Bolek999 Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Mam mały problem z tłokiem ucieka mi powietrze i chciał bym go uszczelnić tylko niewiem czym proszę o pomoc. Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Bardzo pomocne by było jak byś podał o jaką replike chodzi ;) Link to post Share on other sites
Kamillos Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 ja w swoim shotgunie z double eagle usczelinłem tłok zamieniając te nakłeadke na cylindrze z plastikowej na gumową od pistoletu elektrycznego. po złozeniu oddałem strzał[pusty] ciszej chodził. Załadowałem kulki 0,2 excel i zasięg wynosił z 55 m na 10 m. musiałem powrócic do ustawien fabrycznych i zasięg znowu wynosi 55m Link to post Share on other sites
qwmx Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Shotgun z DE ma zasięg 55 m ??? Chyba coś kręcisz. Skuteczny czy całkowity? "Na oko" czy z miarą? Link to post Share on other sites
Scalak Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Nie wiem czy chodzi ci o to o czym myślę... Po wypolerowaniu cylindra w elektryku kompresja nie była najlepsza z powodu takiego, że uszczelka nie dociskała do ścianek cylindra. Teoretycznie powinna zostać wypchnięta przez ciśnienie w cylindrze podczas ruchu tłoczka. W celu poprawy sytuacji zrobiłem więcej otworów na kierunkowej głowicy tłoka. No i oczywiście smarowanie jest najważniejsze. Oryginalne smary są wystarczające do tego celu. Jeśli chodzi jeszcze o inny smar to powinien on być "twardy"-gęsty (do cylindra). Jeśli jest to natomiast tłok gumowy "grzybkowy" to możesz go troszkę powyginać na boki nad ogniem... tylko nie spal i nie przesadź z ogniem bo zamiast go zmiękczyć i uplastycznić to się pokurczy i zabawa się skończy... Zawsze możesz też iść do rowerowego i kupić pompkę... jeśli tłok z niej będzie pasował do cylindra to wystarczy podmienić tłoki. Ale jeśli nie to musisz przerobić pompkę na cylinder do giwery a na tłoku umieścić głowicę z pompki. Tylko musisz to dopasować albo obrobić tak żeby to miało ręce i nogi... Jeśli tego nie ogarniasz to lepiej nie ingeruj do wewnątrz i zostaw jak jest bo możesz co najwyżej tylko zniszczyć pukawke. Chociaż myślę, że jeśli wcześniej nie majstrowałeś to zwykłe smarowanie powinno zadziałać. Link to post Share on other sites
Kamillos Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Nic nie kręce, moj shotgun ma 55 m zasięgu całkowitego! Odległość mierzyłem! Link to post Share on other sites
Recommended Posts