podgaaj Posted December 30, 2005 Report Share Posted December 30, 2005 Mam pytanie do wszystkich zorientowanych w temacie. Jak to jest możliwe że przy strzelaniu z low capa pierwsze 3 kulki wylatują na 10m i opadają reszta kulek oczywiście jest okej. Strzelając z hi capa problem nie występuję!!! Broń to stockowa mka a2 z preclufą ( 6,04 systema) Jesli problem już został poruszony to oczywiście proszę o usunięcie mojego postu. Link to post Share on other sites
barbie Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Wydaje mi sie ze to nie problem magazynka tylko np nadmiaru smaru lub hop siupa. Nie wiem. Link to post Share on other sites
podgaaj Posted January 1, 2006 Author Report Share Posted January 1, 2006 Z początku też tak myślalem ale problem automatycznie przestaje istnieć przy strzelaniu z hi -capa. Po kilkuset kulkach ponownie pierwszych kilka kulek z low -capa śmiesznie spada na ziemie. Problem przestake istnieć po krótkiej serii. Link to post Share on other sites
Procent Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 Może sprężyna za mocno je dociska? Spróbuj strzelic z innego low-capa. Link to post Share on other sites
podgaaj Posted January 2, 2006 Author Report Share Posted January 2, 2006 Może sprężyna za mocno je dociska? Spróbuj strzelic z innego low-capa. Dla mnie to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie! Przetestuje na innym low capie i jakby co to wątek pociągne dalej. Dzięki i pozdro!! Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 A z jakich kulek strzelasz? Ja tak miałem jak strzelałem z Exceli 0,23. Link to post Share on other sites
podgaaj Posted January 2, 2006 Author Report Share Posted January 2, 2006 A z jakich kulek strzelasz? Ja tak miałem jak strzelałem z Exceli 0,23. Na tą chwilę 0,25 GF. Z tym jak w początkowym poście napisałem lufa jest precyzyjna ( Systema 6,04) Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Gdyby to był nadmiar smaru to wszystkie kulki źle by latały, a nie tylko kilka pierwszych (i tak przy każdym magazynku). Jak pisałem, ja też miałem coś podobnego. Zamiast 70 kulek wchodziło tylko 65 i to na siłę. Jak wkładałem naładowanego maga, to pierwszy strzał był pusty, a potem jedna czy dwie kuleczki leciały na ok. 10m. Jak na próbę włożyłem kulki no name 0,12 to było wszystko ok. Spróbuj innego low capa i innych kulek. Jeśli nie to może rzeczywiście hop up. Link to post Share on other sites
Recommended Posts