DariuszM Posted January 22, 2006 Report Share Posted January 22, 2006 http://videogames.yahoo.com/ można pobrać choćby stąd... Niestety..to już nie jest R6...wymogi czasów i tłumu grających dzieci, sprawiły zapewne, że R6 zamieniono w konsolową strzelaninę - dynamiczną nawalankę... Brak planowania, narzucenie postaci do wykonania misji, wywalenie miłej lektorki od briefingów (co była od zawsze :)), kultową muzykę Billa Browna zremixowano w jakieś techno-hard rock, minimalna ilość klawiszy do użycia, żeby zginąć - trzeba naprawdę dostać wielokrotny postrzał...Gra sprowadza się do szybkiego biegania i wywalania setek pocisków do przeciwników - niezbyt rozgarniętych... Cała finezja CQB i mozolnego zdobywania każdego pokoju z poprzednich częsci - tu po prostu nie istnieje... Głosy postaci i ich kwestie też pozmieniano, nasze pajacyki biegają w jakieś podróbce ACU :) Jedyne plusy jakie znalazłem, to fajne, animowane logo RSE i niezła grafika MP5 w widoku FPP...:) No i grafika jest bardzo płynna... Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 a wymagania sprzetowe? na czym ty grałeś? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Bleh, pograłem, postestowałem, usunąłem twierdząc ze jest do dupy. To już nie jest tradycyjny, dobry R6. W sumie dlaczego, to już Dariusz wyjaśnił :) A ja sie podpisuje całym sercem pod jego opinią. Co do wymagań to nie wiem, nigdzie ich nie spotkałem. U mnie chodziło spoko :wink: Pozdro, PieTrzaK Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 chodzi dobrze na 2Ghz, 1GB RAM i ATI 9600pro :) na najwyższym poziomie trudności jest ciut lepiej, wystarcza tylko trzy strzały do przeciwnika w dresie, by go powalić :) nie ma celownika-kropki na środku :) W sumie największa zabawa to strzelanie się przez szyby samochodów, za którymi ochoczo chowa się AI, ale to też się szybko nudzi :) Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 http://www.3dgamers.com/dlselect/games/rai...n_demo.exe.html http://www.extreme-players.de/download.php?id=9562 moja opinia? pfff, idzcie kupic Raven Shielda, akurat promocja za 50 zł Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Pamietam jak wszyscy narzekali własnie na Raven Shielda, jakie to zręcznościowe i straciło klimat....To co teraz zrobili....żałosne Quote Link to post Share on other sites
Tripix Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Demo to tylko demo - planowanie podobno ma być w pełnej wersji, ale niestety niektore rzeczy zmieniły tą grę w arcade bardziej przypominajace Counter-strike niż Rainbow Six, w którym liczył się plan i super zdolności, bo tutaj na najwyzszym poziomie jest mniej wiecej tak jak w Rogue Spear na rekrucie. Poważnie się zastanowie zanim kupię pełną wersję... Co do celownika - wystarczy dołożyć dodatek 'red dot' do karabinu i jest kropka (taka jak w g36k w RvS), natomiast boli brak recoila przy strzelaniu z przyłożenia, zamiast tego głupkowato trzesie całym karabine... Szkoda ze to tylko przeniesienie z konsoli... Podział na etapy oraz savy niweczą całą wyjątkowość tej serii, w której przeciez kazdy krok mógłbyć krokiem ostatnim - a tutaj save&load. Nie fajnie, bardzo nie fajnie.... ;-/ Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 ode czasu kiedy w jakies gazecie znalazlem demo pierej czesci R6 (kiedy to bylo :twisted: ) , zawsze sprawdzalem nowosci mam prawie wszystkie czesci, hmm ale lockdown to juz nie bardzo mnie interesuje :evil: moze by tak napisac maila do ubi soft ze ta gra to syf :?: :P moze sie nawroca na dobra strone R6 Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 na radku 9800 pro+1g ramu+a2600+ poprostu miodzio ale nie o grafe tu chodzi gierka wypasiona bardzo podoa mi się to wolne chodzenie, naprawde klimacik pierwsza klasa, no i AI naszych towarzyszy, miodzio. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted February 13, 2006 Author Report Share Posted February 13, 2006 Full się pokazał :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Taaa, pokazal sie... Tylko nie idzie wykonac sobie "kopii zapasowej" ;-). Co do R6 - taki sobie, w porpzednie czesci jakos lepiej sie gralo choc nie bylo to nic odkrywczego. Wymagania? Nie wiem, nie znam. Wole na konsoli ;-). Ale raczej tytul puszcze mimo uszu - wole Metal Gear Solid ;-). Quote Link to post Share on other sites
rogaltbg Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 ujme to tak panmowie:D:Dja juz gram w pełna (do pobrania na lepszych trackerach).Przepraszam za offtopic,ale musiałem sie pochwalic:D:D Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted February 16, 2006 Author Report Share Posted February 16, 2006 chwalić to byś się mógł teraz Obvilionem czy stalkerem...:) Lockdown...phew...:) równie dobrze móglbyś napisać Crazy Frog Racer... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Jak możecie wogóle grać w taki badziew? Wracajcie niewierni do katowania Raven Shield poziom elite na multi :-) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted February 17, 2006 Author Report Share Posted February 17, 2006 Trzeba zagrać, żeby wiedzieć w co nie grać :) Zastanawia mnie bardzo fakt - pełna wersja ma 6GB danych, w grze nie ma żadnych cutscenek, nie ma intra, briefingi są żałosne...co zajmuje więc tyle miejsca??? Może jest ze 150 map i misji? Każdy poziom inny? Myślałem, że inne misje będą jakieś ciekawsze, trailery w końcu były jako takie, a tu dupa...takie ulepszone CM:First to Fight.... Quote Link to post Share on other sites
Tripix Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Pewnie podwyższonej rozdzielczości textury z konsoli im tyle zajeły miejsca :) Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 Grafika znakomita... i na tym się kończy... pograłem w pełną wersję i mam wrażenie że wrócę do Raven Shielda, Lockdown stracił wszelki klimat, w przeciwników trzeba wyładować ok 4-6 pocisków żeby powalić (chyba że trafisz w głowę). Niestety, czekałem i się zawiodłem srogo. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 Grafika też nie taka znowu znakomita... Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 Bo to nie Quake czy FEAR, to ma oddawać rzeczywistość i oddaje bardzo dobrze, włącz na maksymalne detale, z antyaliasem, anizotropowym filtrowaniem i wtedy powiedz. Niestety realizm rozgrywki jest na niskim poziomie, dlatego spodziewam się czegoś lepszego od Regimentu i jak zawsze od SWAT 4 Syndykat... Błędy zawarte w demie Lockdowna, nie zmieniły się w full wersji, nadal brak planowania, brak customizowania postaci w MP (tylko broń)... właściwie łatwiej by było napisać co jest dobre, bo lista złego jest zbyt wielka. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 ...włącz na maksymalne detale, z antyaliasem, anizotropowym filtrowaniem i wtedy powiedz. Myślisz, że nie mam włączonych ? Grafika wg mnie nie jest wiele lepsza od tej jaką mieliśmy okazję widzieć w Raven Shield, ale o dziwo, Lockdown, dużo płynniej chodzi niż jego poprzednia część. Oczywiście, dla mnie grafika w serii R6 jest drugorzędna, ale Lockdown ma tyle błędów, czy właściwie uproszczeń, że tylko wyjątkowa grafika mogła by sprawić, by gra była do przebolenia. Osobiście, po obejrzeniu pierwszego trailera Lockdown miałem mocne przeczucie, że to już nie będzie ten sam R6. Niestety przeczucia się sprawdziły... Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted February 22, 2006 Report Share Posted February 22, 2006 ja jeszcze badam, ale to utwierdziło mnie w tym, że z sieciowego Raven Shielda nie zrezygnuję... chociaż lockdowna do kolekcji kupię, chociażby by spróbować gry w multi. Quote Link to post Share on other sites
theomen Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 nie grałem w poprzednie wersje ale lockdown mi sie spodobał, fajna grafa, duży wybór dobrze odwzorowanej broni, wkurzająca jest tylko inteligencja zakładników cały czas mi przeszkadzali. Ogulnie rzecz biorąc gierka fajna której można poświęcić trochę czasu :wink: Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 W porównaniu do poprzednich MOCNO TAKTYCZNYCH wersji ta jest mocno badziewna. TAKTYKI prawie zero... Poszli w styl klasycznego FPSa z kilkoma dodatkami... To się nie powinno nazywać Rainbow Six bo to daje ujmę całej serii tej fajnej gry :) Ogólnie nie kupie :] Demko mnie nie przekonało... Quote Link to post Share on other sites
Pas Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Ta gra jest taka denna, że się mozna poprostu pociąć!!! Dalej gram w stara wersję tego Rejnboła, z resztą dalej w nią gram,jakie te krzaki są płaskie mówie, a na lokdałna ale ta gra jest denna.Demko na przedostatnim albo przedprzedostatnimnumerze CDA.Zagrajcie sami a się przekonacie!!! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts