Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Israel Eagle [UHC] / Desert Eagle 44AE [CG]

Recommended Posts

Witam właśnie w moje łapki wpadł pustynny orzeł firmy UHC - sprężyna i kilka rzeczy trochę mnie dziwi..... może tak nei powinno być a jeżeli powinno to dlaczego ??

mianowicei chodzi o moc tego gun'a .... celność i zasie są imponujące, ale moc jest strasznie słaba.... moc tzn możliwość przebicia kartonowego pudełka ;-) .... wcześniej bawiłem się shotgunem z allegro i z 30 metrów (mierzone bo tele ma moja działka) można było trafić w człowieka, "test puszki" przechodził z 7-8 a z 4-5 metrów przebić gruby karton .....natomiast ten DE wali celniej na prawie całym możliwym zasiegu natomiast z kartonem sobie nie radzi..... nawet z 30 cm...... CO JEST ??

może to hop-up podkręca kulkę i dlatego nie przebija pudła ?? to stwierdzenie laika ;-)

a i jeszcze jedno.... w krtórą stronę się odkręca hop-up w tym pistolu ??

Pozdro,

Ciężki

może to hop-up podkręca kulkę i dlatego nie przebija pudła ?? to stwierdzenie laika Wink

a i jeszcze jedno.... w krtórą stronę się odkręca hop-up w tym pistolu ??

Hu powinien opdkęcać kuli i dlatego kulka jest szybsza

O ile wiem to on ma hu nieregulowane

skoro w nim hu jest nieregulowane to może stosować cięższe kulki bo te śmiesznie podrywa po jakichś 10-15 metrach potem lecą jeszcze kilka górą i znów zniżają lot ..... tak można trafić kogoś kto się chowa za murkiem lub innym ludzikiem ;-)

a napewno nie jest regulowany ?

a co z mocą .... czytałem na forum i w zbrojowni że moc ma olbrzymią .... a mój egzemplarz lata ********* daleko i celnie, ale kartonu z metra nie chce za chiny przebić ?? kiepski model ?? czy kulki za lekkie ??

ale tymi samymi kulkami i do tego samego kartony giwerą z allegro z 4-5 metrów robie sito ......... :( co jest ??

Ten temat wprowadził w mojej głowie małe zamieszanie ponieważ bardzo mi się ten desert podoba i chciałbym zapytać czy to naprawdę wina wagi kulek. Może jednak to sprawa tego że do szanownego założyciela tego tematu model trafił nie nasmarowany i może tłok nie jest w 100% szczelny jeśli jest suchy jak piasek.

• 3 months later...

kurde ja mam deserta no i pry przeladowaniu skrzeczy a jest na gwarancji wiec nie chce go rozbierac no i lipa z nasmarowania :(

acha ale moj desert z metra przebija jakos (kulkami 0,20) 2 kartki a4 i karton po butach

Dziwie się, że jeszcze nikt ne odpowiedział na pytanie a odpowiedź jest prosta: wszystkie bazarowe (allegrowe, odpustowe) repliki mają mocne sprężyny, producent próbuje tym nadrobić na osiągach i tyle, i dlatego szybko się psują, w markowych replikach stosowane są po pierwsze trwalsze materiały ale też słabsze sprężyny(dzięki czemu łatwiej się je ładuje bo by naciągnąć sprężynę w zabawce trzeba o wiele więcej siły)

Looc ma rację.Jak też mam takiego super wypasionego shotguna z allegro i faktycznie karton przebija.Deserta też mam i mi jakoś przebija karton(tak z 30 cm).Niestety nie polecam nikomu rozkręcania go(i wogóle jakiegokolwiek guna).Złożenie go graniczy z cudem,a nawet kiedy stanie się cud i go złożymy nie ma takiej możliwości,żeby strzelał normalnie.Zasięg spadł mi do 10-15m na kulkach 0.20.Fakt,że mam juz go 2 lata,ale dopiero po tym jak go rozkręciłem zasięg spadł :( .Deserta będziesz miał dłuuuugo nawet jak będziesz z nim robił(oprócz rozkręcania)co tylko chcesz.Ja już swojego shotguna z allegro odstawiłem na półke,bo niestety próba złożenia go spowrotem okazała się niemożliwą do zrobienia...Tak czy inaczej desert rządzi!!!:)

• 5 months later...
  • 3 weeks later...

Mam pytanie co do pistoletu Desert Eagle 44AE-Cyberguna.Na military.pl sa dwie wersje czarna i srebrna.Czy ktos mial kiedys jakis kontakt z tym pistoletem?Bo mam pare pytan odnosnie niego:

-jaki ma zasieg

-jaka celnosc

-czy ma dobry wyglad

-czy po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek pozostaje w tylnym polozeniu

-czy otwiera sie okno zamka

-czy dzialaja wszystkie bezpieczniki czy to tylko atrapy

No i koniec moich pytan mam nadzieje ze ktos mi pomoze...tylko obym nie dostal opiepszu ze nie umiem szukac na forum...

Mi się zdaje że Desert Eagle z CG i UHC to to samo. Coś mi się zdaje że post pujdzie do kosza, ale tak zanim to się stanie odpowiem na pytania:

- z 20-25m(na oko)

- całkiem niezła ale hop up niesie zbyt do góry

- troszke plastikowo wygla moim zdaniem

- nie(chyba bo nie próbowałem)

- nie

- nie sprawdzałem

P.S. Na przyszłość poszukaj dokładnie zanim dasz posta na forum.

• 1 year later...

Witam.

Czy przypadkiem nie ma dwóch rodzajów Israel Eagla (hopup na 0,12 i 0,2)? Bo kupiłem IE i kulki po 10 metrach zaczynają bardzo opadać, a strzelam 0,2 (GF). Czy to może jakaś usterka? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Po prostu jeszcze nie dotarty, po kilkuset strzałach będzie ok.