Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ostrzeżenie przed propanem!

Recommended Posts

Heh, z tego co wiem to panowie z MG nei uwzględniają reklamacji jeśli zuwyasz propanu lug GG w replikach od KSC :) A co do propanu i jego wplywu na uszczelki. Ja tam o moj magazynek dbam reguralnie smaruje i konserwuje i szczelny jest w 100% A jak ktos nie bedzie wogole dbal to i tak mu sie replika rozleci. Zaś wierzyć w cudowne działanie kropelki silikonu w litrowej butli gg to imho niezbyt mądre...

P.S. Podobno nie uwzgledaniaja reklamacji jak glock KSC sie rozwali a uzywales GG/propanu

Jesteś pewien, że nie będzie? Niektórzy zostawiają gaz w magazynkach, żeby uszczelki były na swoim miejscu prawda? Więc co za problem strzelić raz i sobię powąchać? Zapach gg i propanu róźnie się znacznie i nawet idiota wyczuje różnice

nie powinno sie trzymac gazu w magu gdy bron nie jest uzywana.. uszczelki przeciez Ci nie uciekna, a moga sie poodksztalcac pod wplywem ciaglego nacisku na nie.. pozatym coz to za problem wcisnac zawor i oproznic magazynek z gazu przed /bron Panie Boze/ wyslaniem guna z reklamacja??

nie powinno sie trzymac gazu w magu gdy bron nie jest uzywana.. uszczelki przeciez Ci nie uciekna, a moga sie poodksztalcac pod wplywem ciaglego nacisku na nie.. pozatym coz to za problem wcisnac zawor i oproznic magazynek z gazu przed /bron Panie Boze/ wyslaniem guna z reklamacja??

W opisanym przez Ciebie sposób straciłem magazynek do beretty :) Nie wprowadzaj ludzi w błąd- rzymanie nienaładowanych magazynków owocuje ich rozszczelnieniem.

Nowe magazynki, nie tylko do berettki, trzymałem po tem zawsze napelnione i miałem zero awarii.

Poczytaj sobie o tym na forum- ne pewno coś było.

mały ot: próbował ktoś dostosować końcówki do napełniania zapalniczek do olejku smarującego (silikonu w sprayu) tak żeby pasował bezpośrednio do magazynka? wtedy możnaby lać w mag najpierw silikon tak jak gaz a potem sam propan :F

Czy to się przypadkiem nie nazywa "przerost formy nad treścia"? :roll:

Po co sie z czymś takim barac, skoro można poprostu psiknąc pod nakrętke adaptera. Poza tym, ten sylikon musiałby by pod cisnieniem, żeby przelac się przez zawór.

i tym magicznym sposobem mialbys wiecznie uswiniona w oleju gumke HU co owocowaloby tym, ze kulki zamiast podkrecac sie o nia slizgalyby sie..

W opisanym przez Ciebie sposób straciłem magazynek do beretty Nie wprowadzaj ludzi w błąd- rzymanie nienaładowanych magazynków owocuje ich rozszczelnieniem.

Nowe magazynki, nie tylko do berettki, trzymałem po tem zawsze napelnione i miałem zero awarii.

Kazdy ma swoje systemy.. ja nie trzymam gazu w magu, inni trzymaja.. proste..

bless

No cóż ja o maga od MK1C dbam w ten sposób: raz na 100 magów (gazu) biore taka szklana strzykawke od silikonu wlewam tam troche oleju silikonowego (castorama 9,50zł) i wlewam to do maga. Potem laduje tam gaz i silikon wywala sie dolem. I w ten sposob caly mag super przesmarowany. No tylko potem przez 100 kulek wyciera sie hopup. ;d

P.S. No i oczywiście silikon pod adapterek ;D

• 3 weeks later...

OkW warsztacie jest napisane tak:

http://wmasg.one.pl/artykuly.php?artykul=70

Modele gazowe

Konserwacji modeli napędzie gazowym należy poświęcić już więcej uwagi, a w szczególności przy konserwacji modeli wyposażonych w system Blow Back.

Po każdym strzelaniu dobrze jest rozłożyć model i naoliwić:

- zamek

- spust z mechanizmem (po odchyleniu)

- mechanizm wewnętrzny

Dobrze jest też po strzelaniu zostawić resztke gazu w magazynku do następnego ładowania. Zapewni to odpowiednie ułożenie uszczelek przez cały czas i nie doprowadzi do rozszczelnienia magazynka.

Autor: Lukzari

Wystarczy poszukać nawet na tej samej stronie( na forum też napewno znajde o tym temat :wink: )