chajal Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Niedawno kupiłem tą replike i sie zastanawiam co powinienem naoliwić i jak ją sie rozbiera na częśći. Link to post Share on other sites
kulikson Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 co do konserwacji to nic prostszego.Zresztą gdzie jest temat o tym jak smarować,czym smarować repliki.Do replik airsoftowych nie potrzeba wywalać 100l oleju silkionowaego(Precz z WD40!!) tylko wystarczy odciągnąć zamek i kiedy jest on juz w pozycji tylnej zajrzeć pod tylna część zamka i tam psiknąć troszeczke dosłownie silikonu.Ew.Psiknąć na pare kulek i przestrzelić.Możesz też jeszcze wyjąć magazynek i tam(jeżeli masz olejek z odpowiednią końcówką*długą) i tam psiknąć także troche olejku. NIE ROZBIERAJ REPLIK SPRĘŻYNOWYCH! NIE MA TAKIEJ POTRZEBY JEŻLELI REPLIKA JEST NOWA!ROZBIERANIE POZOSTAJE CI TYLKO W EKSTREMALNEJ SYTUACJI TYPU COŚ TAM SIĘ URWAŁO I NIE STRZELA.ALE WYTEDY WYSYŁASZ DO SERWISU I ONI MAJĄ OBOWIĄZEK NAPRAWIĆ USTERKĘ(chyba,że sam coś grzebałeś i przez to moga nie uwzględnić gwarancji).Tyle. Pozdro Link to post Share on other sites
robert14 Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Witam! Korzystając z okazji chciałbym się zapytać posiadaczy glocka 17 hfc o tłok.Bowiem jest on z tworzywa(plastyk).Niestety połamał mi się cypelek(tak jak w pistoletach za 6zł:( ) .Jak mogę go naprawić? Ma ktoś ktoś jakieś sposoby na takie defekty? Był już klejony,ale nie wypaliło:( Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 .Jak mogę go naprawić? Ma ktoś ktoś jakieś sposoby na takie defekty? No to z naprawą bądzie ciężko, musisz skąbinować nowy cylinder. Możesz ew. dorobić na tokarce. Link to post Share on other sites
robert14 Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Pesus the Hunter--> niestety nie mam dostępu do tokarki:( może wiesz od jakiej repliki tłok będzie pasował do mojego glock'a? Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Powinien pasować tłok też od innego krótkiego springa HFC lub innych producentów. Musisz pokąbinować. Ps. Inna opcja jest taka, że poprostu skleisz swój cylinder, jednak nie będzie on znów za bardzo wytrzymały. Link to post Share on other sites
Huck Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Jest jeszcze jedna możlowość jeżeli masz lutownice możesz roztopić troche plastiku i wymodelowac nowy cypelek jego wytrzymalosc jest o wiele wieksza niz klejonego.Chyba ze masz jakis bardzo dobry klej ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts