kmieciu1 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Trzeciej?! Nie ma jeszcze trzeciej generacji M5, chyba, że za zwiastuna takowej uznamy to paskudztwo M5RIS albo liczymy modele 28xx z plastikowym GB jako pierwszą. Właśnie tak mi się wydawało Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Sory moze cos pomylilem to moze weszla II generacja poprostu pomylka :) Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Czy body od CA będzie pasowało do MP5A4JG ?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Będzie. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 A jakie baterie będą do niego pasowac?Bo wiem ze on ma wiekszy wtyk niz w ak 47 cyma Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 A jakie baterie będą do niego pasowac?Bo wiem ze on ma wiekszy wtyk niz w ak 47 cyma W takim razie bedą pasowac do niego wszystkie baterie z wtykiem "LARGE" bo w Ak wiem ze jest ten mały wtyk (small chyba) no i zalezy czy bierzesz wersje ze stała kolba czy ze składana (wielkosć baterii) Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 ze stałą. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Jeśli ze stałą to na wtyk "LARGE" czyli duzy i bateria też jest "duza"( bo w stałych kolbach jest duza (JG) pasowala by od AK-47 ale jakbys przełożył wtyki... Słyszalem że repliki JG maja "problemy" z Hop-Upem tzn. że ta czesc nie jest w nich najmociejsza stroną... Co trzeba zrbic aby nie mieć z tym problemów itp. czy wystarczy tylko wymienić gumke na silikonową czy odrazu całego Hopka?? jesli tak to gdzie można to kupic... I jaka gumka by mogła pasowac :-F jesli mozna prosić to link jakiś niech ktos wrzuci... Edited July 20, 2007 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Maja problemy i to calkiem duze tj: rozregulowuje sie hopek i przy mocny wkladaniu maga moze peknac komora slaby plastik ;/ A komora bedzia pasowac od Ca np z asgschopu a gumki nie trudno do tego dostac:) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 To co lepiej wybrac bete JG czy Mp5 JG?? :-F Chodzi mi głównie o żywotność a nie o osiagi... :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Hmm... wydaje mi sie ze mp5 bedzie mialo duza zywotnosc wywalilem juz ponad dobre 6000tys kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze wszystko nadal bedzie wpozadku hmmm a beta nie mam pojecia o jej wytrzymalosci Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Ma ktoś fotki flaków tej MP5 ? Bo zastanawiam się co miałbym w nim koniecznie zmienić żeby pociągnął bezawaryjnie długi czas. Łożyska, Głowica Tłoka i Cylindra, Tłok, Cylinder, Sprężyna, Kable, Płytka selektora ? Jakieś rady ? P.S Pytam tych co mieli rozbebeszony GB w tej maszynce i wiedzą co jest lipą a co nie a nie teoretyków. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Tak więc to "cos" ma spręzyne M120 czy jak?? Bo jeśli tak to nie wróże zbyt długiej zywotności tym Mp5 z JG... Swoja droga planuje jej zakup ale te 370FPS troche mnie zraziły ze po pewnym czasie to nie wytrzyma :-F Nie mogłem edytować poprzedniego postu wiec ponawaima pytanie: Jak owe Mp5 śmigają po 2-3 miesiącach czy sa z nimi jakieś problemy itp. Szczególnie chodzi mi o wersje sd5 chociaz środek to i tak to samo :-F Quote Link to post Share on other sites
Uszak Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Czy w tą seria MP5 o której się tu pisze przez cały czas wlicza się też ta replika http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=800 ?? Jesli nie, to prosze o link do którejś z tych replik bo tamte linki są już przestarzałe. Quote Link to post Share on other sites
Guest kakol555 Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 A jeżeli porównać MP5 SD5 [JG] z Ak-47 Cyma? :poddanie: Co jest lepsze pod względem żywotności i osiągów ? Mam dylemat co kupić. :wink: Z góry dzięki za odp. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Moge ci powiedzieć tyle: Ja swojego Ak-47 cymy mam przez ponad rok i nie mam zadnych problemów (wymieniłem tylko lufe na precke i hopa)... A co do JG nic Ci nie powiem bo nie widziałem nigdy Mp5 JG na oczy... za 2-3 dni bede coś wiedział na jej temat bo kumpel zamówił... pzdr Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 Hmm jezeli chodzi o zasieg to mp5 wypada troche lepiej niz ak-47 wiadomo mp-piatka ma 370 fpsow ale nie wiele wiekszy te zasieg. Jezeli chodzi o gb ciezko mi okreslic nie rozbieralem gb ale wywalilem juz ok 9500 kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze nie powinno sie sypnac. Body hmm zrobione bardzo przyzwoicie i bardzo podobnie do Ca ( juz z 5osob mylilo moja piatke z piatka ca) body jest plastik ale naprawde dobze zrobione. Osiagi; piatka trafialem w znak drogowy z 50m gdzie ok 0,5metra na 0,5m mial znak. Porownywalem na sotanim zlocie akurat kalacha z piatka i mowie troche lepiej wypada mp5. A co lepiej wybrac hmm ciezki wybur . To zalezy jaki masz mudur i jaka grupe zamierzasz odtwarzac. Mysle ze moge polecic z czystym sumieniem obydwa guny:) Quote Link to post Share on other sites
Guest kakol555 Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Hmm jezeli chodzi o zasieg to mp5 wypada troche lepiej niz ak-47 wiadomo mp-piatka ma 370 fpsow ale nie wiele wiekszy te zasieg. Jezeli chodzi o gb ciezko mi okreslic nie rozbieralem gb ale wywalilem juz ok 9500 kulek i nic sie nie dzieje wiec mysle ze nie powinno sie sypnac. Body hmm zrobione bardzo przyzwoicie i bardzo podobnie do Ca ( juz z 5osob mylilo moja piatke z piatka ca) body jest plastik ale naprawde dobze zrobione. Osiagi; piatka trafialem w znak drogowy z 50m gdzie ok 0,5metra na 0,5m mial znak. Porownywalem na sotanim zlocie akurat kalacha z piatka i mowie troche lepiej wypada mp5. A co lepiej wybrac hmm ciezki wybur . To zalezy jaki masz mudur i jaka grupe zamierzasz odtwarzac. Mysle ze moge polecic z czystym sumieniem obydwa guny:) Mundur mam BW (Bundeswehr) i w moim teamie sa juz 3-4 AK i żadnego MP5. Ludzie pomóżcie jestem już w kompletnej niewiedzy !!! Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Jezeli masz bw-ka i zamierzasz go kompletowac to bierz mp-piatke bo ona pasuje do fleca Quote Link to post Share on other sites
=MACIO= Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Witam! Posiadam mp5sd6 JG I generacji.Jej skuteczny zasięg to może z 21 metrów, i bateria mi bardzo mało trzyma niestety nie wiem dlaczego .Jeśli wiecie co mam zrobić żeby moja replika miała większy zasięg i czemu bateria mi tak mało trzyma ,to piszcie na GG 7808100. Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Czesc :) Ze tak powiem pierwsza generacja to jest jedne wielkie gowno i mozesz odrazu to wywalic w pizdziec:) Quote Link to post Share on other sites
Guest plooshy Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 a jak dokładnie wygląda mocowanie tłumika?? bo wcześniej był chyba przykręcany, no nie? Quote Link to post Share on other sites
Serwer Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 (edited) Witam, Zaciekawiła mnie MP5 od JG w wersji z tłumikiem wbudowanym i wysuwaną kolbą - MP5 SD6. Kiedyś planowałem kupić MP5 J Cymy, ale wtedy brak funduszy. Teraz gdy mam odpowiednią sumę(około 400 zł) postanowiłem sobie sprawić jakiegoś AEGa(pierwszego). Podobają mi sie MP5ki bo są dość uniwersalne do budynków, a równie dobrze mogą sprawować się w terenie leśnym. Ma tutaj pochlebne opinie, mnie aczkolwiek interesują te po czasie(pewnie wiele osób pisało to na początku jeszcze przed strzelankami bądź z małym przebiegiem). Chodzi mi o informacje jak się sprawuje replika po wystrzeleniu już jakiejś tam większej sumy kulek. Wiadomo po chinolu wiele spodziewać się nie można, ale mam na myśli to, żeby po 2 miesiącach GB się nie sypał. 370 fpsów to dość dużo jak na walkę w pomieszczeniach, a nie chce zniszczyć Gearboxa więc włożę tam jakąś sprężynę 320-330 fpsów. I teraz takie pytanie, jak się sprawuje replika po jakimś tam czasie od kupna, czy ogólnie jest ktoś zadowolony i czy to dobra cena(obecnie 399 zł) w stosunku do jakości? Prosiłbym o odpowiedź i pozdrawiam ;-) Serwer Edited October 7, 2007 by Serwer Quote Link to post Share on other sites
homik Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 teraz te mp5 maja 340fps wiec nie trzeba wymieniac sprezyny na slabsza Pisz poprawnie: polskie znaki, interpunkcja, zdania z dużymi literami na początku. Inaczej posty będą usuwane.[P] Quote Link to post Share on other sites
Serwer Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Widziałem właśnie. Może to jakaś seria ze słabszą wypuszczona. W każdym razie zaryzykuję i wezmę kiedy tylko będzie dostawa. Serwer Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts