Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Otóż mam mały problem - jak ładować gazem granaty do granatników?

Przykładam butlę z gazem do zaworu i cały gaz ucieka dyszami, w których są kulki.

Granay rozebrałem i złożyłem po kilka razy i wszystko jets na 100% dobrze. Czy to ja po prostu jestem debilem i robię coś nie tak, czy granaty są zepsute? Pewnie to pierwsze, bo dzieje się identycznie zarówno z granatem nowym jak i używanym.

Czy może potrzebuję jakiegoś dodatkowego urządzenia, czegoś w tę broszkę:

http://www.machinegun.pl/sklep/images/ka_p..._granat40mm.jpg

Plis o wszelki help, bo się zaraz załamię.

Też miałem z tym trochę kłopotów ale dałem rade po kilku próbach i rozkręceniu granatu, w celu zrozumienia jak to działa. bardzo pomocna była ta animacja: http://www.caw.co.jp/support/trouble/media...art_valve01.gif

Ja robię to tak: Po strzale odwracam granat spłonką do góry, rozkręcam granat około jednego obrotu i czymś zbliżonym wymiarem do średnicy spłonki dopycham ją zamykając tym samym połączenie komory gazowej z dyszami/lufami. Spłonka pod wpływem działania sprężynki powrotnej powinna zaskoczyc przy skręcaniu granatu, w swoje miejsce-jeśli nie pomagamy jej czymś wrócic do pozycji współosiowej z granatem. Odwracasz granat, ładujesz gazem następnie kulkami i jazda :twisted:

Ten bajer do granatu jest zbędny. Kulki ładuję tą samą ładowarką co magi a spłonkę dopycham wkładem klejącym do pistoletu, bo ma idealną średnicę, ale z powodzeniem zrobisz to ołówkiem np.

Jeśli chodzi o nabijanie gazem granatu - najlepsze efekty daje ładowanie ciepłym gazem zimnego granatu...Niestety do wykonania tylko w domu, ale efekt powalający 8O - wchodzi wtedy dużo wiecej gazu. Ewentualne próby na własną odpowiedzialnośc... :twisted:

• 3 years later...