Shadow Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Niektóre kolimatory sprzedaje taki koleś, co na forum ma w podpisie "mój kramik, cośtam". Co do tych kolimatorów od xm177, to NIE polecam jak najbardziej! Shit taki, że krzyż zajmuje 3/4 powierzchni eee...szybki? Najlepiej poszukać na allegro faktycznie jakiegoś z tych kolimatorów, co stoją po 25-30 złotych. Przynajmniej jakąś tam celność mają, a w srodku chyba jakiś laser, a nie zwykła diodka led. @macgyver - ja bym tego, co podałeś w linku nie kupował, nie nadaje się do niczegochyba żeby po wybiciu jednej szybki nosić w nim kulki :lol: P.S.Sorry, że nie podałem nicku tego użytkownika forum, nie pamiętam :P Ale jak przeczyta ten wątek, to niech się wypowie, proszę. Link to post Share on other sites
troll30 Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Kiedyś kupiłem G36 na airsoftshits do niego był właśnie taki kolimator. :ściana: Uważajcie na górne pokrętło bo lubi wypadać (swoje zgubiłem gdzieś w lesie). Ale i tak jest lepszy niż te dodawane do G36 z umarexu ( bez regulacji). Jak dla mnie to wole już używać zwykłych przyrządów celowniczych. :twisted: Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Znalazłem: ten koleś, co jest na forum i sprzedaje kolimator to Small_Hunter. To jego kramik: http://warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=1617 Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 To jest wlasnie osoba, ktora odradzila mi zakup kolimatora za 25 zl ;-)... Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 To jest wlasnie osoba, ktora odradzila mi zakup kolimatora za 25 zl :wink: ... Dziwne, a sam je sprzedaje...? 8O :?: Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Sluchaj, nie powiedizalem ze poweidizal ze nie sprzeda, ale odradzil... Jesli bedizesz chcial kolimator a nie stac Cie bedize na nic lepszego to i tak go kupisz - celowac sie nim da (az taki badziew to to nie jest), ale po prostu wykonany jest z niskiej jakosci materialow i moze sie predzej czy pozniej rozleciec. Ja oszczedzam na porzadne waltherowskie koli i z pewnoscia kupie je wlasnie u Templar'a - chocby za to ze okazal sie uczciwym czlowiekiem! Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 No wiem, rozumiem, faktycznie, koleś musi być w porządku. Link to post Share on other sites
cromat Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Co moge powiedzeć. Sam kupiłem u Templara Kolimator (nie ten maleńki bez regulacji...) . Serio polecam kramik, bo bije na głowe ceny reszty sklepów (sprowadza je skądś pewnie :wink: ,ale w to nie wnikam bo nawet mnie to nie interesuje.) Dla mnie najważniejsze, że ma co trzeba i to w NIŻSZYCH cenach niż reszta. Przesyłka też przyszła odrazu (PP koszt?? 4 zł :) ) Pozdrawiam http://warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=1617 :) Link to post Share on other sites
SAMCRK Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 klik nada się ?? nie wymagam że będzie super ale czy jest warte wogóle swojej ceny ?? da się tym celować ?? Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Mi tam się udaje celować nawet tanim kolimatorem, trzeba wiedzieć w które miejsce i jak daleko od krzyża trafia kulka :) Btw, te kolimatory z airshitguns.pl (mam taki, kolegi na szczęście :P) to po prostu dzikie węże którymi obbombokowują karabiny (WYPAS ELEKTRYK AEG Colt XM177 MAX OPCJA BEST ASG - bez komentarza... autentyk z allegro) żeby potem ludzie w komentach pisali "KOZAK KARABIN KOLMINATOR TEŻ FAJNY" (zapraszam do komentarzy w airsoftguns.pl) Może lepiej strzelać z biodra :)? Link to post Share on other sites
boalorka1 Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Polecam kolimatory serii Aimpoint COMP ML. Modele serii M odradzam gdyz przystosowane sa do wspolpracy z noktowizorami i kosztuja nieco weicej. Sam posiadam COMP ML2 i jestem z niego bardzo zadowolony. Celownik jest niezawodny, precyzyjny do 200 m i kropke sie szybko namierza w warunkach CQB. Sama kropka jest regulowana w jasnosci i ma wielkosc 4MOA. Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Nie wiem czy zauważyłeś, ale temat jest o "troszkę" tańszych kolimatorach od twojego aimpointa. Poza tym z tego co wiem, to w każdym kolimatorze jest dioda LED. Laser jest tylko w EOtechach. Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 O troszkę tańszych... słuchajcie, kolimator w G3SAS Lorcin (który dziś dostałem, na temat tego karabinu znaleźć możecie recenzję mojego autorstwa :)) jest gorszy od wojny. Jak spojrzeć na niego z zewnątrz, to wydaje się fajny, nawet klapki ma :P ale krzyżyk w owym sprzęcie jest mniejszy od komara, przesunięty gdzieś w prawo, a przez całość niewiele widać. Lepiej już z biodra strzelać :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts