Dżądrek_753 Posted September 5, 2023 Report Share Posted September 5, 2023 Mam pytanie co do rozpoczęcia zabawy w asg. Czy lepiej zacząć z pistoletem z magazynkiem bębnowym w cqb, czy z aegiem? ps: bardzo się jaram GBB w pistoletach gazowych. Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted September 5, 2023 Report Share Posted September 5, 2023 Zdecydowanie aeg. Pistolet to tylko replika dodatkowa, przez wielu asgejów używana tylko w celu opróżnienia magazynka po grze. Zawsze możesz kupić klamkę dodatkowo lub zainteresować się gbbr, ale to też nie jest zalecane dla początkujących. Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted September 6, 2023 Author Report Share Posted September 6, 2023 Ok, bo widziałem na filmikach jak dużo ludzi w cqb gra z pistoletami z dużymi magazynkami, i wydawało mi się że to jest ok na początek Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted September 6, 2023 Report Share Posted September 6, 2023 To prawda, ale zdecydowanie nie jest to dobra opcja dla początkującego. Poziom trudności, opłacalność jak i ogółem możliwość serwisowania klamek jest dużo niższa, a w przypadku niektórych modeli w ogóle niemożliwa. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 6, 2023 Report Share Posted September 6, 2023 Pistolety z dużymi magami np. od MP5 czy AR15 są na HPA. Do CQB bardzo fajne. Ale na początek naprawdę lepiej zacząć z AEGiem. Quote Link to post Share on other sites
Dżądrek_753 Posted September 7, 2023 Author Report Share Posted September 7, 2023 Ok, dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts