soadfiluasg Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Witam jestem Filu- świeży użytkownik, chcialbym zaapelowac do wszystkich posiaaczy beretty 92f mm którzy zakupili owego guna w przeciagu ostatnich 3-6 miesiecy o nie rozkladanie swego sprzetu ponieważ powrotne skrecenie jest omal niemożliwe, musiałem pojechac do dziadka z serwisu żeby skrecil. Pytania do publiczności 1. Czy jesteście zadowoleni z posiadania swej beretty 2. Czy można dokupic tłumik w celu poprawienia osiagów czy też można kupić tłumik do innego modelu broni który by pasował do beretty 92fmm PS moim zdaniem beretta 92fmm to cudo zajebiście realistycznie sie ładuje cudowny dżwięk wystrzału i ..... robi straszne krwiaki na klacie. Polecam wszytkim, tylko pod żadnym pozorem nie bawcie sie w mechanika Link to post Share on other sites
soadfiluasg Posted December 12, 2005 Author Report Share Posted December 12, 2005 UHC czy mozna dokupic do niej tlumik bądź dopasować tłumik z innej repliki?? Link to post Share on other sites
szczurek Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Jestem bardzo zadowolony se swojej Beretty.Aco do składania to się z tobą nie zgodze.Mi się jakoś udało złożyć pistolet. Ogulnie gun jest OK. Link to post Share on other sites
shaggy Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Przecież ta Beretta ma konstrukcję prostszą niż patyk! Tego nie da się nie złożyć :lol: Strzela całkiem przyzwoicie, bo z 20m spokojnie można ustrzelić "wroga", ale 20m to za mało na broń główną. Natomiast polecam ją na poboczną, albo na ścianę, bo jest ładnie odwzorowana :wink: Link to post Share on other sites
Karczycho Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 a ja rozlozylem , zlozylem i teraz beretta nie chce sie przeładować. tzn zamek dochodzi do końca , ale nie zaczepia o tłok :/ . WSzystkie czescie niby są ale jestem w kropce. POmozcie !! :D:D Link to post Share on other sites
szczurek Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 E:Documents and SettingsOLEKPulpit100_5424.JPG Odciągnij kurek do tyłu i zobacz czy ten pipekco jest na końcu tłoka jest w tej dziurce. OMFG -Medi :lol: :lol: Link to post Share on other sites
shaggy Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Dobra. Mocowanie sprężyny w pistolecie jest do ściągnięcia (tzn. To na czym się trzyma sprężyna na drugim końcu od tłoka. Zapomniałem jak się nazywa. :? ) Z jednej strony ma takie małe prostkątne cuśko, a z drugiej nie. To cuśko musi byc skierowane w dół. Jak to nie pomoże to pisz. Znam skubańca na wylot... Link to post Share on other sites
pafcio Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Nie wiem o co ci chodzi Soadfiluasg bo ostatnio rozkładałem swoją Berette z UHC i wiem, że jej budowa wewnętrzna jest... mało skomplikowana: spust, kurek, ten zaczep od spustu, ciężarek i dwie śrubki, a zamek to tłok prowadnica sprężyny, żerdź sprężyny powrotnej wraz z sprężyną powrotną i lufa.Co prawda kupowałem swoją Berettkę rok temu ale wątpie, że jej konstrukcaj mogła się jakoś drastycznie zmienić. Link to post Share on other sites
dpas Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Przepraszam ,że się wcinam ale jestem tu nowy i chciałbym o coś zapyta? A jak się ma ten model do tych podawanych przez Was wcześniej dwa posty dotyczące beretty no oba wysłana wiadomoś ? http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...ct&product_id=9 czy jest tu jakaś istotna różnicz - oprócz ceny? będę wdzięczny za każdą opinię - zamiar kupienia takiej broni w najbliższym czasie. Link to post Share on other sites
shaggy Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Przedewszystkim różni się producentem :) Osobiście zaliczam STTi do "chińskich badziewiów", ale to moja prywatna opinia. My tu cały czas pertraktujemy o Berecie z UHC, która różni się od tej z STTi chociażby tym, że MA Hop Up. I jeśli masz zamiar kupić Berette (co jest swietnym wyborem) to kup UHC... :wink: Link to post Share on other sites
Px Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Shaggiemu chodzi o prowadnicę sprężyny 8) To "cuśko" jest zaznaczone na czerwono, oczywiście normalnie jest czarne: Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Ja w swojej założyłem tłok toczony w mosiądzu (kolega jest tokarzem precyzyjnym). Po złożeniu i pierwszej próbie naciągnięcia okazało się, że tłok nie zaczepia się. Wściekłość, rozpacz :źle: i w ogóle... Ale wykręciłem nieco tłok-skróciła się nieco droga do momentu zaczepienia i działa :D . Sprawdź, czy jakimś cudem tłok nie włazi zbyt daleko. Link to post Share on other sites
shaggy Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Shaggiemu chodzi o prowadnicę sprężyny 8)To "cuśko" jest zaznaczone na czerwono, oczywiście normalnie jest czarne: Dzięki Px! Dokładnie o to mi chodziło... :D Link to post Share on other sites
qwmx Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Dziś w trakcie strzelanki wyskoczył mi cylinder (chyba tak to sie nazywa) poprzez otwór wylotowy łusek i musze go wciskać aby zamek wrócił na swoje miejsce. Jednak mimo to nie jest naciągana sprężyna i sprężane powietrze i strzału dalej oddać nie mogę. Jak to naprawić? [ Dodano: 17 Sie 2006 23:22 ] z obserwacji dalszych wynika ze sprezyna sie nie zachacza o ten taki element kurka ktory jak wyglada z moich ogledzin poiwnien ja trzymac w pozycji napiętej przed strzałem. Ale nic nie wyglada na połamane itp. Link to post Share on other sites
qwmx Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Witam, po paru kombinacjach moja Beretta już nawet strzela, ale jeszcze nie doskonale, być może wiecie jak to zrobić. Gdy przeładowuję chwytając za koniec zamka zamek się ładnie cofa, tłok z cylindrem delikatnie się unosi, ale po puszczeniu zamka wszystko się zamyka, nic o nic nie chaczy. Jednak po dojściu do pewnego momentu przy pociągnięciu za zamek już dalej ciągnąć nie mogę, a mimo to sprężyna nie jest naciągnięta. Muszę docisnąć ten delikatnie podnoszący się cylinder i wtedy cykl przeładowania mogę doprowadzić do końca i strzał juz oddaję normalnie. Wiecie co na to poradzić? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
trickers Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 witam ja rozłożyłem moją berette i nie potrafie złożyć :/ problem mam z zwalniaczem tłoka bo za chiny dojść nie moge jak ma tam być ułożona ta mała spęzyna i jak ten dzyndzelek sie ma zachowywać. Proszę bardzo o pomoc a najlepiej rysunek jak ma siedzies sprężyna w tym pypku na którym trzymany jest tłok przed zwolnieniem Dodam tylko że chodzi o Berette 92f Military Model Tokyo Marui Link to post Share on other sites
Recommended Posts