von_Zakapior Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Minie niedługo 100 dni, jak poszedłes szukac aparatu, RoNiN ... :? [Edit 03.10.2006] Sam jakiś miesiąc temu nabyłem drogą kupna takową "replikę" od niejakiego Tafiego (pozdrawiam). Kolega Tafi trochę w nim namieszał, tak, że strzela w zadziwiający sposób, ba zaskakujący nawet (jednym słowem - ma pierdolnięcie 8O ) Idąc za radą poprzedniego właściciela, w środku nie grzebałem (jeszcze - albowiem nadal trwają prace nad napędem gazowym, chwilowo zawieszone z przyczyn rodzinnych); zewnętrznie wygląda następująco: (dołożona lufa z XM 177). Wali na jakieś 50 m, klimatycznie wygląda :F jest troszkę już dociążony.... wstawię gaz to się pochwalę :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Jest ta replika do kupienie w sklepie airsoftguns oto linkhttp://www.sklep.airsoftguns.pl/projector.php?product=1137248092 i nie wiem czy sobie ja czasem nie zakupic Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 (edited) No ja już zamówiłem i czekam aż przyjdzie Ciekaw jestem generalnie jaki jakościowo będzie mój egzemplarz.. Hej Doszedł dzisiaj mój G36 (m49) DE - wersja długa z dwójnogiem Jest to mój pierwszy karabinek i powiem wam że wygląda nie najgorzej. Nie jest to jakiś bardzo słaby plastik (przypadkiem przy...łożyłem nim we framugę drzwi jak domofon zadzwonił i bałem się spojrzeć bo byłem przekonany że rozleciał się na drobne - ale nie - ledwo ryska powstał Zauwazone wady - nie wystrzeliwuje 3 ostatnich kulek ?(zostają pomiędzy magazynkiem a gunem) Głośny przy strzale Można zapomnieć o szybkim przeładowywaniu mocowanie paska w miejscu uniemożliwiającym przeładowanie lewą ręką przy założonym pasku (przeniosłem na drugą stronę) Jakość osprzętu UFFFFFFFFFFFFF kolimator - ładnie wygląda z zewnątrz i tyle Laserek - o dziwo całkiem solidny i mocny - tylko mocowanie z boku jakoś mi nie pasi i muszę coś pokombinować z regulacją (ma regulację i nawet działa!!!) Latarka taktyczna - wszyscy na nie psioczą ale jak dla mnie - może się przydać (choćby do naładowania magazynka po ciemku) a i wygląda na karabinku całkiem nieźle (pewnie zmienię zadnie jak zobaczę prawdziwą latarkę taktyczną :-P ZMIENIŁEM - rozleciała się...) Generalnie jestem na razie zadowolony i mam nadzieję w sobotę na chrzest bojowy.... No i był chrzest bojowy Generalnie Muszę znaleźć sposób na wyciszenie sprężyny...powrotnej mechanizmu naciągania.... TO OKRUTNE BRZDĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘK Kolimator na który tak narzekałem nawet działa - trzeba się do niego troszkę przyzwyczaić Magazynek - porażka - nie ładujcie więcej niż 30 kulek bo się będzie zacinał a zapasowych NIE ma gdzie kupić (jak ktoś chce sprzedać dawajcie znać na priv - chętnie kupię....) te od M41 nie pasują... Chyba ze ktoś ma drugą broń do walki po opróżnieniu maga... Co do celności - trudno stwierdzić - ciężko powalczyć z upgreadowanymi AEGami - po strzelaniu popołudniowym zadowolony jestem (strzelanie na działce poza akcją) W planach szybka zmiana lufy na dłuższą (obirurka) i może lekkie zwiększenie siły sprężyny...- żeby móc powalczyć z aegami na granicy ich zasięgu... - co mi sie uda zrobić zobaczymy..... Zmierzone FPS - o ile pamiętam 266 na kulkach 0,2 Generalna ocena po pierwszej walce - JESTEM ZADOWOLONY Edit 14.12.2006 No i druga strzelanka już za moim karabinkiem Generalnie - w towarzystwie replik do max 350 fps da się już powalczyć byle z głową... Dodałem mu jedną podkładkę (uszczelka gumowa) pod sprężynę i widać wyraźną poprawę wywaliłem szajskolimator bo tylko jak się okazało przeszkadzał i korzystałem tylko ze standardowych przyrządów celowniczych.. Miodzio Jak się już człowiek wstrzela np w jakieś okienko to przeciwnik ma niewielkie szanse na celną serię bo zaraz kuleczka do niego leci - a i szybkość przeładowania bardzo wysoka Ocena po 2 walce - bardzo zadowolony Edited December 14, 2006 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 27, 2007 Report Share Posted January 27, 2007 no to ja już nie wiem czy brać famasa z cg , mp001 i teraz mi namąciło się w głowie zupełnie. może mnie ktoś uświadomić który z tych trzech najlepszy? wiem że cenowo to poziom od 100 do 250 ale tak kontrolnie... bo to w końcu mój pierwszy raz.... w asg oczewiście :D Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Madjong Żeby z tego G36 zrobić snajpę to trzeba sporo się nawojować - u mnie w planach jest cały metalowy bebech - ale to później (jak dostęp doobrabiarek dorwę) MP001 ma dużo lepszą opinię chociażby z tego powodu że jest w stocku duużo mocniejsza Gdybym nie miał tego G36 i nie odkładał na porządnego elektryka to MP001 znalazł by się w moim arsenale Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 no to podjąłem decyzje thx Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Witam. Czy wie ktos gdzie można ten karabin dostać? Ale żeby była to wersja k2 bo k1 jest brzydkie. Z góry dzięki za odp. :D Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Teraz nigdzie nie widziałem ale za to, na allegro jest wersja C (G36C) http://allegro.pl/item187201625_g36_spring...1000_kulek.html To jest na 100% wersja M49(Wersja P czyli różni sie tylko fortegrip-em) Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Cześć. Ten gun jest na www.airsoftguns.pl. zamówiony :D Quote Link to post Share on other sites
Guest kozubenator Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Czy w temacie chodzi o to? http://allegro.pl/item190732202_snajperka_...50m_zasieg.html Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Tak, chodzi o to :) Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 A ja chce zamontować to http://cybergun.pl/?prod=10547&cat=36 i jeszcze to http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...-ASG-i-AEG.html . Pytanko czy ten grip bedzie pasował ?? Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Pierwsze nie będzie pasować a drugie przeczytaj co tam pisze :/ :"Powyższe zdjęcie przentuje możliwe zastosowanie rączki R.I.S. w modelu M49P firmy "Double Eagle"." będzie pasować ale w wersji k1 lub p. W k2 musiałbyś dorobić szyne ris a to sie nieopłaca , a pozatym używaj mózgu. Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 a pozatym używaj mózgu. Niestety używam Ad 1: A powiem tobie że pasuje po nawinięciu na rączke troche izolatki ad2: ojć mam szyne ris od wersj p wystarczy przykręcić Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 W środku są ciężarki. Miałem możliwość rozkręcania tejże repliczki. O ile dobrze pamiętam, to 2. Quote Link to post Share on other sites
Guest Marcin_K Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Czy opłaca sie ja kupić? Quote Link to post Share on other sites
Zeles Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Czy opłaca sie ja kupić? Jeśli nie masz więcej kasy na coś lepszego i lubisz grzebać przy replikach to TAK. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Nie, ni cholery. Lepiej kupić pompkę albo Famasa. Ewentualnie pokusić się o coś bardziej ambitnego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts