thor_ Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Panowie nie mogę nic sensownego znaleźc na temat tego wynalazku: http://asg.com.pl/product_info.php?cPath=2...&products_id=42 Desert TM EBB waży około 350 g DESERT TM gaziak waży jakieś 1100g a ten waży 600g to w zasdzie jedyna cecha która pozwala mi przypuszczać że to nie jest EBB ale może jest ?? Miał ktoś to w rękach na tyle długo żeby coś o tym napisać ?? Jezeli to EBB to znaczy :( syf ale jeżeli to byłby jakiś prawie AEP to może gra warta rozważenia ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 "Napęd - AEG - 4 x AAA" samo mówi za siebie :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 osobiscie sam szukam beretty 92f, jest w katalogu a nie widze jej w sklepach... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 28, 2006 Author Report Share Posted March 28, 2006 4xAAA może i mówi samo za siebie ale kiedyś na jakimś zachodnim forum czy stronie sklepu było podane że to coś ma bodajże 240-260 fps A EBB ma około 120 więc to chyba mimo wszystko jest jakaś różnica.... TM chyba by nie kłamało ?? :D Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Na airsoftguns.pl też wszystko ma 240-260 fps :twisted: Może mierzone na 0,12 :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 29, 2006 Author Report Share Posted March 29, 2006 Kinko zauważ że to jest zabawka TM a nie chinol i jeżeli w danych jest podana jakaś prędkość to raczej można założyć że TM nie wymyśla tych wartości. No chyba że się mylę ale mimo to chyba chińskie badziewie z Airsfotguns nie bardzo można porównywać do tego Deserta z TM. Zreszta olac widzę że nikt nic nie wie konkretnego o tym czymś więc nie warto sie produkować tylko trzeba szukac po necie dalej. Pozdrawiam [ Dodano: Sro 29 Mar, 2006 ] A więc dowiedziałem się co i jak. TO coś ma około 190 Fps i w zasadzie łapie się do klasy EBB. Ale z racji tych 190 Fps myślę że spokojnie można wziąć go pod uwagę jako broń boczną/do budynku. Chce kupic coś co pozwoli na małych odległościach bez skrupułów wygarnąć do podchodzącego delikwenta. Tym bardziej że w przyszłości myślę o snajpieniu (jeszcze nie wiem czy za pomocą podkręconej eMki czy za pomoca rasowej snajperki) więc tym bardziej przydałoby się coś co zapewni zasięg skuteczny do 20m i nie będzie zmuszało do zastanawiania się czy można bezpiecznie strzelić czy dać się odstrzelić żeby nie zrobić komuś kuku. Na razie to tyle. [ Dodano: Sro 29 Mar, 2006 ] Zaraz posypią się opinie że lepiej kupic springa hmm jasne że lepiej ale ja nie chcę pistoletu który ma 280-300 Fps-ów a tak się skłąda ze praktycznie wszystkie sprężyny DesertEagle mają właśnie takie osiągi np Cyber Gun ma dokładnie od 250 fps-ów wg producenta w najsłabszej wersji do 315 w wersji UltraGrade CG/KWC. :( :( A tym nie da się strzelić do kogoś kto jest na dystansie do 20 metrów bo można nieźle narozrabiać :( Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 (edited) http://airsoftglobal.com/product_info.php?...b0ea8b8193373dc z tego co przylookałem to cyma wypusciła aep deserta na "bazie aep nbb tm" :) więc mamy tu : METAL + ABS Construction. Length: 270 mm Barrel Length: 105 mm Magazine Capacity: 30 Rounds Power: 210 FPS Mode: Semi/ Full Auto Battery: ( 7.2v Included) Weight: 1000.00g ciekaw jestem kiedy trafi do PL sklepów Edited March 16, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Równiez mnie to bardzo ciekawi..pare fosów wiecej niz Glock CM. Moze być fajne..czekamy na pojewienie sie w PL Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 zapowiada sie nawet dobrze tylko to full auto mnie bawi troszke :) i ta gigantyczna szyna pod lufą :D napewno sie bedzie przydawać ale wygląd psuje Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 27, 2008 Author Report Share Posted March 27, 2008 Mode Full Auto w DE jest niezłą "zabawką" ale w tym na CO2 CG ;) Na szczęscie można zawsze wybrac tryb ognia albo wymontować selektor w odpowiedniej pozycji ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 full auto w co2 to raczej nieporozumienie :D ciężko sie z tego strzela (jak ktos to już pisał ...tylko pierwsza kulka trafia :D ) w nbb aep nie bedzie pasiło w DE :P ale zawsze sie może przydac :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 7, 2008 Author Report Share Posted April 7, 2008 Ja tam nie mówię o strzelaniu "w punkt' ;) Ale np w drzewo z którego pięnie się sypie kora ;) Albo w jakiś spróchniały mur z którego się sypie tynk i kawałki cegły ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts