Schabek Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Witam jestem posiadaczem MP5 A2 TLF [CA] i mam z nia jeden problem. Otoz od nowosci strasznie mi lata magazynek w gniezdzie . Wie ktos ,jak to naprawic ? Aby magazynek sztywno siedzial na swoim miejsu ? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Stary dobry sposób: taśma izolacyja :P Obklej trochę ten kawałek maga, co do gniazda włazi i powinno być git :) Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted March 27, 2006 Author Report Share Posted March 27, 2006 Hmm.. nie dziala ;/ Juz tak probowalem ;-( [ Dodano: 27.03.2006, 20:23 ] Hmm.. nie dziala ;/ Juz tak probowalem ;-( Mag dalej sie gibie , mniej , ale sie gibie... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 I się będzie gibał... w mało którym AEGu magazynek siedzi na tyle ciasno, żeby się nie telepał ;) Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted March 27, 2006 Author Report Share Posted March 27, 2006 Wiem wiem , ale w moim giba sie jakos bardzo ELO ;) tzn bardziej niz w innych ;x Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Proponuje kolejna warstwe tasmy :P zdarza sie :P u mnie paradoxalnie magi stara wyrabiaja sie wiele wolniej niz np metalowy mag CA :P gniazdo jest looz ale to mag sie wyrobil :P czyzby plastik byl elastyczniejszy ?? :P Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted March 27, 2006 Author Report Share Posted March 27, 2006 Na to wyglada. W sumie , to metal odksztalca sie na stale , polimer jest sprezysty. Bleee... tasma mi sie konczy ;-) Dzieki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 ale powiedz mi w czym ci to przeszkadza...??Ogólnie to z tego co sie oriętuję to nawet w orginałach latają magi w gniazdach... A tak pozatym to w Replikach CA body składa sie z 2 połówek...Teraz w tych B&T jest jedna...I te dwie połówki rozchodzą się bo nie ma żadnego pina co by je trzymał...I wszystko... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Akurat w MP5 śruba, którą się skręca 2 połówki body jest umiejscowiona za gniazdem magazynka, więc najbliżej jak się da. Taśma izolacyjna powinna pomóc. Ewentualnie spróbuj się zamienić z jakimś kumplem na magazynki, może inny magazynek będzie mniej latał w twoim gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Zamiast owijać maga niewiadomo jaką ilością taśmy spróbuj przykleić wewnątrz gniazda kawałek taśmy-rzepa (ten miękki) - dostępny w pasmanterii za grosze. Jest grubszy od taśmy=skuteczny i bardziej estetyczny. Żeby siedział lepiej, możesz przykleić dwa kawałki po przeciwnych stronach gniazda. Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 i to chyba jest nnajlepsze rozwiązanie... Na takowych rzepach czasmi mzona spodkać klej z drugiej strony ( samo przylepny rzep) ale beznadziejnie mi sie napisało...musze spróbowac... chodz mi to tak nie przeszkadza...Pozdrooo Quote Link to post Share on other sites
Schabek Posted April 1, 2006 Author Report Share Posted April 1, 2006 O ! I to juz jest konkretne rozwiazanie. Dzieki, nie omieszkam sprobowac :) Pozdrawiam. [ Dodano: 31.03.2006, 16:05 ] Przykleilem przed chwila te rzepy . Niestety nie moglem dostac samoprzylepnych , wiec zrobilem to zwyklym klejem a'la SUPER GLUE ;) Pojutrze dam znac, jak sie przykleilo i czy dziala :) Pozdrawiam. [ Dodano: 01.04.2006, 14:58 ] Witam, Ojjjj dzialaa ;> .. rzep zdal egzamin na 6+ teraz magi siedza sztywno w gniezdzie. Niesamowity efekt ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts