The Ghost Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 PDI też ma 380% kosztuje coś koło 30$ na WGC oczywiście, u nas pewnie ze 150PLN jest też 400% ale dedykowana jest do M40 XB, oczywiście Polak potrafi i myśle, że do APS i M24 też da się upchnąc trzeba by było poprosić o podanie wymiarów. Jeśli tylko wejdzie na prowadnice i do tłoka to nie powinno być problemu z "upchnięciem" tego w cylinder. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 22, 2006 Author Report Share Posted February 22, 2006 ta tylko kto to naciagnie chyba ze masz wyciagarke :P (ewentualnie cala druzyna pomga :D) lol :P Quote Link to post Share on other sites
Eddie Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 ta tylko kto to naciagnie chyba ze masz wyciagarke :P (ewentualnie cala druzyna pomga ) lol no już nieprzesadzaj...wszystko jest dla ludzi.Naciągniesz raz i przynajmniej nietrzeba powatarzać :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 jest też 400% No tak to rozumiem, jeden strzał dwa trupy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 23, 2006 Author Report Share Posted February 23, 2006 nie no 700fps i strzelasz przez drzewa tylko na łeb termowizja i jestes predator :D lol dla terminatorow :P miec 140fps z krotkiego springa i utrafic kogos to dopiero osiagniecie :P Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Panowie... czytam to z kumplem i za przeproszeniem sie nieźle uśmieliśmy :lol: po pierwsze-naciągnięcie 400PDI to pestka, przy małej pomocy zrobi to nawet moja 12letnia siostra-trzeba tylko znać swój gun i tyle. Uwierzcie... a po drugie to 380PDI tym sie różni od 400 że ta pierwsza ma większą średnice wewnętrzą-znaczy się jest bodajże na 9 mm prowadnice sprężyny a 400 na 7mm i to chyba najważniejsza różnica. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 23, 2006 Author Report Share Posted February 23, 2006 btw siostra pewnie wyciagarka by nie pogardziła :wink: Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 małpetti napisał: a po drugie to 380PDI tym sie różni od 400 że ta pierwsza ma większą średnice wewnętrzą-znaczy się jest bodajże na 9 mm prowadnice sprężyny a 400 na 7mm i to chyba najważniejsza różnica. hmmm... to by uprościło sprawę, nie musiałbym wymieniać prowadnicy do 400 :) kurde nie moge zajść w głowe czemu ta sprężyna jest tylko do M40?! małpetti pamiętasz może wymiar swojego cylindra (długość) bez głowicy do M40, może w tym tkwi problem, że M40 ma dłuższy cylinedr od APSa. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 Pamiętać nie pamiętam ale że właśnie leży rozebrana na częście pierwsze to proszę bardzo-23,6 cm liczy cały cylinder 8) od tego należy pewnie jeszcze odjąć z jednej strony głowice którą wkręca się dokladnie 12mm a z drugiej 5mm na "takie coś" niedlugo postaram się zmierzyć wam dlugość 400PDI i już wszystko będziecie wiedzieć!! :D Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 małpetti napisał: niedlugo postaram się zmierzyć wam dlugość 400PDI i już wszystko będziecie wiedzieć!! fajnie by było :)Właśnie zmierzyłem swój od APSa, sam cylinder mierzy 24,5cm. Wymiar od stopki prowadnicy (czyli tam gdzie się zaczyna sprężyna do wierzchołka cylindra to 22,8cm czyli wymiary baaardzo zbliżone IMHO nie powinno być problemu z upchnięciem tej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 jeszcze nie rozmawialem z kumplem o wyjeciu z jego guna 400PDI do zmierzenia ale na pewno sie zgodzi :D Ale mam tez do Was (posiadaczy type 96) prośbe.a mianowicie-czy moglibyscie (bardzo bardzo prosze) dokladnie zwymiarowac a najlepiej tez zrobic zdjecia waszego zestawu spustu i komory hop upu tej PDI?? gdyz mam taki problem ze do mojej m40 nie ma i zreszta chyba nawet nigdy nie bylo preclufek (krążą o niej tylko legendy :D ) no i postanowilem jakos w niej upchnac Wasza komore a dalej juz preclufke od psg1... :!: Z góry bardzo bardzo dziękuje Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 zainteresowanych wymiarami spustu od APSa zapraszam TU małpetti napisał: no i postanowilem jakos w niej upchnac Wasza komore a dalej juz preclufke od psg1... hej małpetti, a TA komora to zła? chyba można w niej stosować lufy od AEGów i dodatkowo jest stały tylko gumki wymieniasz, czego chcieć więcej? :D Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 2, 2006 Report Share Posted March 2, 2006 ale to jest komora do m40A1 a ja mam m40XB ale może rzeczywiście łatwiej będzie przystosować komorę od A1 niż od APS. Choć z drugiej strony taką od APS zawsze mogę najpierw przymierzyć bo łatwiej u nas znaleźc posiadacza APSki niż m40... :D Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted March 3, 2006 Report Share Posted March 3, 2006 trzeba by było średnicę wewnętrzną lufy zewnętrznej (cholera, ale zamotałem :) ) dokładnie zmierzyć bo komora bardzo dokładnie i ściśle tam wchodzi. Na pewno APS bardziej będzie się różnił tą średnicą od M40XB niż M40XB od A1 i dochodzi jeszcze sposób mocowania. Zobacz czy XB i A1 mają tą samą lufę zewnętrzną, a sądze że tak to już z mocowaniem nie powinno być problemu. (mam wrażenie, że coś niejasno dzisiaj pisze :roll: ) Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Hej! Nie mierzyłem na chrono, ale będzie powyżej 600... Jeśli myślisz o celu na 80-90 metrach, to hopup jest niezbędny. Próbowałem bez hopa strzelać - idealna ćwiartka elipsy. Zasięg- 40-50m. Gumkę mam porządną, silikonową, specjalną do Tanaki (16 E na safara), to jest komplet wraz z uszczelnieniem komory i łączenia kolanka w zamku. Całość jest szczelna i kuleczki ładnie niosą. Jeśli chcesz być precyzyjny, to regulujesz hopup w zależności od odległości do celu. Jak prawdziwy snajper - musisz oddać ten jedyny, precyzyjny strzał i do niego przygotowywujesz się sporo - oceniasz odległość, wiatr..... Moim zdaniem hopup jest niezbędny nawet przy mocnych giwerach - poprawia i stabilizuje lot kulki. Druga strona medalu - jak za bardzo podkręcisz hopup to byle krzak, drzewo obok którego strzelasz zmienia tor twojej kulki. Wyczucie go to najważniejsza sprawa w precyzyjnym strzelaniu ASG. No chyba, że planujesz strzelać TYLKO z jednej odległości - np. 40m. Wtedy montujesz stały hopup i zapominasz o odległosci. ale takich sytuacji nie widziałęm jeszcze :) Quote Link to post Share on other sites
Eddie Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 a po drugie to 380PDI tym sie różni od 400 że ta pierwsza ma większą średnice wewnętrzą-znaczy się jest bodajże na 9 mm prowadnice sprężyny a 400 na 7mm i to chyba najważniejsza różnica. sory że tak odgrzebuje ale linka chciałem co do tej wypowiedzi podac to raz: http://www.uncompany.com/pageproductdetail....asp?prodid=467 a dwa chciałem sie zapytać ghosta czy już założył tą 400setke?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts