Wombat Posted March 5, 2006 Report Share Posted March 5, 2006 Witam Czy ktokolwiek spotkał się kiedyś z napędzanymi gazem shell'sami do shotguna? Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted March 5, 2006 Report Share Posted March 5, 2006 Jasne. Takie shotguny są na WGC: http://www.wgcshop.com/ Wejdź i wpisz w wyszukiwarce "shell". :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 Chodziło mi o shell'sy napędzane gazem, nie shotguny Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Przy okazji czytania opisu innego shotguna (Mossberg M500 marushin) przeczytałem, że do tych shell'sów możńa włożyć nawet 10 kulek. Zasięg oczywiście spadnie, ale co za klimat :). Tylko że szukaj po akcji łusek, albo biegaj z woreczkiem przyczepionym do gnata... Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 Ja bardziej myślałem o madmaxowym obrzynie, po 10 kulek w każdej lufie (co najmniej) - to byłby klimat! [ Dodano: Pon 06 Mar, 2006 ] Ja bardziej myślałem o madmaxowym obrzynie, po 10 kulek w każdej lufie (co najmniej) - to byłby klimat! Ale jak nie ma na rynku shellsów z zaworkiem, to trzeba zrobić i opatentować :D :D Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Są obrzynki asg :D Jeśli się nie mylę to na tokio.model... Jest nawet wersja real wood... Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 Są, ale prawdę mówiąc nie słyszałem o strzelających 10 i więcej kulkami na raz Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 ja widziałem kiedyś obrzyna 8mm :?: kosztował chyba 800 dolarów ale nie pamiętam Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 Heh, fajny musiał być. Ale ten temat jest raczej o niczym, proszę moderatora o usunięcie go. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Znalazłem!! :luzik: Na WGC mają shotguna Tanaki. Są do niego łuski na 3 kulki, ładowane od tyłu gazem. Linka nie zapodam, bo mi nie wyświetla :x Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Marushin robi shotguny na gazowe shellsy, są na WGC. Linków dawał nie będe, bo troche ich jest. A apropos kilkuset nawet kulek z lufy to poprostu zrób sobie shotguna na shellsy do granatnika, to nie powinno być trudne. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Jeżeli to ma być obrzyn to by można właśnie na granaty gazowe od granatnika konstrukcja nie będzie za skomplikowana :) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Shotgun 40 mm no brawo brawo :? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Poza tym policz se zuzycie kulek... Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Ja tylko podałem pomysł który może zrealizować, jak chce mieć shotguna strzelającego więcej niż 3ma kulkami naraz... :roll: Quote Link to post Share on other sites
ireabe Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Czy w jakimkolwiek polskim sklepie są dostępne shellsy nabijane gazem? Interesują mnie shellsy do których mogę ładować 1 pocisk. Mogą być to zarówno shellsy z replik shotgunow jak i karabinow powtarzalnych. Proszę o konkretne linki, lub sprawdzone informacje. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2149 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 A to one nie działają na "przedmuch", że kulki idą przez całą długość, a gaz podawany jest z dyszy za nabojem? Bo Tanaki na pewno działają na tej samej zasadzie co granaty 40mm, obrzyn Hudson/Wa Shan też. Quote Link to post Share on other sites
Herman Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 czy w Polsce są dostępne te shell'sy tanki? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Nie, przynajmniej kumpel szukających tych shelsów do swojej strzelby tanaki takich nie znalazł w PL. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Westie-fakt, mój błąd. Zapomniałem, że w Maruzenach w kolbie znajduje się adapter na gaz. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Bardziej niz o http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2149 Chodzilo nam o shellsy z komora gazowa w srodku. Takie samowystarczalne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts