 19, 2005 Dokładne dane co do zasięgu i skupienia będą jutro Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 to co wyżej ale z resztą lufy jak widać linia lufy winguna i cymy identyko na tym samym poziomie Ehmm wybacz ale chyba żartujesz :roll: Poczytaj o czym pisałeś. Ja miałem na myśli wstawienie bebechów bez wycinania body w kratkę. Gdybyś tak zrobił spust by ci utonął . Druga sprawa to ta lufa wewnętrzna. Rozumiem że będzie ona tylko tak jak na zdjęciach kilka centymetrów dłuższa niż w wingunie ? No to miłego snajpienia Mam nadzieję że przy tym pomyśle zaopatrzyłeś sie w mate szklaną i żywice do klejenia body.. Natomiast jeżeli ma to być jakaś lufa dwuczęściowa to lepiej weź jeszcze na strzelanie proce i porównaj wyniki :wink: Pozdro żylet Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 to lepiej weź jeszcze na strzelanie proce i porównaj wyniki Od prawie poczatku masz czaly czas jakies zgryzliwe uwagi i anse? Moze Ty bys cos wymislil i zrobił? A najezdzanie na niego to Ci najlatwiej wychodzi ale samemu cos zrobic to juz ciezko! Jak nic nie wzosisz do tematu TO NIE PISZ! Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Od prawie poczatku masz czaly czas jakies zgryzliwe uwagi i anse? Bo sam mam sporo dłubię w broni i denerwuje mnie jak ktoś opowiada bajki np o zgrywaniu się luf :!: ,więc jakby nie było wnoszę coś do tematu prostując przekłamania autora postu (świadome czy nieświadome tego nie dociekam) Nie jest to osobisty atak na niego a jak nie potrafisz tego odróżnić to Twój problem :? Pozdrawiam i Wesołych Świąt 8) żylet Quote Link to post Share on other sites
misha Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 O ile dobrze zrozumialem to na poczatku tematu w ktoryms poscie michu pisze ze wymieni lufe na precycyjna, moze teraz jest ta krotka lufo bo niema skad zalatwic normalnej precyzyjnej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts