Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Niewłaściwy ubiór - dyskwalifikacja?

Recommended Posts

Czy zdarzyło wam się kiedyś, że organizatorzy zlotu ASG zabronili wam uczestnictwo w walkach ze względu na niewłaściwy (kolorystycznie) ubiór? Mi osobiście podobałby się mundur w kamuflażu Metro Night, ale niestety nie nadaje się on do rozgrywek w lesie, a te są chyba najczęstsze na zlotach... Pewnie doradzicie kupno kilku mundurów- odpowiednio do otoczenia, ale o tym raczej nie ma mowy bo sytuacja finansowa chwilowo nie pozwala na takie szaleństwa :wink:

Tak więc - czy istnieje możliwość zdyskwalifikowania gracza za złe dobranie kamuflażu? Mile widziane wypowiedzi osób, które organizowały już zloty ASG :)

hmm nie organizowałem osobiście żadnego zlotu ale to jest z deczka bez sensu podczas bezśnieżniej zimy 2006 działania były podzielone na początku działaliśmy w terenie leśnym/pola potem CQB ale więcej w terenie a to że S.P.A.T stawił się w czarnych kombinezonach organizatorowi nie przeszkadzało

a teraz wyobraźmy sobie sytuacje odwrotną zlot w który jest nastawiony na CQB i organizator wywala wszystkich w mundurach leśnych

Moim Zdaniem Bez Sensu!

btw: metro night, chcesz zrobić rekonstrukcje gry BLACK Very Happy ?

Przeszło mi to przez myśl :wink: No, ale czy w BLACK'u żołnierze nie wyglądają genialnie?

A tak na marginesie: moi podwładni nie chcą się zgodzić ani na Metro ani Metro Night... ciągle tylko słyszę Woodland...Woodland! Nie wiedzą co dobre :D

A tak na marginesie: moi podwładni nie chcą się zgodzić ani na Metro ani Metro Night... ciągle tylko słyszę Woodland...Woodland! Nie wiedzą co dobre  :D

Wiedza. Zaloz sobie swoje Metro i pojdz do lasu. Ciekawe co bardziej sie wyroznia - Woodland czy owe metro...

Wiedza. Zaloz sobie swoje Metro i pojdz do lasu. Ciekawe co bardziej sie wyroznia - Woodland czy owe metro...

Wiesz Szaszłyk, ludzie w desertach latają (w tym moja grupa) więc metro

nie jest najgorszym wyborem ;) choć nie twierdze ze najlepszym :mrgreen:

No, ale czy w BLACK'u żołnierze nie wyglądają genialnie?

Ojjj tak :mrgreen: sam bym chętnie skompletował taki zestaw ;)

A może dwa mundury ? W S.T.Re.F.A. własnie tak mamy, desert 3c

i woodland, bo nie mogliśmy dojść do porozumienia ;)

Jak napisał Foka - jeśli założenia gry przewidują ścisły reżim mundurowy, czy to ze względów praktycznych (rozpoznanie swoich) czy emocjonalnych (inne są mu brzydkie albo nie pasują do konwencji gry) to organizator może zrobić co chce i czy to jest bez sensu czy nie, to już jedynie kwestia do jałowej dysputy na forum.

Pozdrawiam

Kret

Desert 3color lub 6color daja rade wiosna lub jesienia na terenie porosnietym trawa albo jesienia w lesie :wink:

A i Metro ma swoje zalety - np. w lesie, w którym na inne drzewo niż broza natrafić się nie da ... byłem ostatnio w takowym i powiem szczerze, że zestawienie - czarne spodnie i bluza metro (na odwrót nie działa tak dobrze :D ) - idealnie wtapiają się w otoczenie :wink:

Troche odbiegliśmy od tematu, panowie... więc jak ktoś jeszcze chce coś dodać to proszę bardzo. Może ktoś miał kiedykolwiek przyjemność zabronienia uczestnikowi udziału w walkach? Za wygląd? :wink:

Poprawcie mnie, ale postacie w BLACK latają w ruskich mundurach miejskich po mieście. Nie w lesie.

Po drugie zabronić ci nikt nie może i zapewne nie zechce. Tylko możesz zostać na siłę przydzielony do strony gdzie takowy uniform będzie pasował.

Jesli organizator chce to moze co mu sie podoba - jesli organizuje oficjalnie impreze to on jest wladza - tak ja to widze. Oczywiscie jezeli bedzie wywalac ludzi za krzywy usmiech albo krzywa naszywke to pewnie nie doda mu to sympatii innych.

Ale gdzies tu w watku o imprezach czy wielkopolskim bylo gdzies o imprezie ze jedna strona musi miec flecktarn a druga PSZ z II wojny. Wiec wtedy jest oczywiste ze jesli przychodzisz w dresie to Cie nie zechca.

Jesli organizator wczesniej nie informowal o tym ze wpuszcza tylko w Camo norwegów sprzed 60 lat to teoretycznie nic sie stac nie powinno.

Niemniej organizator ma prawo wykopac nawet za zbyt jasna cere bo to jego impreza wiec pewnosci nikt nie ma.Prawie, 8)

Niemniej na dosc slynnym filmiku z google'i ,,Irene III" o ile dobrze pamietam wiekszosc osob ma 3colour albo woodlanda.I wtedy to ma sens bo jakby ktos wyskoczyl we flectarnie zepsulby klimat.

no niezły temat, niezły.... :roll:

jak impreza jest nieoficjalna (nie zlot, tylko strzelanka lokalna) to możesz sobie i na różowo latać. Tylko że właśnie będzie Cię trochę widać... ale sama pamiętam, jak 6-go grudnia, bodaj 2002 z okazji Mikołajek umówiliśmy się na bieganie w czapeczkach św. Mikołaja - i przynajmniej ja i Alex tak własnie biegaliśmy ubrani.

Na oficjalnych zlotach organizator decyduje. Ja się nie spotkałam aby wywalał "za nieodpowiednie skarpetki", ale miło uszanowac jego prośbę. Najlepiej znany zlot w którym jest jasny podział na strony według camo, to Borne... ale tu mamy jasne deklaracje drużyn odnośnie ubioru i organizator przydziela do stron właśnie pod tym kątem. Większym problemem dla organizatora jest zachowanie uczestników niż pierniczenie się bo ten koleś założył żółtą czapeczkę a tamten zieloną. To tyl;ko zabawa!

Ja bym powiedziałą tak: a strzelaj się i w dresie.... na strzelankach lokalnych co najwyżej się na Ciebie dziwnie spojrzą, a na zlocie jeśli organizator ma fantazję to jeszcze Ci jakąś ciekawą rolę da... byleś mu wcześniej ten dres zgłosił.

Woodland faktycznie jest bardziej uniwersalny.