Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wybaczcie mi Panowie, żę się wtrącę w tę dyskusję. W moim arsenaliku mam Dwie sztuki HFC: P99 z tłumikiem i starego Sig Sauera 228.

Niestety P99 ma kruche tworzywo, które kleiłem - notka w Warsztacie (przepraszam za brak zdjęć - ale to nie ja). Co do wyglądu, to też tam stuknąłem coś. O Sig Sauerze jest trochę w moim imagu. Jest fajny, dobrze leży w łapce, ciężki, ale ma niemiłosiernie plastikowy plastik (chodzi mi o wygląd). Nie mówię, że są złe. Oba są moimi ulubionymi krótkimi. Ale nie powiedziałbym, że są najlepsze. Podobnie, że TM, czy G&G czy inne i tylko te. Moim zdaniem każdy lubi to co lobi - jeden teściową inni Chucka Norrisa :D . Teraz mam na oczku S&W 1911 CGowskiego - może to on jest tym beściakiem?

Nie jedna osoba miala ;p

ja mam. I chwale sobie ...

osiagi chwale! W porownaniu do G17 HFC i Berrety 92 TM bez HU to bardzo ladnie na kulkach 0.2 strzela.

Ale ma jeeeden minus. Strasznie kruchy materiał zamka ... Juz dwie częsci mi poleciały. Strzelac strzela .. ale nie wiem jak długo. Najwyzej bede kombinowal ...

a swoja droga. Idzie gdzieś kupić nowy zamek do P99 ? :)

Misza w łapce leży doskonale każdy z P99 - to jest jego naczelny cel. Ma być przedłużeniem ręki gościa, który go trzyma. Podobno niektórzy z naszych policjantów wolą CZ 75 - większa moc. Ale czy to jest HFC, czy GC, TM czy cokolwiek na bazie P99 jest fajne. A dewagacje, że TMka jest lepsza od Qpa ja bym zostawił osądowi użytkownika.Zresztą o jakich osiągach mówimy? Ile taki spring wyciągnie? Dla mnie jest to rezerwa, boczniak (nie mylić z grzybem-mogę podać sporo przepisów), zapas itd. Choć na forum pisałem kiedyś o wyższości krótkich nad długimi. Zwykle mam najmniej trzy przy sobie...Ale czy TMka jest zawsze górą - hasło reklamowe. Jest świetna, nie przeczę, Ale bicie w czambuł reszty - to cios a'la Gołota - Andy, jak czytasz-pozdrawiam!

• 2 weeks later...

Oj dawno nie zaglądałem do tego Topa ;) .

No chłopaki to są moje i wasze odczucia na ten temat. Osobiście jestem maniakiem TM i uważam że ono góruje nad innymi :) Choćby dokładnością wykonania. Ta firma ma także swoje grzechy ale w moim odczuciu HFC ma ich więcej :D. Sam miałem sprężyne HFC i rozpadała się w rękach, dosłownie :) . Odbija się to jednak na cenie która jest wyższa w TM.

ps. Co do p99 sie z wami zgadzam. Wygodniejszego guna nie ma :)

fiedotow - pytanie do Ciebie.

Skleilem poxipolem .. bez niczego. Po prostu sam poxipol .. strzelał troszke ale poxipol puscił i cylinder nie jest ciągnięty w tył ... po prostu zamek idzie sam do tyłu.

I teraz moje pytanie:

Skoro tam jest do wypełnienia jakies pare mm, to czy lepiej dokleic kawałek plastiku, czy kupic zywice poliestrowa / epoksydowa ( ktora lepsza ? ) i mate szklana, ktora rozdrobnie i wymieszam z klejem ?

po co ja pozyczalem ten aparat ... teraz kabelka nie mam ;p

u mnie poszly te cypelki trzymające cylinder ...

Czyli to coś co znajduje się nad czerwoną "falą" :)

zobacz w co uderza ( nie wiem czy dobrze to nazwe... ) osłona wylotu łusek? ( to coś w co wchodzi przód cylindra ) to się zorientujesz.