Błażej Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Jeśli macie namiar na kogoś u kogo możnaby zakupić mundur WUSTERTARN -pustynny flecktarn, ale z demobilu, za w miarę małe pieniądze (bo wszędzie, gdzie ja sprawdzałem, to mogą sprowadzić tylko nowe), to prosze podzielcie się swoją wiedzą. Z góry dzięki, Błażej [Poprawnie nadawaj tytuły wątków!] Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 bo wszędzie, gdzie ja sprawdzałem, to mogą sprowadzić tylko nowe No na oficjalny demobil to chyba jeszcze za wczesnie. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted April 10, 2006 Author Report Share Posted April 10, 2006 Demobil to już jest, na dodatek w cenach podobnych do normalnych Flecktarnów. Problem tkwi w tym, że można to kupić tylko w paczkach po 10 sztuk i na dodatek nie można ingerować w rozmiary. Koleś ze sklepu militarnego nie chce wejść w taki układ, bo potem zostają mu bardzo małe, albo bardzo duże rozmiary. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Jak wstukujesz to poprawna nazwa to Wuestentarn - o ile nie masz "u Umlaut". Daj mi jakoś na privie namiary na tego kolesia. A jak będę w Trójmieście to może zdążę sprawdzić, czy jest w tym naszym sklepie w Gdańsku - jest tam taki sklep głównie z fleckami i niemieckim sprzętem. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Witam, pojawiaja sie juz te mundury z demobilu i nawet w dobrym stanie. Dostepne sa nawet buty i kapelusze. W polsce jest z tym jeszcze problem ale w niemczeh sa juz w sklepach. Polecam www.asmc.de i jak by sie kilka osob zebralo to zrobic zamowienie zbiorcze i koniec. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 Średni pomysł ze ściąganiem z Reichu. Używane spodnie 15 Euro, używana bluza od 10 do 15 Euro (zależnie od rozmiaru). Czyli zakup ok 100 zł + koszty przesyłki. Wychodzi jakieś 130-140 zł za używany towar. W sklepie w Poznaniu można kupić nowy (teoretycznie kontraktowy, nie żaden Miltec) mundur za 200 zł. Myślałem raczej o zakupie używanego munduru pustynnego w cenie zwykłego Flecktarna (do 50 zł). Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Obawiam się, że ciut za mało tych mundurów jest "na rynku", żeby ich cena spadła do poziomu używanych "zwykłych fleków". Jak dla mnie, to nie masz co liczyć na 50zł za komplet, przynajmniej nie w najbliższej przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 100 PLN za taki komplet ze sprowadzeniem to niestety niedużo. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 Tyle, że 50 zł to nie jest mój wymysł. Tą kwotę podał właściel Camouflage`u. Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Witam W każdą drugą sobote miesiąca na legnickim rynku organizowany jest "targ staroci" wystawcy posiadaja tez duzo militariów ; przedwczoraj widziałem też własnie WUSTERTARN niestety nie pytałem o cene , ale sądze ,ze ie przekroczy ona 120 pln niestety nie wiem czy był używany ,ale z tego co widziałem śladów używania nie było. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Trudno trzeba szukac jak ktos chce, ja pozostaje przy zwyklym bo bardziej pasuje do naszej strefy klimatycznej. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted April 27, 2006 Report Share Posted April 27, 2006 Ja jestem dumnym posiadaczem takiego munduru + kapelusz nawet :) Na dodatek udalo mi sie zdobyc w BDB stanie :D Quote Link to post Share on other sites
MartEEnez Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 czyzby chodziło o to ? http://rangershop.pl/projector.php?product=5676 http://rangershop.pl/projector.php?product=5672 tyle ze cena całości to prawie 100zł :/ - oplaca sie? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Tuziol gratulacje to byly udane zakupy ... Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Fakt :) W koncu 110 PLN za taki komplecik ? :D Niestety teraz ceny poszly w gore(chyba zauwazyli, ze za tanio sprzedaja) ;) Quote Link to post Share on other sites
sas Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Aj ja dziś w Olsztynie widziałem takową bluzę za 25zł stan bdb Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 No to brac i sie nie zastanawiac Rysiu ;) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 A ja do swojego wustentarna (komplet: bluza, spodnie, kapelusz, stan bdb) dostalem jeszcze oryginalne, niemieckie buty pustynne za... 60zl :P . Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 To co panowie, może jakiś wyjazd trenningowy do Afganistanu, podobno za ujęcie Bin Ladena jest wysoka nagroda!!! Starczyło by na życie sprzęt i zabawę na kilka lat....A może się od talibow czegoś nauczymy, w końcu często prowadzimy wojnę partyzancka. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Hehehe jestem za ;) Mundury i camelbaki juz mamy :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Dobra to temat otwarty, w Tomaszowie ustalimy szczegoly. Jest jeszcze ktos chetny??? Sugeruje wykupic bilety tylko w jedna strone, bo z powrotem moze byc roznie. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Sorry, że tu hienę cmentarną odstawiam, ale mam pytanie do użytkowników- jak się kamufluje wustentarn w obecnych warunkach ( mam na myśli suchą trawę, brak śniegu, suche liście itd), ogólnie- gdzie i jak sprawdza się najlepiej. Szukałem po forum, ale bardzo mało na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Sorry, że tu hienę cmentarną odstawiam, ale mam pytanie do użytkowników- jak się kamufluje wustentarn w obecnych warunkach ( mam na myśli suchą trawę, brak śniegu, suche liście itd), ogólnie- gdzie i jak sprawdza się najlepiej. Szukałem po forum, ale bardzo mało na ten temat. Najlepiej? Tereny górzyste, piasczyste i suche łąki. Na suchych liściach też da rade. Podobnie jak sześciokolorowy pustynniak amerykański. Poszukaj fotek na MP.net i zobacz tą galerię http://www.flecktarn.co.uk/gallery.html to zobaczysz jak wygląda w praktyce w terenie. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 (edited) Dzięki za pomoc, szukam munduru odpowiedniego na obecne warunki (sucha trawa, badyle, szaro buro)- DPM jest zbyt zielony, ale wustentarn wydaje się być zbyt jasny. Edited February 4, 2008 by Wolo_ Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Dzięki za pomoc, szukam munduru odpowiedniego na obecne warunki (sucha trawa, badyle, szaro buro)- DPM jest zbyt zielony, ale wustentarn wydaje się być zbyt jasny. A musi być cały jednakowy? Możesz popróbować kombinacje np. spodnie od wustentarna i np. góra od marpata czy innego tiger stripe'a. Może całkiem dobrze działać, chociaż osobiście nie preferuje takich mieszanek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts