Westie Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Czy ktoś już robił tam zakupy? Właściciel jest sympatyczny, szybko odpisuje na maile i nieźle kombinuje - skubaniec rzekomo wysyła paczki jako prywatne przesyłki bez podanej wartości, a wiecie, co to oznacza... :) Sklep zaopatrzony nieźle - TM, Star, G&G, TOP, nowe "chińczyki", kompletne gearboxy v2 i v3 Cymy za 70-80 dolków (podaję cenę z wysyłką)... Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Drobne sprostowanie - pytałem się o koszt wysłania G3 SG1 do Polski. Skoro jest napisane, że wysyłka kałasza kosztuje $62, a G3 $78, to zapewne airmailem zabulisz troche mniej niż te $43 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 Ale cwany skurczybyk z tego Gunnera... Pamiętacie Dragunowa/Zastavę z plastikowym GB? Za 40 dolców ekstra można zamówić u Gunnera zamontowanie w tym wynalazku metalowego g-boxa od kałasza Cymy. To samo z Krinkovem od JG - niestety oferta nie obejmuje innych replik na GB v3, takich jak Słoniowe XM8 czy G36K. Quote Link to post Share on other sites
konar19 Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Gosciu odpisał Mi Na Maila Wysyłka gearboxa v3 kosztuje 19 $ airmailem, a gearbox 45$ Także Całosc Wyniesie mnie 64$ to jest 194 zł ale niech ktos odpowie czy za taka małą paczke naliczane jest CŁO czy inne ze złodziejstw? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 15, 2006 Author Report Share Posted December 15, 2006 panowie chce tam zamówić G36C JG i ile by to mogło kosztować? bo napisałem tam w niedziele i jeszcze nie odpisali zaczynam się zastanawieć czy w ogóle odpisząi jaka to jest ta płatność "paypal" to za pobrani mczy jak? Wysyłkę możesz sobie policzyć na stronie Poczty Hong Kongu:www.hongkongpost.com/eng/main.htm Uzyskana suma jest w dolarach HK, trzeba ją podzielić przez siedem, żeby uzyskać wynik w USD. A Paypal to takie coś: http://www.paypal.com/ Mam jedno pytanie.Czy ktoś zamawiał w tym sklepie dużo sprzętu naraz? Chodzi mi o 10-12 AEG-ów za około 900-1000$ razem, oraz luźne bajery? Jak wtedy wychodzi z kosztami przesyłki etc...? VAT/cło? P.S Czy repliki u gunnera przychodzą z baterią i ładowarką? 1. Ktoś podobno próbował, ale akurat trafił na premierę L96 i M14. Zrobił się taki zapiernicz, że Gunner porządkował zamówienia przez chyba miesiąc.A repliki - zależy które. Chińszczyzna przychodzi w komplecie, do Marui i innych takich trzeba zamawiać osobno. Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Dziękuje za szybką odpowiedź. Czy ktoś ma doświadczenie w zamawianiu z zagranicy, i wie czy lepiej zamówić to w formie jednej wielkiej paczki (10-12 aegów), czy każdy osobno? Czy ktoś ma produkt od gunnera? Jak jest z jakością części, etc...? Bo jeśli mamy spędzić resztę życia naprawiając te AEG'i, to warto dopłacić 100-150zł u krakmana. A jeśli jakość jest satysfakcjonująca, to wychodzi o wiele taniej tam, stąd pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 15, 2006 Author Report Share Posted December 15, 2006 lepiej zamówić to w formie jednej wielkiej paczki (10-12 aegów), czy każdy osobno?Na zdrowy chłopski, to lepiej wziąć jedną dużą paczkę (uprzedzam, może ważyć nawet i 50 kilo!). Co do jakości części, Gunner byle badziewia zasadniczo nie sprzedaje - jedyny problem pojawia się, jeśli padniesz ofiarą braku kontroli jakości. Ale co do naprawy, są ludzie, którzy mogą ci pomóc za symboliczne dwa piwa (no, chyba że jakaś część się rozpieprzy na amen, wtedy jest problem - ale najczęstsze problemy polegają na obluzowaniu/zacięciu się tego i owego w środku). A jeśli interesują cię snajperki (np. taki L96), to możesz je bez problemu naprawić samemu (sprężynowy karabin to zabawka prosta w konstrukcji jak typowy cep). Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Ponownie dziękuje za szybką i jasną odpowiedź. Sam niewiele miałem do czynienia z rozkręcaniem AEG-ów, a snajperka w zamówieniu będzie tylko jedna, reszta to ak47/74 cyma, i m14, względnie jedno m16 albo m4a1, stąd moje pytanie, ile zabawy będzie potem w doprowadzenie wszystkiego do stanu użytkowego. Quote Link to post Share on other sites
sadam Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 a zamawiał ktoś Surface'm, czy nie ma takiej możliwości?? bo wychodzi jednak 3 razy taniej niz airmailem... Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 (edited) A paczka idzie 2 miesiące więc raczej nie polecam :) Edited October 20, 2007 by YuriK80 Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Zauważyliście że repliki A&K nie są wysyłane do niektórych krajów w tym polski? Mam teorie że gunner dogadał się z sklepami np. krakmanem i nie będziemy sobie mogli już zakupić replik a&k taniej a jedynie syfne p&j które są w zasadzie a&k po modyfikacjach. Bo inaczej nie rozumiem sformułowania że na zasadzie "umowy z wytwórcami" jaką daje w uzasadnieniu sklep. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Toś Ameryke odkrył... Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 odkryłem to i sie podzieliłem :) a wcześniej nie wiedziałem o tym chińskim chłycie małkerkingdodym... czy jak to szło w tym skeczu :) w każdym razie sie zbulwersowałem, więcej nie kupuje u krakmana, monopoliści p.....ni. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Hmm.. skoro PJ są syfne, to AK są jeszcze bardziej syfne, bo nie zmodyfikowane. Chcesz kupować syfne repliki? Jeżeli nie, to co za problem? Pisz koniecznie, jak jeszcze coś odkryjesz, Sherlocku :D Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Zaglądałeś do bebechów jednego i drugiego? Poza tym A&K sprowadzają jeszcze zbrojownia oraz customs. Na tych ostatnich masz wzmacniane części. Tak więc nie żaden monopol :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Twierdzisz, że Krakmani nie wymieniają części? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nie twierdzę, że nie wymieniają, ale nie są to takie mega pr0 d3lt4 części jakie przedstawił Billy. tutaj masz części A&K zaprezentowane przez Lilly http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39916&st=80# tutaj porównanie części wg. Bulliego http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39916 Quote Link to post Share on other sites
bonzo94 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 (edited) czy to na serio kosztuje jakeis 140 zlotych czy sie pomyslilem w obliczeniach:P?? http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...;products_id=45 po ile stoi dolar dokladnei bo szukalem, i znalazlem roznice nawet jednj zlotownki i ile kosztowala by przesylka z tej strony do poslki? Edited April 2, 2008 by bonzo94 Quote Link to post Share on other sites
Aurox Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=46305 Napisz do xasistis'a to ci dokładnie wyliczy. Na moje oko to z przesyłką przy dużym zamówieniu wychodzi coś koło 220,- - 250,- Quote Link to post Share on other sites
Einstein Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Czy ktoś już robił tam zakupy? Właściciel jest sympatyczny, szybko odpisuje na maile i nieźle kombinuje - skubaniec rzekomo wysyła paczki jako prywatne przesyłki bez podanej wartości, a wiecie, co to oznacza... :) Sklep zaopatrzony nieźle - TM, Star, G&G, TOP, nowe "chińczyki", kompletne gearboxy v2 i v3 Cymy za 70-80 dolków (podaję cenę z wysyłką)... Niestey obecnie to oznacza, że urząd celny zatrzyma paczkę dopóki nie dostarczysz faktury. Są już uczuleni na te przesyłki - patrz mój post o www.gunnerairsoft.con Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Odradzam zakup - mecze sie juz miesiac ze zwrotem 428$ kasy za towar co go nie mial. Skubany poslal mi paczke z czescia zamowienia i paypalowi pokazuje ten kwit, nawet zmienil sobie zawartosc koszyka na www tak ze nie widac ze zamawialem cos jeszcze. W procedurze paypal'a sie przyznal ze mi wisi kase ale... nie oddal. Na FV z paczka jest jego pieczatka i reczna korekta przy pozycji "will refund". Oczywiscie nie odpowiada na maile, raz odpowiedzial w procedurze sporu w paypalu. Nie mam sil do niego, czekam na kolejna reklamacje (roszczenie). Generalnie koles leci w kulki, bo nie wierze, ze maili nie dostaje ani ode mnie ani od paypala - skoro co dzien od paypala kase odbiera. Quote Link to post Share on other sites
fifka57 Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 ja miałem podobnie , reczna korekta , i problemy ze zwrotem 15 $ , w sumie wykazywał zainteresowanie jednakże kasy nie oddał , mimo wszystko z zakupów jestem zadowolony , jednak dla bezpieczeństwa radze uwazać i pytac po 3 razy przed zakupem by potem nie pojawiły się problemy Quote Link to post Share on other sites
MrPol Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 (edited) Czy ktoś robił kiedyś zakupy na tej stronie http://www.gunnerairsoft.com/ i jakie są wasze opinie na temat dostarczania towaru... Edited October 28, 2008 by YuriK80 Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Ja co jakiś czas organizuję zamówienia zbiorowe z tego sklepu. Dostarczanie trwa 4-6 tygodni. Jak na razie (a zamówień było już kilkanaście) nie było żadnych problemów i nie sądzę, żeby miały być, gdyż sklep przymierza się do sprzedaży lepsiejszych replik (vide ostatnie snajperki CNC). Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Kilkakrotnie kupowałem tam sprzęt i mam jak najlepsze zdanie o sklepie (szczególnie po ostatniej transakcji). Chciałem kupić chwyt pistoletowy w kolorze OD ale zapomniałem to zaznaczyć podczas dodawania towaru do koszyka, szybko się połapałem i napisałem maila, że 'to pomyłka, że chce OD itd'. Chińczyk odpisał, że 'ok, nie ma problemu itd', pisałem jeszcze 2 razy żeby się upewnić, że wyślą odpowiedni kolor i za każdym razem koleś pisał, że jest ok, że pamieta i inne takie. Kilka dni potem otwieram paczkę a chwyt jest CZARNY! No to napisałem do Gunnera, że jestem raczej niezadowolony bo 3 razy prosiłem o zmianę koloru... Oto jaką odpowiedź dostałem: "Hi,. We are sorry for that ,we will ship a OD one to you for compensation,sorry for any inconvenience caused!" Dziś otrzymałem chwyt w kolorze OD :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts