Gallain Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Otóż mam mały problem - jak ładować gazem granaty do granatników? Przykładam butlę z gazem do zaworu i cały gaz ucieka dyszami, w których są kulki. Granay rozebrałem i złożyłem po kilka razy i wszystko jets na 100% dobrze. Czy to ja po prostu jestem debilem i robię coś nie tak, czy granaty są zepsute? Pewnie to pierwsze, bo dzieje się identycznie zarówno z granatem nowym jak i używanym. Czy może potrzebuję jakiegoś dodatkowego urządzenia, czegoś w tę broszkę: http://www.machinegun.pl/sklep/images/ka_p..._granat40mm.jpg Plis o wszelki help, bo się zaraz załamię. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Tak to urzadzenie jest b.pomocne. Nawet niezbędne. Najprawdopodobniej nie zamykasz zaworu. Trzeba go mocno docisnąć np. właśnie tym cudem. Dopiero potem ładować. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 9, 2006 Author Report Share Posted April 9, 2006 Czyli jestem debilem. Jeżeli dobrze rozumuję, to trzeba ten szpikulec włożyć przez małą dziurkę w "detonatorze" na spodzie granatu, jak najmocniej docisnąć i dopiero wtedy ładować gaz? A tak btw, to zajebiste RPK :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Zaraz tam debil... Ta szersza stona ma na końcu malutki stożek - nim dopychasz. Druga strona służy do dopychania kulek. Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Też miałem z tym trochę kłopotów ale dałem rade po kilku próbach i rozkręceniu granatu, w celu zrozumienia jak to działa. bardzo pomocna była ta animacja: http://www.caw.co.jp/support/trouble/media...art_valve01.gif Ja robię to tak: Po strzale odwracam granat spłonką do góry, rozkręcam granat około jednego obrotu i czymś zbliżonym wymiarem do średnicy spłonki dopycham ją zamykając tym samym połączenie komory gazowej z dyszami/lufami. Spłonka pod wpływem działania sprężynki powrotnej powinna zaskoczyc przy skręcaniu granatu, w swoje miejsce-jeśli nie pomagamy jej czymś wrócic do pozycji współosiowej z granatem. Odwracasz granat, ładujesz gazem następnie kulkami i jazda :twisted: Ten bajer do granatu jest zbędny. Kulki ładuję tą samą ładowarką co magi a spłonkę dopycham wkładem klejącym do pistoletu, bo ma idealną średnicę, ale z powodzeniem zrobisz to ołówkiem np. Jeśli chodzi o nabijanie gazem granatu - najlepsze efekty daje ładowanie ciepłym gazem zimnego granatu...Niestety do wykonania tylko w domu, ale efekt powalający 8O - wchodzi wtedy dużo wiecej gazu. Ewentualne próby na własną odpowiedzialnośc... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Matoss Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Mam ten sam problem ;/ . Niestety podjąłem już chyba 200 próbe i dalej nic ... Prosze o pomoc :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts