Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trzeciej?! Nie ma jeszcze trzeciej generacji M5, chyba, że za zwiastuna takowej uznamy to paskudztwo M5RIS albo liczymy modele 28xx z plastikowym GB jako pierwszą.

Właśnie tak mi się wydawało

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jakie baterie będą do niego pasowac?Bo wiem ze on ma wiekszy wtyk niz w ak 47 cyma

W takim razie bedą pasowac do niego wszystkie baterie z wtykiem "LARGE" bo w Ak wiem ze jest ten mały wtyk (small chyba) no i zalezy czy bierzesz wersje ze stała kolba czy ze składana (wielkosć baterii)

Posted (edited)

Jeśli ze stałą to na wtyk "LARGE" czyli duzy i bateria też jest "duza"( bo w stałych kolbach jest duza (JG) pasowala by od AK-47 ale jakbys przełożył wtyki...

Słyszalem że repliki JG maja "problemy" z Hop-Upem tzn. że ta czesc nie jest w nich najmociejsza stroną... Co trzeba zrbic aby nie mieć z tym problemów itp. czy wystarczy tylko wymienić gumke na silikonową czy odrazu całego Hopka?? jesli tak to gdzie można to kupic... I jaka gumka by mogła pasowac :-F jesli mozna prosić to link jakiś niech ktos wrzuci...

Edited by Jacek GROT
Posted

Maja problemy i to calkiem duze tj: rozregulowuje sie hopek i przy mocny wkladaniu maga moze peknac komora slaby plastik ;/ A komora bedzia pasowac od Ca np z asgschopu a gumki nie trudno do tego dostac:)

Posted

Hmm... wydaje mi sie ze mp5 bedzie mialo duza zywotnosc wywalilem juz ponad dobre 6000tys kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze wszystko nadal bedzie wpozadku hmmm a beta nie mam pojecia o jej wytrzymalosci

Posted

Ma ktoś fotki flaków tej MP5 ? Bo zastanawiam się co miałbym w nim koniecznie zmienić żeby pociągnął bezawaryjnie długi czas.

Łożyska,

Głowica Tłoka i Cylindra,

Tłok,

Cylinder,

Sprężyna,

Kable,

Płytka selektora ?

Jakieś rady ?

P.S Pytam tych co mieli rozbebeszony GB w tej maszynce i wiedzą co jest lipą a co nie a nie teoretyków.

• 2 weeks later...
Posted

Tak więc to "cos" ma spręzyne M120 czy jak??

Bo jeśli tak to nie wróże zbyt długiej zywotności tym Mp5 z JG...

Swoja droga planuje jej zakup ale te 370FPS troche mnie zraziły ze po pewnym czasie to nie wytrzyma :-F

Nie mogłem edytować poprzedniego postu wiec ponawaima pytanie:

Jak owe Mp5 śmigają po 2-3 miesiącach czy sa z nimi jakieś problemy itp.

Szczególnie chodzi mi o wersje sd5 chociaz środek to i tak to samo :-F

• 2 weeks later...
Guest kakol555
Posted

A jeżeli porównać MP5 SD5 [JG] z Ak-47 Cyma? :poddanie:

Co jest lepsze pod względem żywotności i osiągów ?

Mam dylemat co kupić. :wink:

Z góry dzięki za odp.

:uśmiech:

Posted

Moge ci powiedzieć tyle:

Ja swojego Ak-47 cymy mam przez ponad rok i nie mam zadnych problemów (wymieniłem tylko lufe na precke i hopa)...

A co do JG nic Ci nie powiem bo nie widziałem nigdy Mp5 JG na oczy... za 2-3 dni bede coś wiedział na jej temat bo kumpel zamówił...

pzdr

Posted

Hmm jezeli chodzi o zasieg to mp5 wypada troche lepiej niz ak-47 wiadomo mp-piatka ma 370 fpsow ale nie wiele wiekszy te zasieg. Jezeli chodzi o gb ciezko mi okreslic nie rozbieralem gb ale wywalilem juz ok 9500 kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze nie powinno sie sypnac. Body hmm zrobione bardzo przyzwoicie i bardzo podobnie do Ca ( juz z 5osob mylilo moja piatke z piatka ca) body jest plastik ale naprawde dobze zrobione. Osiagi; piatka trafialem w znak drogowy z 50m gdzie ok 0,5metra na 0,5m mial znak.

Porownywalem na sotanim zlocie akurat kalacha z piatka i mowie troche lepiej wypada mp5. A co lepiej wybrac hmm ciezki wybur . To zalezy jaki masz mudur i jaka grupe zamierzasz odtwarzac. Mysle ze moge polecic z czystym sumieniem obydwa guny:)

Guest kakol555
Posted

Hmm jezeli chodzi o zasieg to mp5 wypada troche lepiej niz ak-47 wiadomo mp-piatka ma 370 fpsow ale nie wiele wiekszy te zasieg. Jezeli chodzi o gb ciezko mi okreslic nie rozbieralem gb ale wywalilem juz ok 9500 kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze nie powinno sie sypnac. Body hmm zrobione bardzo przyzwoicie i bardzo podobnie do Ca ( juz z 5osob mylilo moja piatke z piatka ca) body jest plastik ale naprawde dobze zrobione. Osiagi; piatka trafialem w znak drogowy z 50m gdzie ok 0,5metra na 0,5m mial znak.

Porownywalem na sotanim zlocie akurat kalacha z piatka i mowie troche lepiej wypada mp5. A co lepiej wybrac hmm ciezki wybur . To zalezy jaki masz mudur i jaka grupe zamierzasz odtwarzac. Mysle ze moge polecic z czystym sumieniem obydwa guny:)

Mundur mam BW (Bundeswehr) i w moim teamie sa juz 3-4 AK i żadnego MP5.

Ludzie pomóżcie jestem już w kompletnej niewiedzy !!!

Posted

Witam!

Posiadam mp5sd6 JG I generacji.Jej skuteczny zasięg to może z 21 metrów, i bateria mi bardzo mało trzyma niestety nie wiem dlaczego .Jeśli wiecie co mam zrobić żeby moja replika miała większy zasięg i czemu bateria mi tak mało trzyma ,to piszcie na GG

7808100.

• 3 weeks later...
Posted

a jak dokładnie wygląda mocowanie tłumika?? bo wcześniej był chyba przykręcany, no nie?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam,

Zaciekawiła mnie MP5 od JG w wersji z tłumikiem wbudowanym i wysuwaną kolbą - MP5 SD6. Kiedyś planowałem kupić MP5 J Cymy, ale wtedy brak funduszy. Teraz gdy mam odpowiednią sumę(około 400 zł) postanowiłem sobie sprawić jakiegoś AEGa(pierwszego). Podobają mi sie MP5ki bo są dość uniwersalne do budynków, a równie dobrze mogą sprawować się w terenie leśnym. Ma tutaj pochlebne opinie, mnie aczkolwiek interesują te po czasie(pewnie wiele osób pisało to na początku jeszcze przed strzelankami bądź z małym przebiegiem). Chodzi mi o informacje jak się sprawuje replika po wystrzeleniu już jakiejś tam większej sumy kulek. Wiadomo po chinolu wiele spodziewać się nie można, ale mam na myśli to, żeby po 2 miesiącach GB się nie sypał. 370 fpsów to dość dużo jak na walkę w pomieszczeniach, a nie chce zniszczyć Gearboxa więc włożę tam jakąś sprężynę 320-330 fpsów. I teraz takie pytanie, jak się sprawuje replika po jakimś tam czasie od kupna, czy ogólnie jest ktoś zadowolony i czy to dobra cena(obecnie 399 zł) w stosunku do jakości?

Prosiłbym o odpowiedź i pozdrawiam ;-) Serwer

Edited by Serwer
Posted

teraz te mp5 maja 340fps wiec nie trzeba wymieniac sprezyny na slabsza

Pisz poprawnie:

polskie znaki, interpunkcja, zdania z dużymi

literami na początku. Inaczej posty będą usuwane.[P]