Macic Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Witam, Jestem z Oświęcimia, należe do teamu, w którym wszyscy są niepełnoletni. Miejscem naszych działań jest opuszczony budynek. Interesuje mnie co by było jak by tam wparowała policja....co mogli by nam zrobić?? budynek ma oznaczone: teren budowy i teren prywatny. Nie jesteśmy jedynymi fanami tego budynku, są tam również graficiarze :D którzy jak dzisiaj zobaczyli nas 12 z gunami i w kominiarkach to omało nie uciekli :lol: :lol: :lol: . Jeszcze co do policji to czy mogą nam zarekwirować guny?? :?: Link to post Share on other sites
kulikson Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Policja wtargnie tam zapewne tylko po telefonie jakiegos moherowego bereta w poblizu.Jeżeli budynek nie jest przy ulicy,domach mieszkalnych i innych ludzkich skupiskach to nie radze tam się bawić,bo na 100% ktoś sie przychrzani do was.Jeżeli juz by policjia wtargnęła zadała by pare prostych pytań:co tu robicie,co to jest co trzymacie w reku,ewentualnie jeżeli jest gdzieś tabliczka wstep wzbroniony bo coś tam to może,ale nie jestm pewnie faktycznie spytać was o pozwolenie na zabawe właśnie w tym budynku.Ale jesteście jeszcze młodzi i skończy sie na reprymedzie.Replik wam nie zabiorą bo to są REPLIKI a nie prawdziwa broń. Pozdro Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Jeżeli budynek nie jest przy ulicy,domach mieszkalnych i innych ludzkich skupiskach to nie radze tam się bawić,bo na 100% ktoś sie przychrzani do was A ja myśle żę właśnie w takim przypadku można spokojniej się bawić niż gdyby ten sam budynek BYŁ przy ulicy,domach mieszkalnych i innych ludzkich skupiskach. :mrgreen: :mrgreen: Spoko tak się przyczepiłem pewnie to zwykłe przejęzycznie było :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kuba Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Super, dylentantyzm chlebem powszednim forum. I nie adresuję tego do autora wątku, bo tu przydałoby się inne określenie, choć też na "d". Po pierwsze, teren jest prywatny i oznaczony jako budowa - twierdzi autor. Dlatego nie ma prawa tam być nikogo, kto nie znajduje się tamże za zgodą i wiedzą właściciela i/lub dysponenta. (Tak w telegraficznym skrócie.) Po drugie, funkcjonariusz - jeśli będzie chciał być upierdliwym - może zatrzymac repliki do ekspertyzy. Po trzecie, w wypadku obecności osób nieletnich moga dojść różne inne "ciekawostki" uzależnione od stanu faktycznego i humoru funkcjonariuszy. Po czwarte zakładam, że może nikt nikomu nie ostrzeli łba. Po piąte szczeniaki powinny siedzieć w domu i uczyć się, zamiast szlajać się po cudzych posesjach "z gunami i w kominiarkach" Rzekłem PS Moderator!!! Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Kuba może nie dokońca niech się strzelają byle we własnym towarzystwie coby w razie co nikt "dorosły" nie miał przez nich problemów. A co do tego konkretnego przypadku to problem mógłby mieć własnie właściciel terenu jeżeli komuś coś się stanie. Myślę tez że lepiej że młodzi sobie strzelają nawet w takich warunkach niż mieliby zasilać szeregi blockersów czy innego tałatajstwa szlajającego się po naszych miastach. Zawsze to jakies hobby a to nie jest nic nieodpowiedniego. Grunt jak zauważyłem wyzej by nie narobili problemów dorosłym. Pozdrawiam ps. Założę się o piwo na "Kazimierzu" że Ty w wieku 14 lat na 100% nie siedziąłeś w domu i nie uczyłes się przykładnie nie mając "dziwnych" pomysłów w głowie :mrgreen: :mrgreen: Link to post Share on other sites
Kuba Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Thor - oczywiście będac osobą małoletnią robiło się różne rzeczy. Ale mam autentyczne wrażenie, że współczesna młódź przebija to po stokroć. I chyba nie jest to li tylko powszechnosć internetu. Chodzi tu także o pewien poziom forum. Tematy pokrewne temu były setki razy omawiane. A i internetu nie potrzeba w tym wypadku. Trochę mi to popsem ciągnie. Znam wielu rozsądnych młodych ludzi na poziomie, o którym wielu dorosłych mogłoby marzyć. Niestety - gdzie nie spluniesz tam nastoletni król życia. :wink: Aha - nie moge powstrzymac się przed zamieszczeniem zdjęcia autora wątku. Uprzedzę, nie my sobie takich zdjęć nie robiliśmy... ;) Pozdrawiam KZ PS W wieku 14 lat to ja akurat uczyłem się całkiem dobrze. :mrgreen: Pomysły też miałem, choć może nie dostające do aktualnego poziomu. Gorzej (?) z szansą na ich realizację. :lol: Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 11, 2006 Report Share Posted March 11, 2006 Thor - oczywiście będac osobą małoletnią robiło się różne rzeczy. Ale mam autentyczne wrażenie, że współczesna młódź przebija to po stokroć. I chyba nie jest to li tylko powszechnosć internetu. To nie wrażenie. To fakt. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 To się nazywa w akclereracja dojrzewania. Tylko czy tu chodzi o dojrzewanie? Moze raczej - akleleracja naśladownictwa - no i ineternet odgrywa tu niepoślednią rolę. Szybszy obieg pomysłów - nie tylko tych mądrych. Z drugiej strony - "w strzelanego" to się zawsze bawiły dzieci właśnie (inna sprawa, że nie miotały niczego w swoim kierunku). Tylko teraz my -"staruchy" - dorabiamy ideologię do naszych infantylnych zachowań. :) Link to post Share on other sites
Macic Posted March 12, 2006 Author Report Share Posted March 12, 2006 TO że jestem nie pełnoletni to nie znaczy że mam 14 lat....mam 17 8) Thor_ ma racje...co mam iśc i pić z kolegami pod blokiem??? a co do fotki mi się podoba :D .......założe się że robiliście sobie takie fotki na początku....a co do nauki, uczę się dobrze i ASG nie przeszkadza mi w realizowaniu obowiązków szkolnych...... :mrgreen: Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Witam! Po pierwsze Macic po co to opisujesz? Przeciez tu i tak wszyscy starsi od nas sa hmmm nie pozytywnie do nas nastawieni... bo jak ktos nie pelno letni to gorszy?? :/ nie rozumiem w ogule tego rozumowania.. a poza tym Macic i ja juz jestemy w takim wieku ze mozemy brac udzial nawet w ogulnopolskich zlotach ASG... takze nie rozumiem w ogule wypowiedzi co poniektórych osób...a co do tego budynku (pospolicie u nas w Oświęcimiu zwanego Systemem)... nie mowilem ci Maciek ze jak mateusza tata byl na tym komisariacie i ta policjantka mu mowila a tym zebysmy zlozyli to podanie do nich... jego tata powiedzial o systemie..(oni wiedza co to jest i do kogo to nalezy) pani policjantka nie zabronila nam lecz tylko powiedziala zebysmy tam na siebie uwazali bo to jest opuszczony budynek :P .. mysle ze ta sprawa bedzie miala za niedlugo dobry final (czyt. happy end :P) .. ta policjantka wspominala tez o darmowej strzelnicy dla nas, o cwiczeniach oraz o pokazach airsoftowych...a co z tego wyniknie zobaczy sie... na razie musze napisac to pisemko... Pozdrawiam Daniel (Black Shadow Team Oświęcim) :twisted: :F [ Dodano: Niedziela 12 Marzec 2006, 16:04.54 ] *co do zlotow ogulnopolskich to oczywiscie za zgoda rodziców :D :mrgreen: :F Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Szkoda ze na zlotach ogUlnopolskich nie sprawdzają świadectw :( Może odpowiedni zapis powinien się znaleźć w regulaminie ? Pozdrawiam i zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts