REMOV Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 Oprócz karabinków i Subkarabinków Tabuk masz jeszcze wzorowany na jednym z modeli jugosławiańskiej Zastavy - już nie pomnę, chyba M86 - karabinek wyborowy Tabuk - ma montaż celownika i kolbę zapożyczone z SWD, lufę dłuższą (przez co może kojarzyć się z RPK) ale zasadniczo jest to "wyborowy" wariant AK. Strzela zwykłą 7,62x39mm.Zastava M76, ale nie, ten wyborowy Tabuk nie jest pochodną tego jugosławiańskiego karabinu wyborowego, ale raczej dostosowanym do takich strzelań kbk M70B1/M70AB2 (na który w 1978 roku kupiono licencję). Link to post Share on other sites
PaD Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 szszkurna ale ktos mial lep zeby tak obrzydzac ludziom bron :D nie gadaj ze ten "swd" strzela 8O :mrgreen: pare fotek co żem znalazł: Saddam Tabouk znany wszystkim zloty dezert. (Magnum Research Desert Eagle 50AE caliber Titanium gold pistol. New with box. $1750.00 Item# PR3094 ) złota bazooka :D : pozdro Link to post Share on other sites
TabO Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 (Magnum Research Desert Eagle 50AE caliber Titanium gold pistol. New with box. $1750.00 Item# PR3094 ) złota bazooka :D : pozdro Martwy Link :o Link to post Share on other sites
Wochu Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 W MMS Komandos nr. 4 2004 na stronie 12 jest zdjęcie Romana Polki trzymającego złotego i srebrnego "kałacha" (złoty to na pewno Tobouk a srebrny?) w Pałacu Saddama. Wyjątkowo ochydny obrazek :wink: Pozdrawiam Wochu Link to post Share on other sites
Moses Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Tabuk sniper: Zastava M76, ale nie, ten wyborowy Tabuk nie jest pochodną tego jugosławiańskiego karabinu wyborowego, ale raczej dostosowanym do takich strzelań kbk M70B1/M70AB2 (na który w 1978 roku kupiono licencję). na pierwszy rzut oka to mozna pomylic z M76[/img] Link to post Share on other sites
Adams Posted August 31, 2004 Report Share Posted August 31, 2004 Moj ojciec w iraku "bawil sie" srebrnym kalachem (chyba AKS ale nie jestem pewien) Link to post Share on other sites
Moses Posted September 8, 2004 Report Share Posted September 8, 2004 Link to post Share on other sites
Adams Posted October 10, 2004 Report Share Posted October 10, 2004 A teraz zamieszczam zdjecie tego kalacha o ktorym mowilem Jednak jest to chyba AKMS (tylko ta kolba mi nie pasuje) albo jakis Tabuk. Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Jednak jest to chyba AKMS (tylko ta kolba mi nie pasuje)A dlaczego składana kolba Ci do AKMS nie pasuje? :wink: Przy okazji, masz więcej zdjęć Ojca z Iraku? Nie chcesz wrzucić? Link to post Share on other sites
Adams Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Nie to ze jest skladana tylko ze hmm... jest taka bardziej "okragla"(jak w AKS) a AKMS ma bardziej prostakatna (chodzi o ramiona kolby). A zdjec mam ponad 2 tys. Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 Nie to ze jest skladana tylko ze hmm... jest taka bardziej "okragla"(jak w AKS) a AKMS ma bardziej prostakatna (chodzi o ramiona kolby).Być może, ale ma tłoczoną komorę zamkową, więc reszta jest bardziej AKMS-owa :wink: A zdjec mam ponad 2 tys.A pomijając palemki, zdjęcia osobiste i krajobrazy? Może się podzielisz? Link to post Share on other sites
Adams Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 Wlasnie przez pokrywe komory i chuda muszke mi przypominal AKMS-a A ze zdjeciami raczej nie bedzie problemu tylko musze je zmniejszyc bo kazde "wazy" srednio 700kb. Link to post Share on other sites
REMOV Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 A ze zdjeciami raczej nie bedzie problemu tylko musze je zmniejszyc bo kazde "wazy" srednio 700kb.Nie musisz ich zmniejszać, skorzystaj z albumu sieciowego z rejestrowaniem, one umożliwiają wrzucanie takich dużych plików bez problemu. Dać Ci namiar na jakieś webphotos, czy sobie poradzisz? Link to post Share on other sites
BeniO Posted October 23, 2004 Report Share Posted October 23, 2004 http://www.magnumresearch.com/Expand.asp?P...tCode=DE50TG-TS http://www.magnumresearch.com/Expand.asp?P...uctCode=DEXIX10 Link to post Share on other sites
Recommended Posts