Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Poczatkujacy uzytkownik Beretty M92F Military Model HU TM

Recommended Posts

witam

wczoraj stalem sie posiadaczem sprezynowej Beretty z TM, nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z ASG i w zwiazku z tym mam pare pytan..

- czy o taką bron trzeba jakos specjalnie dbać, konserwować, rozkrecać i czyscic? na razie chcialbym tego uniknąć bo nie chce nic popsuć.

- gdzies wyczytalem zeby pierwszą kulkę nasmarować olejem syntetycznym - to koniecznosc?

- troche zaskoczylo mnie naciąganie po oddanym strzale tzn. wymaga ono jednak troche sily :) jak naciagac - powoli az sie uda czy 1 mocnym stanowczym ruchem?

Z gory dzieki za odpowiedzi, pytania mogą wydać sie troche smieszne no ale troche sie wykosztowalem i chce byc jak najdluzej zadowolony z pistoletu.. Jesli macie jakies porady dla poczatkującego z tą repliką to oczywiscie poprosze :)

w

- czy o taką bron trzeba jakos specjalnie dbać, konserwować, rozkrecać i czyscic? na razie chcialbym tego uniknąć bo nie chce nic popsuć.

- gdzies wyczytalem zeby pierwszą kulkę nasmarować olejem syntetycznym - to koniecznosc?

- troche zaskoczylo mnie naciąganie po oddanym strzale tzn. wymaga ono jednak troche sily :) jak naciagac - powoli az sie uda czy 1 mocnym stanowczym ruchem?

hm ja bym polecał najpozneij po miesiącu

no tak byoby najlepiej

jednym zdecydowanym ruchem

pozdro

hm ja bym polecał najpozneij po miesiącu

Roznie bywa...kumpel kiedy dostal taka i byla od nowosci taka sucha ze zamek nie chcial wracac i trza bylo nasmarowac.A poza tym mozna ot tak profilaktycznie nasmarowac bo mogla sie bron zasyfic w magazynie.Ale jak to kolegi pierwsza bron to lepiej nie rozkladac jak sie nie umie

Smarujesz tylko tłok/cylinder. Reszta nie wymaga smarowania (jako, że jesteś nowym użytkownikiem to im mniej smaru na pozostałych częściach tym lepiej. Zapobiegnie to przylepianiu się piachu i brudu do wnętrza repliki ;) ).

Nie musisz rozkręcać repliki możesz silikonem prysnąc do lufy i przeładować, a także prysnąć na kulki i go przestrzelać. Naciągaj jednym szybkm ruchem, ale nie za mocnym bo ci zamek zostanie w jednej ręce a pistolet w drugiej :wink:

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...