Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Oporządzenie do działan w terenie NIEzurbanizowanym

Recommended Posts

hooah,

Tak jak w Temacie :)

Ostatnio na polskim rynku coraz wiecej zaczęło się pojawiać kamizelek, szelek do przenoszenia oporządzenia i innych. Ja osobiscie używam polskiej lubawki, ale przerzuciłem się na ELBV, jak odkryłem, że do ładownicy ALICE wchodzi magazynek do AK i jescze jakies pierdółki :)

jestem ciekaw, jakiego wy uzywacie oporządzenia. Najczęsciej sie spotyka bron amerykanską wśród jak to Padre ładnie ujmuje "Braci Ajersoftowaj" a co za tym idzie oporządzenie amerykanskie, ale przecież jest bron taka jak AK, G36C, G3 czy inne, które nie pasują do oporządzenia US Army.

pozdrawiam

kapral

Chodziło mi o BDU w kolorze woodland produkcji polskiej :lol:

chodzi ci o lubawke?

Nie zgłębiam wiedzy o mundurach naprawdę (w tej kwesti przyznaje jestem lammmmerem :wink: ) . Być może jest to to o czym mówisz. Wiem napewno jedno kupowałem go od kolesia który się zajmował dystrybucją tego typu rzeczy i interesowało mnie tylko, że jest w kolorze woodland no i nie wykonany z ribstopu bo doszły mnie słuchy, że nie jest najlepszy ( http://www.omega.swidnik.com.pl/jpg/1.jpg dokładnie taki sam jak nosi ten człowieczek), a reszta jak zwał tak zwał :D

Może wreszcie ktoś by mnie w tej kwestii oświecił :roll:

Pozdrawiam Lukzari.

hooah,

Lukazari, to jest polski US ubiór specjalny wz.93. najpierw był używany przez GROM, ale potem Wałęsa zatwierdził go dla całej armii, hmhmhm to chyba nie była przemyślana decyzja ze strony pana Prezydenta :P

Mnie w tym wątku chodzi raczej o oporządzenie, czyli to co sie zakłada na mundur :) żeby sobie wetknąć magazynki, latarki i te wszystkie pierdułki :D

pozdrawiam

kapral

ja mam kamizelke pattern 83 (ostatnio byla o niej mowa na forum)

kieszeni jest od groma

sa takie 2 w ktore mysle ze by weszly magazynki od G36c

ale to trzeba by sprawdzic

a jak nie, zawsze mozana je upakowac do duzych bocznych lub plecaka

hooah,

No, ja mam taką dziwną awersję do tych kamizelek Patrn. 83.

może to dla tego, że produkuje ją Mili-Tec. Cokolwiek nie miałem produkcji Mili-Teca, to był straszny syf. Jeżeli chodzi o te kamizelki, to widze, że ma je coraz więcej osób i nikt nie narzeka :D. Ogólnie wzór mi sie podoba. osobiscie odprułbym tylko te dwie boczne kieszenie albo zmniejszybym je.

pozdrawiam

kapral

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...