orcen Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 (edited) Dziś strzelałem z tego MP5 Ogólnie wykonanie OK, tylne przyrządy celownicze z plastiku. Przedni chwyt, pod którym jest bateria, trochę sie ślizga w czasie trzymania. Kolba jak każda składana troche się gibie, ale jest OK. Lufa niestety nie jest przez cały tłumik, tylko kończy się na początku tłumika (od strony GB). Moc jest bardzo duża, ponad 50 metrów skutecznego. Celność lepsza niż w moim AK Cymy. HopUp dobrze podkręca. Jest troche problemów z podawaniem kulek (czasem hicap daje pusty strzał), ale to wystarczy mocniej podkręcić (hicapem trzeba kręcić od siebie - dla mnie niewygodne, bo w AK kręcę do siebie i tak mi najwygodniej). ROF jak w AK Cymy. Edited May 24, 2007 by orcen Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Przeziernik da się odkręcić czy jest "zespolony" z body? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 da się obkręcać :) masz jak w każdej mp5 cztery otworki różnego rozmiaru. Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Odkręcić czy zmieniać wielkość okienka? Oczywiście przekręcać w celu regulacji wielkości dziurki można. Czy odkręcić to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Chodzi mi o odkręcenie i ewentualną zmianę na metalowe... Da radę? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Ale jak u kumpla patrzyłem to ten element jest wykonany z metalu więc po co wymieniać ?? Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Hmm może to był metal, ale w dotyku i z wyglądu wydawał się być z tworzywa. Nie jakiś szitplastik, tylko dobry, twardy ABS. Też bym się nie bawił w wymienianie. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 (edited) tylne przyrządy celownicze z plastiku Orcen miałeś to w ręku czy widziałeś u kogoś z daleka? Bo jak pomyliłeś plastik z metalem :wink: Chłopie, piszesz niekompetentnie durne informacje :evil: Edited May 25, 2007 by luglo Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) A ty niekompetentnie durne przypuszczenia... Miałem w rączce, macałem i przyglądałem się i na metal to nie wygląda... Pamiętajcie że to chińczyki I naucz się czytać, pisałem że STRZELAŁEM Z TEGO, a jak wg ciebie można strzelać z patrząc z daleka? Edited May 27, 2007 by orcen Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Siłą woli :-P To jak w końcu jest z tymi przyrządami? Metal czy plastik? Quote Link to post Share on other sites
wonski_wr Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Przyrządy celownicze są zdecydowanie METALOWE. Żeby uniknąć posądzeń o niepotwierdzone informacje - dla pewności przed chwilą sam to dokładnie sprawdziłem. pozdrawiam Maciej Derewecki GunFire.pl Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Orcen jesteś jeszcze 14 dzieckiem ale pewien brak elementarnej wiedzy (jak odróżnić metal od plastyku) wali po oczach! A potem ludzie się dziwią dlaczego tutaj jest taki burdel :roll: Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 MAm pytanie odnośnie tłumika - czy on tłumi, czy tylko wygląda ? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Wygląda, w środku nie ma materiału tłumiącego a lufa wew. kończy się zaraz za końcem lufy zew. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 A da się wsadzić tam coś "Tłumiącego" ? Jeżeli tak, to co ? Quote Link to post Share on other sites
jos Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Widzę, że jest zgodność z MP5 TM. Ale czy będą do tego pasować krótkie magi od Kurza? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Pasują ;-) Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Ponawiam prośbę... Czy może mi ktoś powiedzieć czy da sie ów tłumik wytłumić ? Wsadzić coś do środka? Aha, i jaką maksymalnie preclufę długą można tam włożyć ? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Aha, i jaką maksymalnie preclufę długą można tam włożyć ? Po wymianie cylibdra itp. na typ 0, możesz nawet 650 mm ..... Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Ale mi chodzi jaką, aby mieściła się w tłumiku, bo zapewne 650 nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Pytanie: czy cylinder nie będzie za mały z dłuższą lufą ? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Przyszła do mnie :). Fajna jest, tylko mocowanie tłumika zrypane - pęknięte - lata trochę teraz :/. Nie wie ktoś, czy da się ten tłumik rozłożyć ? Quote Link to post Share on other sites
Sou4 Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Witam! Mam pytani odnośnie wersji sd6. Jak w tym modelu wkłada się baterię? Widziałem replikę u kumpla i ni w ząb nie mam pojęcia, jak zdjąć chwyt, a tym bardziej wpakować tam baterię... Aha... I proszę jeszcze o krótką recenzję kolby składanej, bo czytałem, że jest źle zrobiona i się telepie... Z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Każda składana kolba w mp5 się telepie, czy to CA, tm czy cokolwiek innego. Co do baterii to wyjmujesz w piny które znajdują się w górnej części chwytu przedniego na środku i zsuwasz chwyt do przodu. Ot cała filozofia ;-) Quote Link to post Share on other sites
lucky_one Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 A ja mam pytanie 'porównawcze' - planuję na koniec czerwca albo początek lipca kupić B&T MP5SD6 z CA (planuję kupno w asgshop.pl). Tam kosztuje to 999zł, więc dwa razy tyle... Ale wersja jest full metal. Co polecalibyście kupić?? Ten chiński wynalazek, czy replikę CA?? Chodzi mi o jakość, nie cenę (bo na te 999zł plus 400zł za dodatki się już przygotowałem psychicznie :P). Jeśli mogę za cenę niższą niż 999zł kupić to chińskie cudo i je z'upgrade'ować do standardu CA, to wtedy byłby to chyba lepszy zakup..?? Niemniej, słyszałem że asgshop.pl ma jeden z najlepszych serwisów w Polsce.. więc za tą obsługę techniczną chyba warto dołożyć. Jak widzidzie, generalnie nastawiam się na produkt CA, ale chciałem Was spytać o zdanie, czy robię słusznie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts